Zimny Lech
Zimny Lech
Przepraszam, ale musiałem to napisać, niestety, jak pooglądałem sobie tych talibów spod Krzyża, muszę stwierdzić, że dziś królował gorący Żywiec. A nie można by ich posłać do Afganistanu w ramach następnego kontyngentu ? , miesiąc i byłby porządek i u nas, i tam.
luknij na moje panoramy i galerie
He, he - 17.Żabi Koń pisze:15 stron! Kto da więcej?
Jak mnie mało to obchodzi.
Wróciłam z gór, gdzie wazne jest być suchym i przebywać w ciepłym miejscu.
Jak to fajnie wiedzieć co jest na prawdę ważne.
Ciepły śpiwór, suche skarpetki i ciepła herbata "z wkładką" - i tyle.
B.
P.S.
Z piw ostatnio preferuję "Ursusa" a z krajowych zdecydowanie i od dawna "Żywiec".
Re: Zimny Lech
aleś jest fany ..dagomar pisze:Przepraszam, ale musiałem to napisać, niestety, jak pooglądałem sobie tych talibów spod Krzyża, muszę stwierdzić, że dziś królował gorący Żywiec. A nie można by ich posłać do Afganistanu w ramach następnego kontyngentu ? , miesiąc i byłby porządek i u nas, i tam.
a wszystko to w kraju gdzie ok 90 % społeczeństwa to zdeklarowani Katolicy

A co ma piernik do wiatraka ? , nietolerancyjni, niemyślący samodzielnie, zawistni, obrażający bezkarnie i robiący przykrość innym w imię chorych idei, niewierzący w dobro, cierpiętnicy idei, których nikt nie rozumie, otoczeni przez szatanów obrońcy Świętej Trójcy, gotowi do czynienia zła w imię Jezusa Chrystusa - czy ich nazywasz katolikami ?Gabriel pisze:a wszystko to w kraju gdzie ok 90 % społeczeństwa to zdeklarowani Katolicy
Talibowie, samobójcy z 11 września zabijający dla Allacha, jak niewiele już brakuje...
luknij na moje panoramy i galerie
Zajebisty temat się szykuje...
No ale ten pod Pałacem to raczej nie powinien stać, wszak on upamiętnia wydarzenie w którym zginął fanatycznie znienawidzony przez około połowę polaków Prezydent Lech Kaczyński i nie tylko....coś kole 90 osób, najwyższych dostojników w Państwie Polskim.
A co tam ten na Rysach niech sobie stoi, ten z pod Pałacu usunąć w trybie natychmiastowym.
PS. A tak w ogóle to ja nie jestem za stawianiem krzyży w miejscach poza cmentarnych i poza kościelnych.
...myślę, że jak o piwie to będzie ze 20 stron, a jak rozmowa zejdzie na złe tory to bedzie i ze 22 strony, coś podobnie jak rozgaworka na temat krzyża na Giewoncie, czy Rysach. no to co powinien stać na Rysach czy nie ?....jakieś wydarzenia wszak on tam upamiętnia ( na Rysach )Żabi Koń pisze:15 stron! Kto da więcej?
No ale ten pod Pałacem to raczej nie powinien stać, wszak on upamiętnia wydarzenie w którym zginął fanatycznie znienawidzony przez około połowę polaków Prezydent Lech Kaczyński i nie tylko....coś kole 90 osób, najwyższych dostojników w Państwie Polskim.
A co tam ten na Rysach niech sobie stoi, ten z pod Pałacu usunąć w trybie natychmiastowym.
PS. A tak w ogóle to ja nie jestem za stawianiem krzyży w miejscach poza cmentarnych i poza kościelnych.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
po miesiącu by wszystkich odesłali z obietnicą że będą grzecznie i więcej w terroryzm nie będą się bawićdagomar pisze:Przepraszam, ale musiałem to napisać, niestety, jak pooglądałem sobie tych talibów spod Krzyża, muszę stwierdzić, że dziś królował gorący Żywiec. A nie można by ich posłać do Afganistanu w ramach następnego kontyngentu ? , miesiąc i byłby porządek i u nas, i tam.

co mi sie spodobało w jednym krótki artykule na temat krzyża:"w warszawie można parkować gdzie się chce bo cała straż miejska jest pod pałacem"

reszta mnie nie bawi,raczej przeraża ,i to co pod pałacem, i zadyma z reklamą zimnego Lecha

skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
Gdyby jakimś Talibom czy innym alkaidowcom zechciało zrobić jakiś "hapenning" podczas np. wizyty ambasadora USA lub Wlk. Bytanii (nie tylko zresztą) to mieliby wręcz komfortowe warunki do jego przeprowadzenia. Czy tego żaden posełek - idiotuńcio nie potrafi zrozumieć?
A tak w ogóle to jest efekt wieloletniego ulegania władz poza zobowiązania wynikające z konkordatu. Poza jednym może Tadeuszem Mazowieckim wszyscy pozostali premierzy i prezydenci mają w tym swój niechlubny udział.
Czarno to widzę - chyba już nie listopad lecz sierpień dla Polaków niebezpieczna pora... A świat ma pewnie niezłą uciechę.
A tak w ogóle to jest efekt wieloletniego ulegania władz poza zobowiązania wynikające z konkordatu. Poza jednym może Tadeuszem Mazowieckim wszyscy pozostali premierzy i prezydenci mają w tym swój niechlubny udział.
Czarno to widzę - chyba już nie listopad lecz sierpień dla Polaków niebezpieczna pora... A świat ma pewnie niezłą uciechę.
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-
- Kontakt:
Co Ty ciągle z tym światem? Jakiś kompleks czy coś? Nawiasem w USA ludzie potrafią być jeszcze bardziej gorący, zachodnia Europa chwilowo nie, ale jak muslimów już będzie iwęcej to dopiero zobaczysz co to znaczy fundamentalizm...Janek pisze:A świat ma pewnie niezłą uciechę.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Tam fundamentalizm ( w każdym wydaniu ) potrafi być straszny.mefistofeles pisze:Co Ty ciągle z tym światem? Jakiś kompleks czy coś? Nawiasem w USA ludzie potrafią być jeszcze bardziej gorący, zachodnia Europa chwilowo nie, ale jak muslimów już będzie iwęcej to dopiero zobaczysz co to znaczy fundamentalizm...Janek pisze:A świat ma pewnie niezłą uciechę.
Pochłonął już wiele ofiar.
U nas - śmieszny.
To jednak mimo śmieszności wolę swoje bagienko.
B.
- mefistofeles
-
- Kontakt:
Taa - w Stanach Zjednoczonych i w Afganistanie też.mefistofeles pisze: Mimo wszystko cieszy mnie, że są w Polsce ludzie gotowi za swje przekonania (religijne czy polityczne) walczyć.
Na przykład podkładać bomby pod przedszkole lub uderzać samolotem w wieżowce WTC.
W tej konkurencji zdecydowanie jeszcze daleko nam do najlepszych.
B.
np. swoje przekonania lub z elektrownią która wystawiła zawyżony rachunek za prąd, lub z telekomunikacją która również takowy błąd popełniła, lub z upierdliwym sąsiadem którego pies załatwia potrzeby pod naszym balkonem, itp.
Z takimi niekorzystnie jest współpracować i iść na kompromis.

Pozdrawiam.
No widzisz, a ja mimo wszystko próbuję się zawsze dogadać - i w 99 % mi się to udaje.krzymul pisze:np. swoje przekonania lub z elektrownią która wystawiła zawyżony rachunek za prąd, lub z telekomunikacją która również takowy błąd popełniła, lub z upierdliwym sąsiadem którego pies załatwia potrzeby pod naszym balkonem, itp.![]()
Ten 1 % uważam za swoją porażkę.
B.
my sie niby o ten krzyż już dogadalismy.miał byc przeniesiony do koscioła Św.Anny,a pod pałacem miało byc cos co by upamietniały ofiary. tylko ze z tego co komentowali to rząd załatwił harcerzy bez masła bo obiecał tablce upamietniajaca na której ułozenie nie zgadza sie bodajze konserwator zabytków. jesli cos plączę to mnie poprawcie 

skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz