Tego już nie wolno dalej lekceważyć...

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
janek754

Post autor: janek754 »

andy67 pisze:Ale konkretnie - od kiedy jest "coraz gorzej" ?
Przyznam się bez bicia, że w kontekście polityczno-gospodarczym Polski, jest mi, znacznie gorzej od momentu, w którym uzmysłowiłem sobie że lepiej nie będzie.

Pozdrawiam
Jan
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

janek754 pisze:
andy67 pisze:Ale konkretnie - od kiedy jest "coraz gorzej" ?
Przyznam się bez bicia, że w kontekście polityczno-gospodarczym Polski, jest mi, znacznie gorzej od momentu, w którym uzmysłowiłem sobie że lepiej nie będzie.
No to sznurek na gałąź i z głowy. Po co masz się tak męczyć ? 8)

Zresztą pytanie nie było do Ciebie :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

krzymul pisze:ale nie ukrywam też, że jest coraz gorzej...jak wszędzie zresztą.
Temat rzeka, nie będę się rozwodził, powiem krótko - takie są moje obserwacje od kiedy sięgnę pamięcią....może po prostu starzeje się. :D , a jak sobie jeszcze pomyślę o przyszłej emeryturze ( obym doczekał, przy tak funkcjonującej służbie zdrowia ) i tych filarach oferujących mi 10 czy więcej lat temu Karaiby, to powiem również krótko - robi mi się niedobrze.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
krzymul

andy67 pisze:No to sznurek na gałąź i z głowy.
To by było za proste...trza się trochę pomęczyć na tym padole. ;) :D
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

krzymul pisze:
krzymul pisze:ale nie ukrywam też, że jest coraz gorzej...jak wszędzie zresztą.
Temat rzeka, nie będę się rozwodził, powiem krótko - takie są moje obserwacje od kiedy sięgnę pamięcią...
Czyli nawet pomarudzić konkretnie nie umiesz :))
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
krzymul

andy67 pisze:Czyli nawet pomarudzić konkretnie nie umiesz
Bo widzisz, trzeba przełknąć tą pigułkę, a poza tym moja dewiza to....
krzymul pisze:„Coco jumbo i do przodu!” – to moje hasło. Dobre, nie?
....więc sam wiesz :think:

:)) :))
Pozdrawiam.
janek754

Post autor: janek754 »

andy67 pisze:No to sznurek na gałąź i z głowy. Po co masz się tak męczyć ?
A w którym miejscu napisałem że się męczę ? Co to, to nie, a wręcz przeciwnie. Martwi mnie tylko i robi mi się gorzej jak myślę o polityczno-gospodarczej sytuacji Polski, która praktycznie nie ma szans, by za naszego życia, namacalnie się zmienić.
Ale czym ja się przejmuje :)

Pozdrawiam
Jan
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

Psychiczni fanatycy, widać, są z każdej ze stron. Zaczyna to być niepokojące:
http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,8534 ... Lodzi.html
"Małżeństwo jest szkołą średnią przyjemności i uniwersytetem rezygnacji" - Tennessee Williams
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

A najlepsze jest co ten potulny Kaczyński mówi:

"Prezes PiS na początku wyraził współczucie rodzinom ofiar, "które padły ofiarą tego zamachu". - Mamy do czynienia z wydarzeniem nowym w polityce. Atakujący, morderca wpadł z okrzykami odnoszącymi się do mojej osoby. Oni - można powiedzieć - stracili życie, czy dzisiaj walczą o życie, za mnie. To oczywiście stawia mnie w szczególnej sytuacji - zaznaczył Kaczyński. - Co się stało jest wynikiem wielkiej kampanii nienawiści prowadzonej wobec PiS od długiego czasu. Trudno określić kiedy był jej początek. Moherowe berety Donalda Tuska były chyba początkiem - mówił."

Noż żenada taka, że pusty śmiech ogarnia.
Awatar użytkownika
Keczup

Skaleczonych psychicznie polityków powinno się odsuwać od funkcji publicznych. Liczę na diagnozę z pomocą Pani Kopacz.
"Małżeństwo jest szkołą średnią przyjemności i uniwersytetem rezygnacji" - Tennessee Williams
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Keczup pisze:Psychiczni fanatycy, widać, są z każdej ze stron. Zaczyna to być niepokojące:
Jak na razie to przemocy używa tylko jedna strona. W latach 30 w Niemczech też spontanicznie niszczono żydowskie sklepy.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

mefistofeles pisze:Jak na razie to przemocy używa tylko jedna strona. W latach 30 w Niemczech też spontanicznie niszczono żydowskie sklepy.
Dowody? Tak bez wyroku? To też charakterystyczne dla Niemiec lat '30 choć tam chyba jakieś pozory zachowywano.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Huczaj pisze:Dowody? Tak bez wyroku?
Pobicia pod krzyżem (jeden gościu zdaje się zszedł niedługo pot tym, dzisiejsze merderstwo o ewidentnie politycznym charakterze. Mało?

Oczywiście Tusk czy Palikot nie zlecili tego wprost, ale ich wypowiedzi (np Palikota mówiącego o patroszeniu Jarosława Kaczyńskiego) to klasyczny "hate speech", który takich szaleńców może pchnąć do czynów.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Keczup

mefistofeles pisze:W latach 30 w Niemczech też spontanicznie niszczono żydowskie sklepy.
Mam rozumieć, że w łódzkim oddziale opychali koszerne żarcie? :D No dobra, czepiam się ;)
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

mefistofeles pisze:Jak na razie to przemocy używa tylko jedna strona.
Nie przeginaj!
Na razie to tylko ofiary są po jednej stronie, a to wcale nie dowodzi jeszcze, że napastnicy wywodzą się z im... przeciwnej.
I wcale nie jest oczywistą oczywistością, że to polityczni przeciwnicy ofiar są winni tej spirali nienawiści.
Jeszcze długo będziemy się o dwie powyższe kwestie spierać, ale już dziś można postawić zasadną tezę, że strona "ofiar" wcale nie ma takich czystych rąk w sprawie potężnego nakręcania tej spirali, jak próbuje nam dziś "wcisnąć".
No, chyba że demagogicznie przyjmiemy, że przelana krew oczyszcza te ręce. Ale uwaga! Takiej właśnie argumentacji używano już w historii walk politycznych. Tylko później zawsze wychodziło po latach na wierzch, że tą metodą "opłukane" przed obiektywami dłonie okazywały się ubabrane aż po niewidoczne dla kamer łokcie.
Zatem, ostrożnie z wyciąganiem wniosków...
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Zygmunt Skibicki pisze:Na razie to tylko ofiary są po jednej stronie,
Ano. Takie są jednak fakty. Możemy sobie snuć rozważania o faszyźmie Kaczyńskiego, ale jak na razie to jego zwolennicy są atakowani fizycznie przy zachętach ze strony środowisk władzy. Ciekawy tez jestem jednaego - gdzie jeszcze na świecie opozycja jest celem tak brutalnych atakó - zarówno słownych jak i fizycznych napaści. Z Europy to mi przychodzi do głowy tylko Rosja i Białoruś.

Co jest gorźniejsze dla demokracji? Marsz z pochodniami czy słowa wicemarsząłak sejmu, że lidera opozycji należy leczyć psychiatrycznie bądź ówczesnego wiceprzewodniczącego rządzącej partii , że tegoż lidera opozycji należy wypatroszyć.

Kaczyński to nie do końca moja bajka, ale naprawdę trzeba mieć kłopotyze wzrokiem by widzieć faszyzm u niego a nie widzieć prawdziwych zagrożeń dla demokracji.
Grzegorz Braun
krzysgd

Post autor: krzysgd »

Jak to było ?
Aaa, ... dorzynanie watahy.

Paczpan, ktoś serio potraktował "wytyczne".
Awatar użytkownika
Keczup

mefistofeles pisze:Co jest gorźniejsze dla demokracji? Marsz z pochodniami czy słowa wicemarsząłak sejmu, że lidera opozycji należy leczyć psychiatrycznie bądź ówczesnego wiceprzewodniczącego rządzącej partii , że tegoż lidera opozycji należy wypatroszyć.
Nie Mafi, najgroźniejszy jest fanatyzm. Którejkolwiek ze stron.
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Keczup pisze:najgroźniejszy jest fanatyzm. Którejkolwiek ze stron.
Święte słowa!
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Nie Mafi, najgroźniejszy jest fanatyzm. Którejkolwiek ze stron.
Owszem. I trzeba sobie zadać pytanie - po której stornie ten fanatyzm jest większy i groźniejszy. Żeby nie było tak, że zwalczamy fanatyzm storny jednej, realny i urojony, a nie widzimy rzeczywistego i groźnego strony drugiej.
Grzegorz Braun
ODPOWIEDZ