środa, 22 września - 21:30 | TVP 1
odc. 1
obyczajowy - Polska 2010 | 55 minut
Serial ukazujący życie ratowników Górskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego. Trwa proces Staszka, syna naczelnika pogotowia, Jana Tarnowskiego. Chłopak jest oskarżony o pobicie wykładowcy, Pawła Rogulskiego, który ma romans z jego dziewczyną. Dostaje wyrok w zawieszeniu i opiekę kuratorską. Taka kara dla studenta prawa oznacza koniec kariery. Zdruzgotany i załamany Staszek wraca do Zakopanego. Rozmawia z matką, ale nie mówi jej o swoich kłopotach. Nie przyznaje się do procesu i przerwania studiów.
reżyseria: Marcin Wrona
wykonawcy: Bogusław Linda, Tomasz Schuchardt, Przemysław Bluszcz, Jacek Koman, Wojciech Czerwiński, Ewa Sakalova, Paweł Domagała
Już od jutra co tydzień o tej samej porze nowy odcinek.
No, to sobie popatrzymy i zapewne nieźle pogadamy...
Tylko nie wiem, czy aby na pewno w odpowiednim miejscu ten wątek założyłem.
Oby to był największy błąd z tym serialem związany.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek www.turystyka.skibicki.pl
pogląd mam podobny chociaż na góry popatrzymy
a może z racji misyjności w TVP, dowiedzą się ludzie czegoś o bezpieczeństwie w górach
zawsze jest czwartkowa alternatywa => Szpilki na Giewoncie
"....The world is changed. I feel it in the water. I feel it in the earth. I smell it in the air. ..."
dodam, że musiała być to zapewne góra ośnieżona, który to śnieg (ale to już moje osobiste rozmyślania) po stopnieniu stawał się cieczą o wilgotności bliskiej 100 %
Odniosłem wrażenie, że to Żleb Karczmarza Tutaj podobne foto: http://www.jkw.pl/pl/images/nauka/2/max/karczmarz.jpg
Potem było jeszcze chyba ujęcie ze Staroleśną - przelot nad Nowoleśnymi Turniami oraz Lodowym od południa... to ciekawe jak i gdzie doszła ta grupa z Murowańca