Znaczy nie, że ten rocznik akurat tego słucha. Pytam z ciekawości czy ten nowocześniejszy (a fe!) czy ten tzw. "stary".góraleczka26 pisze:A co moj rocznik słucha jeszcze?
Wydzielone z 'Przedstaw się nam'
-
góraleczka26
-

No nie jestem miłośnikiem współczesnego rocka. Może jest wypieszczony pod względem produkcji, ale brakuje mu klimatu i autentyczności.góraleczka26 pisze:Nowocześniejszy (a fe!) dobre smile
A czego Ty słuchasz?
A czego słucham? Jeden link masz w podpisie
-
góraleczka26
-

A to juz sprawdzilam,dosyc to mroczneHuczaj pisze:No nie jestem miłośnikiem współczesnego rocka. Może jest wypieszczony pod względem produkcji, ale brakuje mu klimatu i autentyczności.góraleczka26 pisze:Nowocześniejszy (a fe!) dobre smile
A czego Ty słuchasz?
A czego słucham? Jeden link masz w podpisieA poza taką muzyką, starego rocka - lata '70 i '80.
Lata 70 , mowisz a co konkretnie,pochwal sie
I tak ma byćgóraleczka26 pisze:A to juz sprawdzilam,dosyc to mroczne
Slade (ale to już nawet '60), pozatym oczywiście Black Sabbath, Iron Maiden, Budgie, Led Zeppelin, Cindrella, Rainbow, UFO, Preety Maids, Nazareth, Status Quo i w cholere innychgóraleczka26 pisze:Lata 70 , mowisz a co konkretnie,pochwal sie
Ostatnio zmieniony czw 07 paź, 2010 przez Huczaj, łącznie zmieniany 1 raz.
A no jest, ostatnio sobie Sabatona posłuchałem, niezła muzyka, ale trudno rozróżnić utwory, a co dopiero płyty, mało zróżnicowania i charakteru, słuchając kolejnych utworów, jakbym jednego i tego samego słuchał, ale cóż taki trend teraz...komercja i do muzyki wkroczyła.ruda pisze:jest sporo zespołów tworzących obecnie
PS Zapomniałeś Huczaj o Twoim ulubionym "Dymie na wodzie"
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
posłuchaj sobie np. Titusa Tommy Gunn czy Band of horses. Według mnie jak się chce, to można znaleźć zespoły nie poddające się komercji. Ale takie poszukiwania łatwe niestety nie są..krzymul pisze:A no jest, ostatnio sobie Sabatona posłuchałem, niezła muzyka, ale trudno rozróżnić utwory, a co dopiero płyty, mało zróżnicowania i charakteru, słuchając kolejnych utworów, jakbym jednego i tego samego słuchał, ale cóż taki trend teraz...komercja i do muzyki wkroczyła.
Wg mnie, są obecnie naprawde fajne kawałki, ale z muzyki progresywnej, nie z hard rocka, czy heavy metalu...bo w tej dziedzinie to już wszystko było i nie da się tego odtworzyć. Najlepsze kawałki rockowe grają te zespoły w których poniewieraja się jeszcze członkowie z zespołów z tamtych lat, a poza tym współczesnemu rockowi....ruda pisze:posłuchaj sobie np. Titusa Tommy Gunn czy Band of horses. Według mnie jak się chce, to można znaleźć zespoły nie poddające się komercji. Ale takie poszukiwania łatwe niestety nie są..
Ale to tylko tak moim zdaniem.Huczaj pisze:brakuje klimatu i autentyczności.
Kilka perełek znalazłem, nawet nie pamiętam ich nazw, ale to naprawdę niewiele jak na obecną ilość muzyków..., a może własnie ta ilość ?
Kiedyś była jakość, a teraz jest ilość, kiedyś każdy grający zespół był wybitnym w swoim rodzaju, a teraz namnożyło sie tego do bólu i naprawdę nie ma z czego wybierać.....wsio na jedno kopyto.
Zaznaczam - jak dla mnie i wcale nie neguję wyboru słuchaczy i dokonań współczesnej muzyki.
Pozdrawiam.
-
góraleczka26
-

Huczaj pisze:I tak ma byćgóraleczka26 pisze:A to juz sprawdzilam,dosyc to mroczne
Slade (ale to już nawet '60), pozatym oczywiście Black Sabbath, Iron Maiden, Budgie, Led Zeppelin, Cindrella, Rainbow, UFO, Preety Maids, Nazareth, Status Quo i w cholere innychgóraleczka26 pisze:Lata 70 , mowisz a co konkretnie,pochwal sie
Super,to sa kapele godne posluchania,obecnie niestety na muzycznej scenie jest tylko komercha i glaskanie ludzi po uszkach bezsensowna muzyka o lanserskim charakterze.
Z tym się w większości zgodzę. Ale...są jakieś rodzynki, oczywiście nie prezentują takiego poziomu jak kiedyś, ale mnie podoba się pierwsza płyta The Darkness, czy (UWAGA) płyta "It's Blitz" zespołu "Yeah Yeah Yeahs" - ale to nie rockgóraleczka26 pisze:Super,to sa kapele godne posluchania,obecnie niestety na muzycznej scenie jest tylko komercha i glaskanie ludzi po uszkach bezsensowna muzyka o lanserskim charakterze.
Tak czy inaczej duch tego okresu już dawno odszedł, więc pozostaje tylko to co już zostało nagrane.
Tu się z Tobą krzymul nie zgodzę. Heavy metal nie umarł, zszedł do podziemia, gdzie jest jego miejsce. I dobrze. To nie jest muzyka, o której wszyscy mają wiedzieć i jej słuchać.krzymul pisze:heavy metalu...bo w tej dziedzinie to już wszystko było i nie da się tego odtworzyć.