Czasy przejść ::: wierzyć mapkom, przewodnikom?

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
MiG

Post autor: MiG »

zgaga100 pisze: Otoz do chwili wejscia w zycie ukladow z Schoengen (bodaj 2007)
Ha, najpierw musimy je podpisać (na szczęście zobowiązaliśmy się do tego). Podobno najwcześniejszy możliwy termin to październik 2007.

MiG
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Moje rekordy na trasie Kużnice-Murowaniec - od 35 min. w górę do 2,5 godziny w dół. Ten pierwszy czas to początek zaplanowanej na b. długą - trasy w niepewną pogodę i popędzaliśmy tak ,że na Krzyżnem (ok. 9.30)dostałem kompletnej zadyszki i kolejną godzinę spałem jak dziecko. Ten drugi raz to końcówka 30km trasy w butach ,które mi się w trakcie drogi troszkę rozpadły i szedłem tak troszkę bokiem ,troszkę tyłem. Wszelkie czasy są tylko orientacyjne ,tym niemniej te na tabliczkach są generalnie za długie ,a chyba najbliższe prawdy w "normalnych" warunkach i przy przeciętnej długości trasy (20 -25)km są czasy w Nyce z tym ,że postoje dadzą się wykroić z czasów podawanych ,a nie trzeba ich dodawać ponad.
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

No właśnie. Między Nyką a choćby mapą Sygnatury bywają znaczne róznice. U Nyki z reguły wszystko trwa krócej. Nyka chyba faktycznie bliższy jest prawdy bo przejście u mnie wypada przewaznie krócej niż na tabliczkach czy mapie ( a z reguły nie biegam po szlakach tylko chodze w normalnym tempie )
Marcin15

Post autor: Marcin15 »

Przewodniki Nyki są najlepsze jak i czasy przejść najbliższe prawdy. Śmieszą mnie drogowskazy na szlakach ponieważ pojawiają się w czasach przejść pewne anomalia.
Jacek Venom

Post autor: Jacek Venom »

krakus pisze:
Jacek Venom pisze:Krakus, jeśli faktycznie jesteś po operacji
po jakiej operacji?? czy to aluzja do mojej kondycji?? :)
Przy okazji wyjaśniła sie jeszcze sprawa przejść granicznych :(
chyab funkcjonuje na forach kilku krakusów .....skoro nie miałeś operacji na bypassy ;-)
ODPOWIEDZ