promy

Wycieczki, polecane trasy, relacje, sprzęt i ekwipunek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

promy

Post autor: dagomar »

W tym roku robimy z zoną dalsze wycieczki, przeciętnie 120-170km, musiałem kupić całą masę nowych map. Planujemy jakąś turę z noclegami, bo odległość 80km od domu mocno jednak nas ogranicza. I tak chcemy się wybrać do brata pod Sulejówkiem. Stąd pytanie dla Warszawiaków ( i nie tylko). czy powyżej Warszawy, poza mostem w Górze Kalwarii są jakieś działające, choćby sezonowo, przeprawy promowe? . Wiem o kilku, które były, bądź mają być, ale niczego konkretnego nie sposób się dowiedzieć.
Dotąd korzystałem tylko z jednego, powyżej Nowego Miasta na Pilicy i o żadnym innym w mojej okolicy nie słyszałem.
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

w Sulejowku kiedys mieszkalem, do ukonczenia szkoly sredniej :)
co do ewentualnych przepraw - nie pamietam, czy to byly Gassy czy Nadbrzeż, ale w ktorejs z tych miejscowosci warunki na brzegach wyraznie pod taka przeprawe istnialy, ale nie potrafie sobie przypomniec czy cos tam plywalo, a bylem tam w czerwcu 2008
niklos

Re: promy

Post autor: niklos »

dagomar pisze:czy powyżej Warszawy, poza mostem w Górze Kalwarii są jakieś działające, choćby sezonowo, przeprawy promowe?
Najbliższy to Świerże - Maciejowice. Kilka lat temu korzystałem, tabliczka przy szosie cały czas na niego wskazuje, więc powinien działać.
Potem jest most w Dęblinie, dwa w Puławach i znowu promy w Nasiłowie i Kazimierzu Dolnym.
Teraz, w czasie wysokiej wody, promy na pewno nie działają!!
Nie wszystko błoto, w co się wleci.
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
ODPOWIEDZ