....no pewnie, bo ja lubię "nowoczesność w domu i w zagrodzie"Alan pisze:a widziales nowe schronisko na Miziowej?
tam by Ci sie spodobalo
Babia Góra: Rośnie schronisko
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Moje wrażenia z nowego schroniska na Markowych (od listopada spałam tam dwa razy, na Miziowej od początku otwarcia też dwa razy).
Sala jadalna fatalna - za wysoka, kompletnie bez "nastroju" i bez akustyki.
Granie i śpiewanie przy gitarze nie wychodzi zupełnie, efekt taki jakby śpiewać w dużej sali gimnastycznej, taki "pogłos".
Pokoje i łazienki czyste.
Obiekt jest niezły na sam nocleg, ale czy tylko o to chodzi ?
Po zamknięciu bufetu około godz. 20 goście rozchodzą się po pokojach, jak w hotelu (ewentualnie piją w pokojach).
Nie ma zupełnie nastroju do wspólnego śpiewania, wspólnej zabawy, pogadania z nowo poznanymi ludźmi, jak to było w poprzednim obiekcie i nadal jest np. w Starej Roztoce lub drewnianych obiektach typu "bacówka" np. na Rycerzowej lub Krawculi.
Pod tym względem nowe Markowe przypominają nową Miziową.
Pozdrowienia
Basia
Sala jadalna fatalna - za wysoka, kompletnie bez "nastroju" i bez akustyki.
Granie i śpiewanie przy gitarze nie wychodzi zupełnie, efekt taki jakby śpiewać w dużej sali gimnastycznej, taki "pogłos".
Pokoje i łazienki czyste.
Obiekt jest niezły na sam nocleg, ale czy tylko o to chodzi ?
Po zamknięciu bufetu około godz. 20 goście rozchodzą się po pokojach, jak w hotelu (ewentualnie piją w pokojach).
Nie ma zupełnie nastroju do wspólnego śpiewania, wspólnej zabawy, pogadania z nowo poznanymi ludźmi, jak to było w poprzednim obiekcie i nadal jest np. w Starej Roztoce lub drewnianych obiektach typu "bacówka" np. na Rycerzowej lub Krawculi.
Pod tym względem nowe Markowe przypominają nową Miziową.
Pozdrowienia
Basia
Standardowe:tommer91 pisze:A jak ceny?
"Oferujemy noclegi w następujących cenach:
Pokój 2 osobowy + łazienka - 45 zł osoba
Pokój 2 osobowy - 38 zł / osoba
Pokój 3 osobowy + łazienka - 40 zł / osoba
Pokój 3 osobowy - 34 zł / osoba
Pokój 4 osobowy - 32 zł / osoba
Pokój 5 osobowy - 30 zł / osoba
Pokój 7 osobowy - 28zł / osoba
Pokój 7 osobowy (w goprówce) - 25 zł / osoba
Pościel - 6 zł / osoba"
http://www.markowe.wierch.pl/oferta.html
Jak ktoś często jeździ w góry i śpi w schroniskach to warto wyrobić sobie legitymację PTTK (20% zniżki) Praktycznie po tygodniowym wyjeździe koszt całorocznego znaczka się zwraca.
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Wg mnie - nie.Szarotka pisze:Eee tam, w środku jest całkiem fajnie, przytulnie i schroniskowo.Huczaj pisze:To ma być schronisko? To jest hotel, może pensjonat.
A dlaczego - patrz wyżej.
Szczególnie jadalnia jest mało "przytulna".
To ja już zdecydowanie wolę noclegi w skansenie w Zawoi Markowej.
Znacznie taniej i sympatyczniej.
B.