Przyznam się bez bicia, że w kontekście polityczno-gospodarczym Polski, jest mi, znacznie gorzej od momentu, w którym uzmysłowiłem sobie że lepiej nie będzie.andy67 pisze:Ale konkretnie - od kiedy jest "coraz gorzej" ?
Pozdrawiam
Jan
No to sznurek na gałąź i z głowy. Po co masz się tak męczyć ?janek754 pisze:Przyznam się bez bicia, że w kontekście polityczno-gospodarczym Polski, jest mi, znacznie gorzej od momentu, w którym uzmysłowiłem sobie że lepiej nie będzie.andy67 pisze:Ale konkretnie - od kiedy jest "coraz gorzej" ?
Temat rzeka, nie będę się rozwodził, powiem krótko - takie są moje obserwacje od kiedy sięgnę pamięcią....może po prostu starzeje się.krzymul pisze:ale nie ukrywam też, że jest coraz gorzej...jak wszędzie zresztą.
A w którym miejscu napisałem że się męczę ? Co to, to nie, a wręcz przeciwnie. Martwi mnie tylko i robi mi się gorzej jak myślę o polityczno-gospodarczej sytuacji Polski, która praktycznie nie ma szans, by za naszego życia, namacalnie się zmienić.andy67 pisze:No to sznurek na gałąź i z głowy. Po co masz się tak męczyć ?

Pobicia pod krzyżem (jeden gościu zdaje się zszedł niedługo pot tym, dzisiejsze merderstwo o ewidentnie politycznym charakterze. Mało?Huczaj pisze:Dowody? Tak bez wyroku?

Nie przeginaj!mefistofeles pisze:Jak na razie to przemocy używa tylko jedna strona.

Ano. Takie są jednak fakty. Możemy sobie snuć rozważania o faszyźmie Kaczyńskiego, ale jak na razie to jego zwolennicy są atakowani fizycznie przy zachętach ze strony środowisk władzy. Ciekawy tez jestem jednaego - gdzie jeszcze na świecie opozycja jest celem tak brutalnych atakó - zarówno słownych jak i fizycznych napaści. Z Europy to mi przychodzi do głowy tylko Rosja i Białoruś.Zygmunt Skibicki pisze:Na razie to tylko ofiary są po jednej stronie,
Nie Mafi, najgroźniejszy jest fanatyzm. Którejkolwiek ze stron.mefistofeles pisze:Co jest gorźniejsze dla demokracji? Marsz z pochodniami czy słowa wicemarsząłak sejmu, że lidera opozycji należy leczyć psychiatrycznie bądź ówczesnego wiceprzewodniczącego rządzącej partii , że tegoż lidera opozycji należy wypatroszyć.

Owszem. I trzeba sobie zadać pytanie - po której stornie ten fanatyzm jest większy i groźniejszy. Żeby nie było tak, że zwalczamy fanatyzm storny jednej, realny i urojony, a nie widzimy rzeczywistego i groźnego strony drugiej.Nie Mafi, najgroźniejszy jest fanatyzm. Którejkolwiek ze stron.