Zimny Lech

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Nie będę Janku cytował tego wszystkiego co napisałeś, ale właśnie odnoszę się do tego.
Sam teraz widzisz po przeczytaniu Swojego posta, jak różnie można zrozumieć słowo pisane.
Z mojej strony koniec w tym temacie....przykro mi Żabi Koniu, sam będziesz musiał zapracować na swoje 15 stron. :P

Ale rozpocząłem siódmą. :D
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

"Małżeństwo jest szkołą średnią przyjemności i uniwersytetem rezygnacji" - Tennessee Williams
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Janek pisze:Tak nawiasem, Krzymul - Twój dziadek nie używał nazwiska Chaim Mulawer? (przepraszam - to tylko taka igraszka a la Echolette). A czy ten Echolette to aby naprawdę Polak. Nazwisko jakieś takie...
Ta igraszką z Chaimem Mulawerem chciałem tylko pokazać jak łatwo ludziom pokroju pana Echolette łatwo rzucać podejrzenia i obelgi. Oczywiście panu Echolette do "twórczości" typu
http://wponline.freeservers.com/antysemityzm1.htm
brakuje, bo to jest wytwór chorej wyobraźni, ale niedaleko, niedaleko. Przeglądając czasami takie pisemka w jakich pan Echolette się produkuje dochodzę do wniosku, że w Polsce mieszkają tylko Żydzi - poza oczywiście paneem Echolette i jego kolegami.

Tak nawiasem - jeśli uwierzyć liście podanej na stronie w linku jw. to jedynym prezydentem narodowości polskiej po roku 1989-ym był Wojciech Jaruzelski, wszyscy inni to Żydzi. Kaczyński też, ponoć w rzeczywistości nazywał się Kalkstein
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Myślę, że jeżeli już teraz zgłoszę akces do partii Palikota, to, dołączając swoje liczne talenty polityczno-krasomówcze do niskiego numeru w partii, mógłbym zaistnieć na scenie politycznej. Widzę w tym same korzyści. PO pierwsze z psa krążącego dookoła stołu awansował bym na gościa, a być może na jednego z kucharzy. PO drugie w końcu ktoś "wyżej" w końcu znałby się choć trochę na problematyce Tatr, PO trzecie mógłbym się w końcu na kimś, poza żoną :( , wyżyć bezkarnie, a PO czwarte może było by mi łatwiej w końcu wypić umówione sto lat temu piwo z jedną z naszych forumowych koleżanek.
Awatar użytkownika
Janek

Palikot mówi głośno to co wielu myśli a ze względu na tzw. poprawność polityczną boi się powiedzieć (nie dotyczy marszałka Niesiołowskiego). Bagienko tego nie lubi i stąd ten cały wrzask.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

Nie my tu plujemy jadem i nie my jesteśmy ofiarami zbiorowej hipnozy. Nie dawajcie się również sami sprowokować, musimy być mili i uśmiechnięci - nawołuje na Facebooku Taras.
Zachęca również do przyniesienia gadżetów i przebrania się w kostiumy. - Chcieli cyrk, to go zobaczą! - pisze.

http://www.tvn24.pl/-1,1668508,0,1,nie- ... omosc.html
Czyżby kraj nam normalniał? :)
"Małżeństwo jest szkołą średnią przyjemności i uniwersytetem rezygnacji" - Tennessee Williams
Gabriel

Post autor: Gabriel »

Janek pisze:Palikot mówi głośno to co wielu myśli a ze względu na tzw. poprawność polityczną boi się powiedzieć (nie dotyczy marszałka Niesiołowskiego). Bagienko tego nie lubi i stąd ten cały wrzask.
Janku, a skąd wiesz co tak wielu innych myśli?

Jak dla mnie to zwykły cham i burak.. myślę, że tak myśli równie wielu.. na szczęście w Polsce pozostało trochę osób które nie lubią tego bagienka, które kreuje wspomniany wyżej cham.. stąd ten cały wrzask.
:)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
krzymul

Uuuu, Sylwka zaangażowali. ... jeszcze tylko Szwarceneggera brakuje...po przeciwnej stronie i można kręcić komedię Rambo contra Terminator.
Żeby w europejskim kraju w XXI wieku religia wzbudzała takie emocje, normalnie zaścianek....gorzej niż Islam.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krzymul

"Ci, co sikają", czy "fanatycy" - kto ośmiesza krzyż?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,tit ... video.html
A ponoć rozwiązanie problemu jest bardzo proste:
" - Panie prezydencie, podpisze pan pismo i stąd pójdziemy - deklarują obrońcy, którzy domagają się precyzyjnej obietnicy, że przed siedzibą prezydenta znajdzie się tablica upamiętniająca ofiary katastrofy pod Smoleńskiem."

Komu w tym biednym kraju zależy na zadymie. :think: ...ponoć sądna noc ma nastąpić.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

dagomar pisze:Myślę, że jeżeli już teraz zgłoszę akces do partii Palikota, to, dołączając swoje liczne talenty polityczno-krasomówcze do niskiego numeru w partii, mógłbym zaistnieć na scenie politycznej. Widzę w tym same korzyści. PO pierwsze z psa krążącego dookoła stołu awansował bym na gościa, a być może na jednego z kucharzy. PO drugie w końcu ktoś "wyżej" w końcu znałby się choć trochę na problematyce Tatr, PO trzecie mógłbym się w końcu na kimś, poza żoną :( , wyżyć bezkarnie, a PO czwarte może było by mi łatwiej w końcu wypić umówione sto lat temu piwo z jedną z naszych forumowych koleżanek.
W razie gdybyś gdzieś kandydował to mój głos już masz :)

krzymul pisze:"Ci, co sikają", czy "fanatycy" - kto ośmiesza krzyż?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,tit ... video.html
A ponoć rozwiązanie problemu jest bardzo proste:
" - Panie prezydencie, podpisze pan pismo i stąd pójdziemy - deklarują obrońcy, którzy domagają się precyzyjnej obietnicy, że przed siedzibą prezydenta znajdzie się tablica upamiętniająca ofiary katastrofy pod Smoleńskiem."

Komu w tym biednym kraju zależy na zadymie. :think: ...ponoć sądna noc ma nastąpić.
Gdyby Jarosław miał jaja to już dawno by tę sprawę załatwił.

Ale jego stać tylko na to by poszczekiwać zza pleców emerytek i rencistów.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
krzymul

andy67 pisze:Gdyby Jarosław miał jaja...
...jajo...ponoć to bliźniaki jednojajowe były.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andy67

krzymul pisze:
andy67 pisze:Gdyby Jarosław miał jaja...
...jajo...ponoć to bliźniaki jednojajowe były.

Idąc tą drogą to pół jaja :))
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
krzymul

Kuźwa, a ja myślałem, że po jednym jaju mieli skoro jednojajowe, a dwujajowe to po dwa mają ? :think:

hm :think: , a ile rogów ma jednorożec...jeden, czy pół
Ostatnio zmieniony wt 10 sie, 2010 przez krzymul, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam.
KubaR

Post autor: KubaR »

Janek pisze: Już De Gaulle mawiał, że po każdej wojnie największy kłopot jest z partyzantami, bo jedyne co potrafią to tylko wysadzać w powietrze co się da... Pretensje wielkie a kwalifikacje do rządzenia żadne.
Janek, weź Ty wreszcie się tu na południu pojaw, co zechcesz się będzie mrozić..... Własnie jednym cytatem podsumowałeś moje kilkuletnie obserwacje kolegów z tzw. opozycji i ich dalszych losów po 89-tym. Co prawda ci nie wysadzali ale radośnie ganiali się z milicją i drukowali co nieco ale niektórzy do dziś jakby nie mogą się odnaleźć.....

Kuba
Awatar użytkownika
andy67

I dlatego kochają być w opozycji. Bo gdy musieli trochę porządzić to okazało się że to nie takie proste, dogadywać się trzeba, koalicjantów szukać i takie tam ...

Protestować jest jednak dużo łatwiej niż budować.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Janek

KubaR pisze:Janek, weź Ty wreszcie się tu na południu pojaw, co zechcesz się będzie mrozić..
Mówisz, że się będzie mrozić? O cholera, gdybym wiedział! Toż ja stosunkowo niedawno na południu byłem, nawet jeszcze bardziej bo Salzburgu, Berchtesgaden, Hallstatt, pod Grossglocknerem a nawet pod Tre Cima di Lavaredo. Ale skoro się mrozi to zaczynam myśleć o tym...
krzymul pisze:A ponoć rozwiązanie problemu jest bardzo proste:
Nie Krzymul. Prezydent to bardzo wyraźnie przyrzekł w swoim orędziu do Zgromadzenia Narodowego. Czego jeszcze potrzeba? Cyrograf ma Komorowski podpisać a może weksel. Zabezpieczyć ten weksel hipoteką na swej posiadłości. Nie Krzymul, to nie jest właściwa droga. Powaga Państwa i jego władz na to nie pozwala, bo każde ustępstwo spowodować może tylko jedynie to, że od tej daty każda pojedyńcza grupka wymachując krzyżem lub grożąc jego użyciem będzie próbowała załatwiać swoje sprawy - pierwszy przykład już był, w Sosnowcu, a chodziło o lokalizację domu towarowego.
Terrorystom należy zagrodzić drogę. A to, że za plecami tych terrorystów kryje się przegrany i coraz bardziej skompromitowany prominentny polityk opozycji to już zupełnie inna sprawa. Śmierdzi próbą rokoszu i zawładnięcia władzy siłą, skoro się nie udało legalnie.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

KubaR pisze:Co prawda ci nie wysadzali ale radośnie ganiali się z milicją i drukowali co nieco ale niektórzy do dziś jakby nie mogą się odnaleźć.....
a wiesz dlaczego ?..... bo nic nie wyszło z tego OTAKE.

Wystarczy spojrzeć na południe, niedaleko...za miedzę,
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

krzymul pisze:
KubaR pisze:Co prawda ci nie wysadzali ale radośnie ganiali się z milicją i drukowali co nieco ale niektórzy do dziś jakby nie mogą się odnaleźć.....
a wiesz dlaczego ?..... bo nic nie wyszło z tego OTAKE.

Wystarczy spojrzeć na południe, niedaleko...za miedzę,
Nie rozumiem.

Tam tez nie jest wesoło, również nieco bardziej na południe też.
Na Słowacji rządzi partia populistyczna (w niej wielu starych "towarzyszy"), ludzie narzekają, że wszystko zdrożało.

Natomiast nie ma tam tradycji "rozrób" i nie wciąga się Kościoła a przede wszystkim symboli religijnych do rozgrywek politycznych.
Taka tradycja, bo tez naród ze względu na uwarunkowania historyczne nie jest tak jednolity religijnie jak Polacy.
Żyje tam bardzo wielu ewangelików oraz grekokatolików.

Natomiast Słowacja ma swoje spore problemy narodowościowe - z Romami i Węgrami (zupełnie innego typu z każdą z tych nacji).
I w sumie nie wiadomo co gorsze.

B.
Awatar użytkownika
Andrzej Krystoszyk

Post autor: Andrzej Krystoszyk »

Nie Krzymul. Prezydent to bardzo wyraźnie przyrzekł w swoim orędziu do Zgromadzenia Narodowego. Czego jeszcze potrzeba? Cyrograf ma Komorowski podpisać a może weksel. Zabezpieczyć ten weksel hipoteką na swej posiadłości. :D A rzeczona posiadłość w Budzie Ruskiej leży, to nie wiem czy takie zabezpieczenie, wziąwszy pod uwage okoliczności, przejdzie. Wiadomo Ruskie= podejrzane
Awatar użytkownika
Janek

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... video.html
Kompletna paranoja. Znak Polski Walczącej przyszyty ddo koszuli tego "obrońcy krzyża". Człowiek to co prawda nie najmłodszy ale w 1945 roku zapewne go jeszcze nie było na świecie. Ja te znaki pamiętam ukazujące się na murach dla dodania otuchy rodakom - dzieciak byłem wtedy ale pamiętaml Jakim prawem ten pieniacz go używa. I co właściwie myślą ludzie nim sterujący. Prtyzantka nam się w lesie pojawi. Będą wysadzać mosty a może i wały przeciwpowodziowe? I wszystko dlatego, że pan prezes przerżnął wybory a notowania jego partyjki spadają?
Jestem gorszego sortu...
ODPOWIEDZ