bajdełej - na pewnym innym forum toczy się podobna dyskusja na temat "Czasu Honoru", że to nierealne jest - tam dyskutują miłośnicy historii
"Czas honoru"
- mefistofeles
-

- Kontakt:
"Czas honoru"
wydzielono.Sz
bajdełej - na pewnym innym forum toczy się podobna dyskusja na temat "Czasu Honoru", że to nierealne jest - tam dyskutują miłośnicy historii
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
"Czas honoru" jest pełen błędów, luk i mielizn scenariuszowych. Czasem (nomen omen) mam wrażenie że w takich filmach kasa idzie na różne pierdoły a na np. porządną konsultację historyczno-wojskową jej brak. Lub też wykonuje tę konsultację jakiś pociotek reżysera czy kogoś tam.mefistofeles pisze:bajdełej - na pewnym innym forum toczy się podobna dyskusja na temat "Czasu Honoru", że to nierealne jest - tam dyskutują miłośnicy historii
Do tego jeszcze dialogi błyskotliwe niczym w jakiejś Plebanii. Ech szkoda słów.
A na dokładkę ci Niemcy mówiący po polsku - toż nawet w "Jak rozpętałem II wojnę światową" wszyscy bohaterowie mówią właściwymi językami.
Ale co tu dużo mówić jeśli np. "Tajemnica twierdzy szyfrów" (co za tytuł swoją drogą ...) mr Wołoszańskiego też została spieprzona po całości, choć sam Wołoszański robi wrażenie gościa który wie o co chodzi w tematach II WŚ.
Ps - ależ my Polacy lubimy narzekać
Na szczęście nie wszyscy narzekają naraz.
Każdemu jego Everest...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
akurat mundury, broń są ponoć OK, gorzej z zachowaniami.andy67 pisze:a na np. porządną konsultację historyczno-wojskową jej brak.
Tego nie mogę przeboleć...andy67 pisze:A na dokładkę ci Niemcy mówiący po polsku - toż nawet w "Jak rozpętałem II wojnę światową" wszyscy bohaterowie mówią właściwymi językami.
z mieliznami na szczęscie jest w lepiej, pierwszej serii nie mogłem strawić.andy67 pisze: "Czas honoru" jest pełen błędów, luk i mielizn scenariuszowych
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
No ja właśnie na pierwszej serii poległem. I może kiedyś obejrzę ale póki co dałem sobie spokój. Mam tylko jedno życie, szkoda czasu by się irytować tym jak świetny serial można było zrobić, a jaki niestety zrobiono. I jeszcze te drewniane gwiazdy telenowel w głównych rolach.
Każdemu jego Everest...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
-
mariusz1977
-

Chyba nie do końca. Jesli dobrze pamiętam to w pierwszej serii jest taka scena z SS-Mannami, w której jeden ma na kasku przyklejone kalki odwrotnie niż ten drugi. Prawidłowe naklejenie kalek to bodajże: na prawej stronie runy SS a na lewej swastyka, tymczasem tylko jeden ma dobrze oznakowany hełm. No, ale serial "Ratownicy" nie jest o panach w kaskach z runami SS.mefistofeles pisze: akurat mundury, broń są ponoć OK, gorzej z zachowaniami.
ja chyba szybciej , bo obejrzałam aż 15 minandy67 pisze:No ja właśnie na pierwszej serii poległem.
a potem było znacznie weselej
http://www.youtube.com/watch?v=JgTgLUEvep8
http://www.youtube.com/watch?v=Y3LRf2DqwZA
jaka impreza ? nic o tym nie wiem
..życie jest piękne
..życie jest piękne
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Andy antycypowałandy67 pisze:Albo niemieckich sk... zastąpią radzieccy tow...
Dziś rusza VI seria, druga dziejąca sie już po wojnie. Oczywiście - redakcja pewnej Gazety ma z tego powodu ból dupy, co mnie w sumie nie dziwi, bo wszak obraz swoich rodziców wynieśli z domu inny niż w tym serialu pokazują.
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun