no co ty powiesz. Nie wpadłbym.andy67 pisze: Stary kawałek DePress odświeżony na potrzeby serialu.
"Ratownicy"
- mefistofeles
-

- Kontakt:
-
Jagiellonia w Tatrach
-

To akurat można wybaczyć.
Ilekroć widzę nieudolność twórców filmu z realiami Tatr przypomina mi się Trójkąt Bermudzki z 1987 r. Panowie Peszek, Kociniak i Pietraszak ubrani na lekko, w koszulach czy swetrach udali się z tatrzańskiej(!) daczy do potoku po chłodzący się w nim trunek. Pogoda powiedzmy, że ładna bo pora zupełnie nie zimowa, z nieba nic nie padało a i słońce chyba przygrzewało. W tym czasie do daczy trafia zbłąkany, zziębnięty, trzęsący się jak w febrze samotny turysta...
Ilekroć widzę nieudolność twórców filmu z realiami Tatr przypomina mi się Trójkąt Bermudzki z 1987 r. Panowie Peszek, Kociniak i Pietraszak ubrani na lekko, w koszulach czy swetrach udali się z tatrzańskiej(!) daczy do potoku po chłodzący się w nim trunek. Pogoda powiedzmy, że ładna bo pora zupełnie nie zimowa, z nieba nic nie padało a i słońce chyba przygrzewało. W tym czasie do daczy trafia zbłąkany, zziębnięty, trzęsący się jak w febrze samotny turysta...
No cóż pogoda w Tatrach zmienną jest, może był gdzieś wyżej i zmarzłbył, a może i goraczki dostał...dlatego nim trzęsło, a może misiu mu kota pogonił i był roztrzęsiony. Nie zbadane są ścieżki tatrzańskie.Jagiellonia w Tatrach pisze:z nieba nic nie padało a i słońce chyba przygrzewało. W tym czasie do daczy trafia zbłąkany, zziębnięty, trzęsący się jak w febrze samotny turysta...
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
-
Jagiellonia w Tatrach
-

Jak zasłona nocy opadnie wyjrzę za okno, a nuż Tatry przy Białorusi zobaczę, w końcu to tylko 40-50 km a teren płaski. Tylko ta mgła...
U nas jak Czeczenów przemycali to tylko nocą. W dzień strach, niby ściana wschodnia ale zawsze się jakiś mundurowy mógłby napatoczyć. Te górale zawsze słynęli z bezczelności, ale aż tak ? W biały dzień, na oczach turystów ? Cholera mają te smykałkę do wyciągania dudków.
U nas jak Czeczenów przemycali to tylko nocą. W dzień strach, niby ściana wschodnia ale zawsze się jakiś mundurowy mógłby napatoczyć. Te górale zawsze słynęli z bezczelności, ale aż tak ? W biały dzień, na oczach turystów ? Cholera mają te smykałkę do wyciągania dudków.
Taaa ... obejrzałem i wymiękłem
Ale jeden numer mi się podobał - ratownik spojrzał na leżącego gościa i stwierdził "Pakistańczyk". Ma chłop oko.
Motywów ze śmigłowcem nie komentuję bo nie latam
Ale że Zakopianka przechodzi przez Bukowinę to nie wiedziałem.
Pytanie mi się tylko nasuwa jaki sens w tej chwili "przemycać" ludzi przez Tatry - samochodem nie prościej ?

Ale jeden numer mi się podobał - ratownik spojrzał na leżącego gościa i stwierdził "Pakistańczyk". Ma chłop oko.
Motywów ze śmigłowcem nie komentuję bo nie latam
Ale że Zakopianka przechodzi przez Bukowinę to nie wiedziałem.
Pytanie mi się tylko nasuwa jaki sens w tej chwili "przemycać" ludzi przez Tatry - samochodem nie prościej ?
Każdemu jego Everest...
BTW pogranicznik kiedyś mówił w TV, że dalej dzisiaj sporo dragów trafia do Polski przez Tatry, co też wydawało by się nieuzasadnione.andy67 pisze:
Pytanie mi się tylko nasuwa jaki sens w tej chwili "przemycać" ludzi przez Tatry - samochodem nie prościej ? think laughing
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem
http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
W zasadzie to nie przez a obok. Pamiętacie pomysł budowy tunelu pod Główną Granią Tatr i drogi na Słowację przez Dolinę Cichą ? Może to był pomysł lobby przemytników ludzi z Małego Cichego, na ulżenie doli pakistańskim uciekinierom ?andy67 pisze:Ale "przez Tatry" najprościej przejechać samochodem zamiast targania podejrzanie wyglądających ludzi górą
Pozdrawiam
Jan
- mefistofeles
-

- Kontakt:
akurat miejsce podali dokładnie - okolice Wysokiej, a konkretnie (tego już nie podali) wąwóz Homole.Barek pisze:Wydaje mi sie ze scena z pakistanami byla krecona w Pieninach,ale nie moge dopasowac mca
ale to juz sama akcja, szeroki plan to Pieninyjanek754 pisze:To raczej gdzieś na Słowacji, na pierwszy rzut oka jakiś stary kamieniołom
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun