W tym roku robimy z zoną dalsze wycieczki, przeciętnie 120-170km, musiałem kupić całą masę nowych map. Planujemy jakąś turę z noclegami, bo odległość 80km od domu mocno jednak nas ogranicza. I tak chcemy się wybrać do brata pod Sulejówkiem. Stąd pytanie dla Warszawiaków ( i nie tylko). czy powyżej Warszawy, poza mostem w Górze Kalwarii są jakieś działające, choćby sezonowo, przeprawy promowe? . Wiem o kilku, które były, bądź mają być, ale niczego konkretnego nie sposób się dowiedzieć.
Dotąd korzystałem tylko z jednego, powyżej Nowego Miasta na Pilicy i o żadnym innym w mojej okolicy nie słyszałem.
promy
promy
luknij na moje panoramy i galerie
w Sulejowku kiedys mieszkalem, do ukonczenia szkoly sredniej 
co do ewentualnych przepraw - nie pamietam, czy to byly Gassy czy Nadbrzeż, ale w ktorejs z tych miejscowosci warunki na brzegach wyraznie pod taka przeprawe istnialy, ale nie potrafie sobie przypomniec czy cos tam plywalo, a bylem tam w czerwcu 2008
co do ewentualnych przepraw - nie pamietam, czy to byly Gassy czy Nadbrzeż, ale w ktorejs z tych miejscowosci warunki na brzegach wyraznie pod taka przeprawe istnialy, ale nie potrafie sobie przypomniec czy cos tam plywalo, a bylem tam w czerwcu 2008
Re: promy
Najbliższy to Świerże - Maciejowice. Kilka lat temu korzystałem, tabliczka przy szosie cały czas na niego wskazuje, więc powinien działać.dagomar pisze:czy powyżej Warszawy, poza mostem w Górze Kalwarii są jakieś działające, choćby sezonowo, przeprawy promowe?
Potem jest most w Dęblinie, dwa w Puławach i znowu promy w Nasiłowie i Kazimierzu Dolnym.
Teraz, w czasie wysokiej wody, promy na pewno nie działają!!
Nie wszystko błoto, w co się wleci.
Być może się przyda http://pl.wikipedia.org/wiki/Promy_%C5% ... e_w_Polsce
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."