Mundial 2010 - RPA
Gdyby, firma tatry.prv.pl, dawała chociaż flaszkę, za wygranie typowań, to może bym był lekko zasmucony, aa tak to gitara, liczą się emocje, gole i dobre mecze.
Do Urugwaju nic nie mam, ale za "oszustwo" w meczu z Ghana, jednak jakaś kara musi być.
P.S. Europa górą i jako Europejczyk nie omieszkam stosownie tego uczcić
P.S. Europa górą i jako Europejczyk nie omieszkam stosownie tego uczcić
no własnie ..ja też kiedyś zadałam to pytanie , bo nie bardzo zrozumiałam zasady punktowania ...krzymul pisze:Andy był najbliżej, gratulacje, choć zdobyłeś tyle samo punktów co wszyscy obstawiający pomarańczowych.
ale co mi tam ..fajna zabawa i doskonale emocje ..nie wspomnę o innych przyjemnosciach
jaka impreza ? nic o tym nie wiem
..życie jest piękne
..życie jest piękne
Po 1 nie mów, ze nie wiesz o jakim , po 2 dałem celowo w cudzysłów, bo przepisowo wszystko było ok - karny, czerwona i jeszcze wykluczenie, ale jednak moralnie po prostu, no nie ładnie. A gadka, ze każdy postąpił by w takiej chwili tak samo, mnie jakoś nie przekonuje.caatoosee pisze:o jakim oszustwie mowisz lars?
Jako, że techniczny pojechał do Johannesburga na Soccer City, kosić murawę na finał i Bizon mu nawalił, rolę technicznego musiał przejąć sędzia główny.
Oto punktacja po pierwszym przepięknym, emocjonującym do 95 minuty półfinałowym meczu Urugwaj - Holandia wygranym przez Holendrów 3 : 2
1. krzymul - 80 pkt.
2. lars 70 pkt.
3. andy67 - 68 pkt.
4. caatoosee - 62 pkt
5. świster - 55 pkt.
6. Huczaj - 49 pkt.
7. Ala - 48.9 pkt.
8. krakus - 28 pkt
9. WojtekPoz - 0 pkt
Ala spręż się, brakuje Ci 0,1 pkt do Huczaja, siódme miejsce jest w Twoim zasięgu. a jak Świster nie wygrzebie się z tych Bizonich "perypetii", to kto wie....może i piąte zagarniesz.
Oto punktacja po pierwszym przepięknym, emocjonującym do 95 minuty półfinałowym meczu Urugwaj - Holandia wygranym przez Holendrów 3 : 2
1. krzymul - 80 pkt.
2. lars 70 pkt.
3. andy67 - 68 pkt.
4. caatoosee - 62 pkt
5. świster - 55 pkt.
6. Huczaj - 49 pkt.
7. Ala - 48.9 pkt.
8. krakus - 28 pkt
9. WojtekPoz - 0 pkt
Ala spręż się, brakuje Ci 0,1 pkt do Huczaja, siódme miejsce jest w Twoim zasięgu. a jak Świster nie wygrzebie się z tych Bizonich "perypetii", to kto wie....może i piąte zagarniesz.
Techniczny zmulił, choć podobnie jak główny kibicował Uru, a obstawiłby Holandię. Mecz w zasadzie wyrównany do 70min. Holandia miała sporo szczęścia - 3 bramki od słupka, a ta pierwsza wyjątkowo ładna.krzymul pisze: rolę technicznego musiał przejąć sędzia główny.
Niemcy - Hiszpania 3:1
W starych zasadach też nie rozróżniało sie kto był o bliżej o jedną bramkę, wiec nie wiem o co Ci biega.andy67 pisze:I to są właśnie te wasze zasady
- mefistofeles
-

- Kontakt:
nie tak źle minimalny spalony Van Persiego był ale naprawdę minimalny a kwestia czy brał udział w grze mocno dyskusyjna
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem
http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
Wczorajszy mecz dobry,szkoda Urugwaju, ale co do sędziów to jedyną rzeczą która mogli by kierować to wypasem krów na pastwisku na pewno nie półfinałem.
Odgwizdane dwa spalone dla Urugwaju których nie było, faul van Bomela na Urugwajczyku którego sędzia nie zauważył przynajmniej na żółtą, gol na dwa jeden ze spalonego van Persie brał udział w akcji bo zasłaniał bramkarzowi tor loty piłki,dlatego zastanawiam się jak takie ogórki mogą sędziować takie ważne mecze.
Odgwizdane dwa spalone dla Urugwaju których nie było, faul van Bomela na Urugwajczyku którego sędzia nie zauważył przynajmniej na żółtą, gol na dwa jeden ze spalonego van Persie brał udział w akcji bo zasłaniał bramkarzowi tor loty piłki,dlatego zastanawiam się jak takie ogórki mogą sędziować takie ważne mecze.
jak niby mial zaslaniac skoro tor lotu pilki przebiegal miedzy nim a bramkarzem?WojtekPoz pisze:van Persie brał udział w akcji bo zasłaniał bramkarzowi tor loty piłki
nie dotknal pilki - wiec nie uczestniczyl w grze, na dodatek pilka zanim zblizyla sie do niego, odbila sie jeszcze od dwoch, lub przynajmniej jednego z obroncow Urugwaju
sedziowie jacy sa, tacy sa na tym mundialu, ale w tym przypadku wszyscy by mowili jeszcze wiecej o tej sytuacji, gdyby tego gola nie uznano - pewnie w podobnym tonie jak w przypadku bramki, ktorej nie uznano Anglikom
Z tego co wiem nie ma znaczenia czy on ją dotknął czy nie, tylko czy brał udział w tej sytuacji, przeszkadzał bramkarzowi w obronie tego strzału będąc na pozycji spalonej, tym bardziej ze na powtórkach widać wyraźnie że chciał zmienić tor lotu piłki, fakt nie dotknął jej ale według przepisów powinien być odgwizdany spalony.