Kolejne wypadki w Tatrach

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Huczaj pisze:to tym ludziom powinno odmówić się udzielania pomocy w takiej sytuacji. Trudno trzeba ponosić odpowiedzialność za swoje czyny i decyzje.
Chyba bym nie chciał, żebyś został TOPRowcem, a wiadomo kogo tam jeszcze wyselekcjonujesz jako nieodpowiedzialnego :think: , skoro żeś taki radykał. ;) :P :D
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

krzymul pisze:Chyba bym nie chciał, żebyś został TOPRowcem, a wiadomo kogo tam jeszcze wyselekcjonujesz jako nieodpowiedzialnego think , skoro żeś taki radykał. wink
Na głupotę nie ma innej rady. Na siłę ich stamtąd ściągał nie będziesz. Chyba jednak przyznasz, że jeśli taka sytuacja faktycznie miała miejsce to jest to szczyt nieodpowiedzialności. Ja w takiej sytuacji nie miałbym skrupułów, ale ja jak zauważyłeś radykał czasem jestem.
Awatar użytkownika
krzymul

Huczaj pisze:Chyba jednak przyznasz, że jeśli taka sytuacja faktycznie miała miejsce to jest to szczyt nieodpowiedzialności.
Przyznaję i wku.....ć się można i to solennie. Nie od dziś wiadomo, że większość idących do krzyża 15 sierpnia zbytnio rozumem nie grzeszy.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Huczaj

krzymul pisze:Przyznaję i wku.....ć się można i to solennie. Nie od dziś wiadomo, że większość idących do krzyża 15 sierpnia zbytnio rozumem nie grzeszy.
I im niczego nie wytłumaczysz. Więc jak inaczej zapobiegać? Niech jeden z drugim pójdzie dostanie w dupe i bedzie musiał sam sobie poradzić to na drugi raz się zastanowi. To samo co z kibolami, ale tu moich pomysłów nie będę publicznie wygłaszał bo mogę zostać zdruzgotany :)
Awatar użytkownika
Asik

Post autor: Asik »

Huczaj pisze:To samo co z kibolami, ale tu moich pomysłów nie będę publicznie wygłaszał bo mogę zostać zdruzgotany
dawaj,bo może mamy podobne zdanie w tym temacie :D

co do ratowania ludzi-moja Mama przejeździła ponad 20lat na eRce,podejrzewam że nie raz klneła na głupotę tych wszystkich których musiała ratowac.obrzyganych,zakrwawionych...tak jak pisałam-życie. ktoś to musi robić,ktoś musi ratować i naprawiać niefrasobliwość i nieodpowiedzialnosc ludzi,ale robią to z powołania. gdy się wybiera taki a nie inny zawód trzeba przyjąć wszytsko co sie z tym wiąże, także głupotę innych
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
Awatar użytkownika
Smolik

Post autor: Smolik »

Asik pisze:ktoś to musi robić,ktoś musi ratować i naprawiać niefrasobliwość i nieodpowiedzialnosc ludzi,ale robią to z powołania. gdy się wybiera taki a nie inny zawód trzeba przyjąć wszytsko co sie z tym wiąże, także głupotę innych
A no dokładnie ,tak to już jest :)
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
Awatar użytkownika
Huczaj

Asik pisze:dawaj,bo może mamy podobne zdanie w tym temacie
Aż tak radykalnego rozwiązania chyba nie proponujesz :) jeśli bardzo chcesz wiedzieć to przestać się przejmować "człowieczeństwem" tych bandytów. Na komisariat i lać to pałami do nieprzytomności, ścieżka zdrowia. Spokój byłby murowany. Niestety takim ludziom nie da się nic wytłumaczyć. Jak nie będzie kary i konsekwencji to tak to będzie wyglądać jak teraz.
Awatar użytkownika
krzymul

Huczaj pisze:jeśli bardzo chcesz wiedzieć to przestać się przejmować "człowieczeństwem" tych bandytów. Na komisariat i lać to pałami do nieprzytomności,
Ja był bym bardziej radykalny, rozwiązać w pi...u te polskie ligi.... i tak nic z tego nie będzie, ani w pucharach, ani w EURACH czy innych rozgrywkach międzynarodowych.
Pozostawić tylko boiska szkolne. ;)
Pozdrawiam.
janek754

Post autor: janek754 »

Huczaj pisze:przestać się przejmować "człowieczeństwem" tych bandytów. Na komisariat i lać to pałami do nieprzytomności, ścieżka zdrowia. Spokój byłby murowany. Niestety takim ludziom nie da się nic wytłumaczyć. Jak nie będzie kary i konsekwencji to tak to będzie wyglądać jak teraz.
Nie jestem pewien, czy większym zagrożeniem dla społeczeństwa są "kibole", czy też ludzie podzielający Twoje poglądy.

Pozdrawiam
Jan
Awatar użytkownika
Huczaj

janek754 pisze:Nie jestem pewien, czy większym zagrożeniem dla społeczeństwa są "kibole", czy też ludzie podzielający Twoje poglądy.
Wiedziałem, że tego typu opinie, Cię wzburzą :). To nie jest wątek o kibolach, ale takie pytanie: Znasz inne, lepsze sposoby? Nie twierdzę oczywiście, że mój jest najlepszy.
Awatar użytkownika
krzymul

...ale mój pogląd, nie jest zagrożeniem dla społeczeństwa....praaaawda ? ;)
może nie tak radykalny jak Huczaja, ale na pewno skuteczny :P
No, może jest zagrożeniem dla innych dyscyplin, bo przecież młodzież gdzieś musi się wyżyć. :D
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

janek754 pisze:Nie jestem pewien, czy większym zagrożeniem dla społeczeństwa są "kibole", czy też ludzie podzielający Twoje poglądy.
ee tam, Huczaj po prostu nie ma pewnych predyspozycji do sprawowania funkcji czy tez zawodow takich jak ratownik czy funkcjonariusz ochrony porzadku publicznego :D
Awatar użytkownika
Huczaj

Alan pisze:ee tam, Huczaj po prostu nie ma pewnych predyspozycji do sprawowania funkcji czy tez zawodow takich jak ratownik czy funkcjonariusz ochrony porzadku publicznego
Przepraszam, ratownikiem mogę być :) Opiekunem :) Zalezy tylko kim trzeba się opiekować i kogo przed czym ratować :D
Awatar użytkownika
krzymul

Huczaj pisze:Zalezy tylko kim trzeba się opiekować i kogo przed czym ratować
Nie no oczywiście, jakbyś miał wybór komu zrobić sztuczne oddychanie "usta-usta" mnie czy Agar, to wiadomo, wybrał byś ...... oczywiście mnie. ;) :))
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Huczaj

krzymul pisze:Nie no oczywiście, jakbyś miał wybór komu zrobić sztuczne oddychanie "usta-usta" mnie czy Agar, to wiadomo, wybrał byś ...... oczywiście mnie.
Nawet bym się przez chwilę nie zastanawiał. I nawet stan rannego nie miałby znaczenia :D
Awatar użytkownika
krzymul

Huczaj pisze:Nawet bym się przez chwilę nie zastanawiał. I nawet stan rannego nie miałby znaczenia
Dzięki, wiedziałem, że można na Ciebie liczyć. ;)
Pozdrawiam.
janek754

Huczaj pisze:To nie jest wątek o kibolach
Dlaczego więc o kibolach pisałeś ? (wynika to z dyskusji)
Huczaj pisze:Znasz inne, lepsze sposoby?
Oczywiście. Poradzono sobie w Anglii bez "pałowania do nieprzytomności", z pewnością można i u nas, tylko trzeba chcieć. Cywilizowane społeczeństwo, tym różni się od troglodytów, że do rozwiązywania problemów używa głowy, a nie mięśni.
Alan pisze:Huczaj po prostu nie ma pewnych predyspozycji do sprawowania funkcji czy tez zawodow
Jak dobitnie pokazuje historia, skrajnie radykalne poglądy trzeba piętnować, ponieważ przeniesione na masy są nieobliczalne w skutkach.

Pozdrawiam
Jan
Awatar użytkownika
Huczaj

janek754 pisze:Dlaczego więc o kibolach pisałeś ?
Asik mnie zapytała.

janek754 pisze:Oczywiście. Poradzono sobie w Anglii bez "pałowania do nieprzytomności", z pewnością można i u nas, tylko trzeba chcieć.
Zapominasz o jednej ważnej rzeczy. Mentalność ludzi.
janek754 pisze:Cywilizowane społeczeństwo, tym różni się od troglodytów, że do rozwiązywania problemów używa głowy, a nie mięśni.
To spróbuj takim bandytom wytłumaczyć, że nie wolno bo to złe. Mozesz nawet użyć świetnych argumentów. Powodzenia.
janek754

Huczaj pisze:Asik mnie zapytała.
A ja ustosunkowałem się do tego, co jej odpisałeś. Pozostaje jeszcze pytanie, dlaczego, to Ty mi przypominasz, że to nie jest wątek o kibolach ?
Huczaj pisze:Zapominasz o jednej ważnej rzeczy. Mentalność ludzi.
Mentalność Polaków, nawet dla Polaka bywa niekiedy mocno zaskakująca, nie mniej jednak, nie zmienisz jej pozytywnie, ani o cal pałowaniem ludzi.
Huczaj pisze:To spróbuj takim bandytom wytłumaczyć, że nie wolno bo to złe.
Problem polega na tym, że tłumaczenie jak to nazwałeś "bandytom" co jest dobre a co złe jest kwestią drugoplanową. Znacznie ważniejszym zagadnieniem, jest pytanie, co zrobić aby było tych "bandytów" mniej. Innymi słowy, w pierwszej kolejności zastanów się proszę, nad zlikwidowaniem przyczyny, a nie leczeniem skutku.

Pozdrawiam
Jan
Awatar użytkownika
Huczaj

janek754 pisze:A ja ustosunkowałem się do tego, co jej odpisałeś. Pozostaje jeszcze pytanie, dlaczego, to Ty mi przypominasz, że to nie jest wątek o kibolach ?
Nie nie, nie Tobie. Tak ogólnie, to nie było skierowane tylko do Ciebie. Usprawiedliwiałem OT.
janek754 pisze:Mentalność Polaków, nawet dla Polaka bywa niekiedy mocno zaskakująca, nie mniej jednak, nie zmienisz jej pozytywnie, ani o cal pałowaniem ludzi.
Zmienianie mentalności trwa lata, dziesiątki lat. Za długo. Musi być kara i konsekwencja. Nie upieram się przy pałowaniu. Może być kara finansowa. 50.000 za zniszczony przystanek. Termin płatności - 7 dni. Jak nie to do pierdla. Nieuchronnie. Ale jak nie mamy czegoś takiego pozostanie lanie pałami.

janek754 pisze:Znacznie ważniejszym zagadnieniem, jest pytanie, co zrobić aby było tych "bandytów" mniej. Innymi słowy, w pierwszej kolejności zastanów się proszę, nad zlikwidowaniem przyczyny, a nie leczeniem skutku.
Przyczyny są złożone jak zwykle i jest ich wiele. Takich procesów w ciągi roku, dwóch nie zlikwidujesz. Na likwidację przyczyn też trzeba lat. Za długo.
ODPOWIEDZ