Mundial 2010 - RPA

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lars

Post autor: lars »

Urugwaj - Holandia 0 - 1

Niemcy - Hiszpania 2 - 1
Awatar użytkownika
Ala

Post autor: Ala »

Urugwaj - Holandia 0:2

Niemcy - Hiszpania 2:1
jaka impreza ? nic o tym nie wiem
..życie jest piękne :-)
Awatar użytkownika
WojtekPoz

Post autor: WojtekPoz »

Urugwaj-Holandia 2:1

Niemcy-Hiszpania 1:3

Co do Hiszpanów uważam że pokonają Niemców,dlatego że jak dotąd grali z drużynami cały czas broniącymi się, natomiast Niemcy zagrają otwartą piłkę a to będzie ich błąd, bo wtedy Hiszpanie przejadą się po Niemcach jak oni po Argentynie i tyle 8)
Awatar użytkownika
krakus

Post autor: krakus »

no i ch... krzyknęli indianie i wybrali nowego wodza, spóźniłem z typami się na Holandię :( ale widzę że i tak byłaby kupa z wygranej.
Niemcy - Hiszpania 3:2
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

No i pozamiatane, szkoda mi Forlana, ale Urugwaj gra dalej...czyżby z Niemcami ...? :think:
Andy był najbliżej, gratulacje, choć zdobyłeś tyle samo punktów co wszyscy obstawiający pomarańczowych.
Ale Holandia miała w końcówce sraczkę. :D
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

krzymul pisze:
Andy był najbliżej, gratulacje, choć zdobyłeś tyle samo punktów co wszyscy obstawiający pomarańczowych.
I to są właśnie te wasze zasady :))

W ten sposób to nie mam szans ....
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
lars

Gdyby, firma tatry.prv.pl, dawała chociaż flaszkę, za wygranie typowań, to może bym był lekko zasmucony, aa tak to gitara, liczą się emocje, gole i dobre mecze. :P Do Urugwaju nic nie mam, ale za "oszustwo" w meczu z Ghana, jednak jakaś kara musi być.

P.S. Europa górą i jako Europejczyk nie omieszkam stosownie tego uczcić :D
Awatar użytkownika
Ala

Post autor: Ala »

krzymul pisze:Andy był najbliżej, gratulacje, choć zdobyłeś tyle samo punktów co wszyscy obstawiający pomarańczowych.
no własnie ..ja też kiedyś zadałam to pytanie , bo nie bardzo zrozumiałam zasady punktowania ...
ale co mi tam ..fajna zabawa i doskonale emocje ..nie wspomnę o innych przyjemnosciach ;)
jaka impreza ? nic o tym nie wiem
..życie jest piękne :-)
Awatar użytkownika
caatoosee

Post autor: caatoosee »

lars pisze:Urugwaju nic nie mam, ale za "oszustwo" w meczu z Ghana, jednak jakaś kara musi być
o jakim oszustwie mowisz lars?
"Zdobadz wszystko nie robiac nic"
Awatar użytkownika
lars

caatoosee pisze:o jakim oszustwie mowisz lars?
Po 1 nie mów, ze nie wiesz o jakim , po 2 dałem celowo w cudzysłów, bo przepisowo wszystko było ok - karny, czerwona i jeszcze wykluczenie, ale jednak moralnie po prostu, no nie ładnie. A gadka, ze każdy postąpił by w takiej chwili tak samo, mnie jakoś nie przekonuje.
Awatar użytkownika
krzymul

No lars, daj spokój, a co miał puścić tego gola ?...może dostał by "fairplaya", nie raczej nie, raczej dobrze napisałeś : każdy by postąpił tak samo. Choć szkoda murzynków :( :think:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Panowie - przekroczenie przepisów jest elementem gry. Tak samo jak rzut karny i jego niestrzelenie :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
krzymul

Jako, że techniczny pojechał do Johannesburga na Soccer City, kosić murawę na finał i Bizon mu nawalił, rolę technicznego musiał przejąć sędzia główny.
Oto punktacja po pierwszym przepięknym, emocjonującym do 95 minuty półfinałowym meczu Urugwaj - Holandia wygranym przez Holendrów 3 : 2

1. krzymul - 80 pkt.

2. lars 70 pkt.

3. andy67 - 68 pkt.

4. caatoosee - 62 pkt

5. świster - 55 pkt.

6. Huczaj - 49 pkt.

7. Ala - 48.9 pkt.

8. krakus - 28 pkt

9. WojtekPoz - 0 pkt

Ala spręż się, brakuje Ci 0,1 pkt do Huczaja, siódme miejsce jest w Twoim zasięgu. a jak Świster nie wygrzebie się z tych Bizonich "perypetii", to kto wie....może i piąte zagarniesz. :D
świster

Post autor: świster »

krzymul pisze: rolę technicznego musiał przejąć sędzia główny.
Techniczny zmulił, choć podobnie jak główny kibicował Uru, a obstawiłby Holandię. Mecz w zasadzie wyrównany do 70min. Holandia miała sporo szczęścia - 3 bramki od słupka, a ta pierwsza wyjątkowo ładna.

Niemcy - Hiszpania 3:1
andy67 pisze:I to są właśnie te wasze zasady
W starych zasadach też nie rozróżniało sie kto był o bliżej o jedną bramkę, wiec nie wiem o co Ci biega.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

a propos sędziów - czy tylko ja uważam, że wczorajszy mecz był sędziowany na poziomie Aklasy?
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Lukas

Post autor: Lukas »

nie tak źle minimalny spalony Van Persiego był ale naprawdę minimalny a kwestia czy brał udział w grze mocno dyskusyjna
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem

http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
Awatar użytkownika
krzymul

Pomijając Persiego, Uru dwa razy nie było ewidentnie na spalonym, a jednak super sędzia Uzbek odgwizdał. Tego pierwszego to nawet ja widziałem, że nie było i to bez powtórek. :think: :?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
WojtekPoz

Wczorajszy mecz dobry,szkoda Urugwaju, ale co do sędziów to jedyną rzeczą która mogli by kierować to wypasem krów na pastwisku na pewno nie półfinałem.
Odgwizdane dwa spalone dla Urugwaju których nie było, faul van Bomela na Urugwajczyku którego sędzia nie zauważył przynajmniej na żółtą, gol na dwa jeden ze spalonego van Persie brał udział w akcji bo zasłaniał bramkarzowi tor loty piłki,dlatego zastanawiam się jak takie ogórki mogą sędziować takie ważne mecze.
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

WojtekPoz pisze:van Persie brał udział w akcji bo zasłaniał bramkarzowi tor loty piłki
jak niby mial zaslaniac skoro tor lotu pilki przebiegal miedzy nim a bramkarzem?
nie dotknal pilki - wiec nie uczestniczyl w grze, na dodatek pilka zanim zblizyla sie do niego, odbila sie jeszcze od dwoch, lub przynajmniej jednego z obroncow Urugwaju

sedziowie jacy sa, tacy sa na tym mundialu, ale w tym przypadku wszyscy by mowili jeszcze wiecej o tej sytuacji, gdyby tego gola nie uznano - pewnie w podobnym tonie jak w przypadku bramki, ktorej nie uznano Anglikom
Awatar użytkownika
WojtekPoz

Z tego co wiem nie ma znaczenia czy on ją dotknął czy nie, tylko czy brał udział w tej sytuacji, przeszkadzał bramkarzowi w obronie tego strzału będąc na pozycji spalonej, tym bardziej ze na powtórkach widać wyraźnie że chciał zmienić tor lotu piłki, fakt nie dotknął jej ale według przepisów powinien być odgwizdany spalony.
ODPOWIEDZ