Wydzielone z 'Przedstaw się nam'

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

góraleczka26 pisze:A co moj rocznik słucha jeszcze?
Znaczy nie, że ten rocznik akurat tego słucha. Pytam z ciekawości czy ten nowocześniejszy (a fe!) czy ten tzw. "stary".
góraleczka26

Post autor: góraleczka26 »

Nowocześniejszy (a fe!) dobre :)
A czego Ty słuchasz?
Awatar użytkownika
Huczaj

góraleczka26 pisze:Nowocześniejszy (a fe!) dobre smile
A czego Ty słuchasz?
No nie jestem miłośnikiem współczesnego rocka. Może jest wypieszczony pod względem produkcji, ale brakuje mu klimatu i autentyczności.

A czego słucham? Jeden link masz w podpisie :) A poza taką muzyką, starego rocka - lata '70 i '80.
góraleczka26

Huczaj pisze:
góraleczka26 pisze:Nowocześniejszy (a fe!) dobre smile
A czego Ty słuchasz?
No nie jestem miłośnikiem współczesnego rocka. Może jest wypieszczony pod względem produkcji, ale brakuje mu klimatu i autentyczności.

A czego słucham? Jeden link masz w podpisie :) A poza taką muzyką, starego rocka - lata '70 i '80.
A to juz sprawdzilam,dosyc to mroczne :P
Lata 70 , mowisz a co konkretnie,pochwal sie
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

Huczaj pisze:No nie jestem miłośnikiem współczesnego rocka. Może jest wypieszczony pod względem produkcji, ale brakuje mu klimatu i autentyczności.
jest sporo zespołów tworzących obecnie, które naprawdę mają klimat i są autentyczne. Ale w radiu się ich nie znajdzie...
Awatar użytkownika
Huczaj

góraleczka26 pisze:A to juz sprawdzilam,dosyc to mroczne
I tak ma być :)

góraleczka26 pisze:Lata 70 , mowisz a co konkretnie,pochwal sie
Slade (ale to już nawet '60), pozatym oczywiście Black Sabbath, Iron Maiden, Budgie, Led Zeppelin, Cindrella, Rainbow, UFO, Preety Maids, Nazareth, Status Quo i w cholere innych :)
Ostatnio zmieniony czw 07 paź, 2010 przez Huczaj, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Huczaj

ruda pisze:jest sporo zespołów tworzących obecnie, które naprawdę mają klimat i są autentyczne. Ale w radiu się ich nie znajdzie...
Ja po prostu tej muzyki zupełnie "nie czuje".
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

ruda pisze:jest sporo zespołów tworzących obecnie
A no jest, ostatnio sobie Sabatona posłuchałem, niezła muzyka, ale trudno rozróżnić utwory, a co dopiero płyty, mało zróżnicowania i charakteru, słuchając kolejnych utworów, jakbym jednego i tego samego słuchał, ale cóż taki trend teraz...komercja i do muzyki wkroczyła.

PS Zapomniałeś Huczaj o Twoim ulubionym "Dymie na wodzie" :P :D
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Huczaj

krzymul pisze:Zapomniałeś Huczaj o Twoim ulubionym "Dymie na wodzie"
Celowo pominąłem :) Nie wiem, ale to jedyny zespół, który mi się przejadł. Jedynie "Highway Star" jeszcze mogę słuchać. Reszta została chyba przez mnie zasłuchana na śmierć.
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

krzymul pisze:A no jest, ostatnio sobie Sabatona posłuchałem, niezła muzyka, ale trudno rozróżnić utwory, a co dopiero płyty, mało zróżnicowania i charakteru, słuchając kolejnych utworów, jakbym jednego i tego samego słuchał, ale cóż taki trend teraz...komercja i do muzyki wkroczyła.
posłuchaj sobie np. Titusa Tommy Gunn czy Band of horses. Według mnie jak się chce, to można znaleźć zespoły nie poddające się komercji. Ale takie poszukiwania łatwe niestety nie są..
Awatar użytkownika
krzymul

ruda pisze:posłuchaj sobie np. Titusa Tommy Gunn czy Band of horses. Według mnie jak się chce, to można znaleźć zespoły nie poddające się komercji. Ale takie poszukiwania łatwe niestety nie są..
Wg mnie, są obecnie naprawde fajne kawałki, ale z muzyki progresywnej, nie z hard rocka, czy heavy metalu...bo w tej dziedzinie to już wszystko było i nie da się tego odtworzyć. Najlepsze kawałki rockowe grają te zespoły w których poniewieraja się jeszcze członkowie z zespołów z tamtych lat, a poza tym współczesnemu rockowi....
Huczaj pisze:brakuje klimatu i autentyczności.
Ale to tylko tak moim zdaniem. :)
Kilka perełek znalazłem, nawet nie pamiętam ich nazw, ale to naprawdę niewiele jak na obecną ilość muzyków..., a może własnie ta ilość ? :think:
Kiedyś była jakość, a teraz jest ilość, kiedyś każdy grający zespół był wybitnym w swoim rodzaju, a teraz namnożyło sie tego do bólu i naprawdę nie ma z czego wybierać.....wsio na jedno kopyto.
Zaznaczam - jak dla mnie i wcale nie neguję wyboru słuchaczy i dokonań współczesnej muzyki. :)
Pozdrawiam.
góraleczka26

Huczaj pisze:
góraleczka26 pisze:A to juz sprawdzilam,dosyc to mroczne
I tak ma być :)

góraleczka26 pisze:Lata 70 , mowisz a co konkretnie,pochwal sie
Slade (ale to już nawet '60), pozatym oczywiście Black Sabbath, Iron Maiden, Budgie, Led Zeppelin, Cindrella, Rainbow, UFO, Preety Maids, Nazareth, Status Quo i w cholere innych :)
Super,to sa kapele godne posluchania,obecnie niestety na muzycznej scenie jest tylko komercha i glaskanie ludzi po uszkach bezsensowna muzyka o lanserskim charakterze.
Awatar użytkownika
Huczaj

góraleczka26 pisze:Super,to sa kapele godne posluchania,obecnie niestety na muzycznej scenie jest tylko komercha i glaskanie ludzi po uszkach bezsensowna muzyka o lanserskim charakterze.
Z tym się w większości zgodzę. Ale...są jakieś rodzynki, oczywiście nie prezentują takiego poziomu jak kiedyś, ale mnie podoba się pierwsza płyta The Darkness, czy (UWAGA) płyta "It's Blitz" zespołu "Yeah Yeah Yeahs" - ale to nie rock :)

Tak czy inaczej duch tego okresu już dawno odszedł, więc pozostaje tylko to co już zostało nagrane.
krzymul pisze:heavy metalu...bo w tej dziedzinie to już wszystko było i nie da się tego odtworzyć.
Tu się z Tobą krzymul nie zgodzę. Heavy metal nie umarł, zszedł do podziemia, gdzie jest jego miejsce. I dobrze. To nie jest muzyka, o której wszyscy mają wiedzieć i jej słuchać.
Awatar użytkownika
krzymul

jakiś chochlik tu się wkradł, albo ja jestem nietrzeźwy. :?
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ