Zimny Lech

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

Szarotka pisze: ależ nam to forum odpowiada dokładnie takie jakie jest.
Wyłamuję się i napiszę że mi "dokładnie tak jak jest" nie odpowiada.
Jakieś 3-4 lata temu było znacznie ciekawiej.

Teraz skończyły się tematy "górskie" (bo ileż można dyskutować o tym samym), nowi userzy nie napływają a kilku zaciętych panów z Szanownym Panem Moderatorem na czele na... dala się (za przeproszeniem) po buziach dyskutując na temat polityki.

Ten wątek, tak jak i inne wątki polityczne jest beznadziejny !

Nie mam nawet chęci zamieścić tu relacji z wyjazdu, bo będzie zero odzewu i tylko Szarotka z wrodzonej uprzejmości coś napisze, reszta woli swoje dyskusje.

Nie twierdzę, ze jest całkiem fatalnie - spośród innych forów - to wyróżnia się wątkiem zagadkowym, Janek i inni starają się też wrzucać co jakiś czas ładne zdjęcia.
Ale dział relacji prawie całkowicie umarł.

Pozdrowienia

Basia
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

Basia Z. pisze:nowi userzy nie napływają a kilku zaciętych panów z Szanownym Panem Moderatorem na czele na... dala się (za przeproszeniem) po buziach dyskutując na temat polityki.
Z tym się zgadzam w 100%
Basia Z. pisze:Ale dział relacji prawie całkowicie umarł.
A z tym się nie zgadzam w 100%.
Żabi Koń

Post autor: Żabi Koń »

Szarotka pisze:
Żabi Koń pisze:Moim zdaniem, to trzeba mieć nieźle nakulane pod deklem żeby się tak ekscytować jakimś tam krzyżem.
Zgadzam się z Tobą. Podobnie jak "nakulane pod deklem" muszą mieć ci, którzy tak wiernie śledzą rozmiar tej ekscytacji :)
Kolega Huczaj? :think:

Huczaj pisze:
Basia Z. pisze:Ale dział relacji prawie całkowicie umarł.
A z tym się nie zgadzam w 100%.
Hehehe, w jakim sensie?
Z tym, ze nie umarł, bo zawsze żył w ten sposób?

PRawda jest taka, że dział relacje tutaj nie ma wielkiego zainteresowania. Relacje pojawiają się bardzo rzadko. Wiadomo 321 to nie jest ale na TG relacje wpadają z taką częstotliwością, że ciężko jest to opanować.
Mam nadzieję, zę doceniliście mój trud zamieszczenia kilku na tymże forum. :))
Awatar użytkownika
Huczaj

Żabi Koń pisze:Kolega Huczaj?
No pewnie że mam nakulane pod deklem. Wiem to nie od dziś, tylko niestety nie objawia się to śledzeniem zacietrzewionej dyskusji dwóch takich co to napędzają wątki polityczne.

Ale Żabi Koniu zainteresowałeś mnie tymi 15 stronami, więc śledziłem uważnie, żeby nie przeoczyć, tej magicznej granicy po której nie ma już odwrotu. Świat nie będzie już taki sam.

Sądze nawet że nie tylko ja czy Żabi mamy nakulane pod deklem, wielu pewnie śledzi dyskusje ale się nie ujawnia bo wstyd ;)
Żabi Koń pisze:Hehehe, w jakim sensie?
Z tym, ze nie umarł, bo zawsze żył w ten sposób?
A bo ja wiem? Niedługo tu jestem, nie wiem jak to drzewiej tu bywało, ale wydaje mi się, że kilka relacji się pojawia od czasu do czasu. No i niestety nie mam porównania do innych for bo ich nie śledze. Więc wiesz, umarło to za duże słowo :)
Ostatnio zmieniony pt 17 wrz, 2010 przez Huczaj, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Basia Z. pisze:a kilku zaciętych panów z Szanownym Panem Moderatorem na czele
na czele? Ile wątków politycznych otworzyłem? Ja rozumiem, że 321 padło i Janek musi gdzieś zakładać swoje watki polityczne, ale mam wtedy dwie możliwosci - dyskutowac z nim lub wątki wycinać. To drugie byłoby odebrane jako cenzura. Mógłbym zamilczeć, ale też mam swoje poglądy, których poczuwam się bronić. Jesli nie będą wątki polityczne zakładane przez innych - ja dyskusji politycznych wszczynać nie zamierzam.
Basia Z. pisze: Ten wątek, tak jak i inne wątki polityczne jest beznadziejny !
Pełna zgoda. Sęk w tym, że dyskusje polityczne są tolerowane przez wielu tylko do momentu gdy napie..la się w jedną stronę. Gdy pojawia się ktoś o odmiennych poglądach - zaczyna się oburzenie.

Co do relacji to chyba nastapiło drobne przesycenie. A i to, że nie zawsze są komentarze nie znaczy, że relacje nie są czytane. Dobre relacje bronią się same. Ja akurat przestałem nieco śledzić relacje z powodu zdjęć z imageshacka zapychających mi łącze.
Ostatnio zmieniony pt 17 wrz, 2010 przez mefistofeles, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Żabi Koń

Ja tylko żartowałem.

Po prostu bawi mnie ta cała sytuacja. Forum krzyżowo-górskie.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

PS Jest jeden sposób by ostudzić dyskusje polityczne - rozpalić dyskusję w innym temacie. Sami z Iwoną nie jesteśmy jednak w stanie tego zrobić. Pomożesz Basiu?
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Huczaj

mefistofeles pisze:Jest jeden sposób by ostudzić dyskusje polityczne
Jest jeszcze drugi - nie dyskutować w wątkach politycznych, albo (uwaga!) ich nie zakładać. Albo być wrednym cenzorem i wypalać wszystkie takie dyskusje ogniem i mieczem (czyt. ciąć w cholere).
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

mefistofeles pisze:
Basia Z. pisze:a kilku zaciętych panów z Szanownym Panem Moderatorem na czele
na czele? Ile wątków politycznych otworzyłem? Ja rozumiem, że 321 padło i Janek musi gdzieś zakładać swoje watki polityczne, ale mam wtedy dwie możliwosci - dyskutowac z nim lub wątki wycinać.
Jest trzecie wyjście - zdecydowanie najlepsze - jeżeli coś Ci się nie podoba - ignorować.
Umrze samo.
mefistofeles pisze: Co do relacji to chyba nastapiło drobne przesycenie.
Ja relacje czytam zawsze z zainteresowaniem, ale ze zdjęciami to masz rację.
osobiście publikuję na "picasie" i daję linki do zdjęć z "picasy" co jest bardzo ale to bardzo proste.
A zdjęcia są mniejsze.

B.
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

:)) i teraz przez kilka stron będziemy sobie rozmawiać o "celu i formie forum" :D Historia lubi się powtarzać :P A'propos 2 dni temu mieliśmy 7 już rocznicę istnienia tego miejsca. Zbanować Maria, to on założył to niewdzięczne miejsce :P :)) no ale czego się spodziewać po Adminie, który w avatarze ma kufel piwa na plaży :P :))
Ostatnio zmieniony pt 17 wrz, 2010 przez Szarotka, łącznie zmieniany 1 raz.
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Basia Z. pisze: Jest trzecie wyjście - zdecydowanie najlepsze - jeżeli coś Ci się nie podoba - ignorować.
Nie jest to takie oczywiste, jak ignorowałem wysyp wątków był dużo większy.

Basia Z. pisze:osobiście publikuję na "picasie" i daję linki do zdjęć z "picasy" co jest bardzo ale to bardzo proste.
A zdjęcia są mniejsze.
Ja takoż. Przy czym w tekscie zamieszczam zdjęcia z picasy w rozmiarze 512p
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
tommer91

Post autor: tommer91 »

Mnie to forum bardzo pasuje. W końcu nie bez powodu jest jedynym, na którym się regularnie odzywam :). Jest trochę ludzi, którzy lubią i góry, i politykę, a oni także chcą mieć swoje forum :P A jak ktoś nie lubi polityki, to po co wogóle otwiera taki wątek, to ja nie wiem.
Don't shit, where you eat
Żabi Koń

A który ma otworzyć?

Chyba mogę wyrazić swoje zdanie? Nie mogę?

A jak coś nie pasi to zawsze możecie walnąć banem (tzn. wcale go nie chcę).
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

mefistofeles pisze:
Basia Z. pisze: Jest trzecie wyjście - zdecydowanie najlepsze - jeżeli coś Ci się nie podoba - ignorować.
Nie jest to takie oczywiste, jak ignorowałem wysyp wątków był dużo większy.
Było dużo małych wątków które umierały a teraz jest kilka kobylastych.

Patrząc z boku wygląda to tak, jakby absolutnie każdy chciał mieć ostatnie słowo i nie toleruje tego, że ktoś inny, a zwłaszcza ten co ma przeciwne zdanie odezwie się jeszcze po nim.

Zupełnie jak nasi pożal się Boże politycy.

B.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Basia Z. pisze: Było dużo małych wątków które umierały a teraz jest kilka kobylastych.
wątek w którym dyskutujemy zdążył zjechać nisko. Nie ja go podbiłem.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Szarotka

Basia Z. pisze:Było dużo małych wątków które umierały a teraz jest kilka kobylastych
Jak już robić bałagan to chyba lepiej w 1 wątku gigancie, niż 10 mniejszych, tak mi się wydaje. Mniej roboty dla moda, żeby to później wywalać do ewentualnego kosza. Zresztą każdy gigant to kilka tematów w 1. Druga sprawa, trudno, żeby Obywatel tego kraju miał w totalnym poważaniu to co się ostatnio wyprawia. To są też skutki tego "zjednoczenia" po 10 kwietnia- łączymy się ;) :))
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Szarotka pisze: To są też skutki tego "zjednoczenia" po 10 kwietnia- łączymy się
Ja tam się z nikim nie łączyłam ;-)

Przez kilka dni (dosłownie kilka) odczuwałam żal i współczucie dla osób, które ta katastrofa bezpośrednio dotknęła.
Potem dyskusje polityków i próby jej wykorzystania w celach politycznych (a zaczęło się od pochówku na Wawelu) spowodowały, że teraz mam tego dość.
Przypuszczam, ze podobnie odbierała to większość społeczeństwa.
Przynajmniej większość osób z jakimi rozmawiałam.

Ale kończę, bo sama ten wątek przedłużam.
Wcale mi nie zależy na tym aby moje zdanie było ostatnie.

:P

B.
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

A ja tam lubie relacje z wstawionymi zdjęciami, nie lubię tych, które mają zdjęcia w Picassie, bo trzeba się dodatkowo oklikać. Także zdjęcie i opisik - to lubię, co nie znaczy, że nie czytam tych z Picassem czy innym wynalazkiem. No i jeszcze jedno, jak nie udzielę się komentarzem to nie znaczy, że nie czytałem. Relacji włóczęgi nie komentuję, a czytam i oglądam z zapartym tchem.
No i porobuło się, strach teraz zakładać jakikolwiek inny wątek niż typowo górski. ;)
A na TG, hm....czytałem, nie jest to takie kryształowe forum, jest tam silne TWA, które nie toleruje nowych, a w HP jeszcze gorsze bzdury niż na tatry.prv, wystarczy poczytać ( "środa", "sobotek" , "poniedziałkowo" - czyli wątki codzienne ), a i politycznym nie brakuje. Relacje są i owszem, ale tam więcej łojantów niż łazików.
Zależy co kto lubi, każdemu wedle potrzeb, jeden lubi Kaczyńskiego, a inny jak mu nogi śmierdzą - jak to napisał jeden z obecnych tu userów.

PS. Mogłem coś przekręcić. :P :D
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Szarotka

Basia Z. pisze:Ja tam się z nikim nie łączyłam(...)Potem dyskusje polityków i próby jej wykorzystania w celach politycznych (a zaczęło się od pochówku na Wawelu) spowodowały, że teraz mam tego dość.
To mamy w 99% dokładnie tak samo. Ten 1% to fakt, że jestem z natury choleryczką, mającą alergię na głupotę, oszołomstwo, zakłamanie więc muszę jakoś dać upust ciśnieniu. Podobno bycie cholerykiem jest zdrowsze od natury introwertyka, czy flegmatyka ;)
Awatar użytkownika
Huczaj

Szarotka pisze:Ten 1% to fakt, że jestem z natury choleryczką, mającą alergię na głupotę, oszołomstwo, zakłamanie więc muszę jakoś dać upust ciśnieniu. Podobno bycie cholerykiem jest zdrowsze od natury introwertyka, czy flegmatyka
Ale Ty nie wrzeszczysz w shoutboxie. Jeśli Ty jesteś cholerykiem to kim jest Asik?
ODPOWIEDZ