Motoryzacja
Motoryzacja
Ostatnio widze że na forum o zupełnie innym temacie są poruszane tematy motoryzacyjne, więc napisałem ten temat by miłośnicy motoryzacji na tym forum się wygadali. Oto moje pytania:
1.Jaki samochód/motocykl posiadasz?
2.Twoje auto/motocykl marzeń?
3.Co w aucie bądź motocyklu najbardziej cenisz?
4.Od ilu lat posiadasz prawko?
5.Podróże i przygody na czterech bądź też dwóch kółkach?
1.Jaki samochód/motocykl posiadasz?
2.Twoje auto/motocykl marzeń?
3.Co w aucie bądź motocyklu najbardziej cenisz?
4.Od ilu lat posiadasz prawko?
5.Podróże i przygody na czterech bądź też dwóch kółkach?
1. w tej chwili nic, mam nadzieje, ze po wakacjach bedzie to kawasaki zx9r
2.Porshe 911 GT3 RS / zx12r
3.Musi mieć to "coś"
4. od 2
5. Podróże - wiele razy toruń - gdansk i z powrotem, a przygoda?? Pierwszy raz na zx12r, w ostatnie wakacje na polwyspie helskim - masakra........
2.Porshe 911 GT3 RS / zx12r
3.Musi mieć to "coś"
4. od 2
5. Podróże - wiele razy toruń - gdansk i z powrotem, a przygoda?? Pierwszy raz na zx12r, w ostatnie wakacje na polwyspie helskim - masakra........
Moje Tatry
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
- Andrzej Krystoszyk
-

900 to nie za wiele jak na choppera... taki 2,8 to duży (ale i tak poniżej 100KM a ścigacz 1,2 ma ich ponad 200)......Adamires pisze:chopper z silnikiem >900cm3
Moje Tatry
Ja też uwielbiam przecinaki ale z tymi ponad 200 to troche przesadzasz OlavOlav pisze:900 to nie za wiele jak na choppera... taki 2,8 to duży (ale i tak poniżej 100KM a ścigacz 1,2 ma ich ponad 200)......
http://www.kawasaki.pl/index2.php?adres ... id_menu=92
Dodane po 10 minutach:
1.Simson s60 enduro
2.Jeep Grand Cherokee (mojego taty), Chevrolet Corvette Stingray z lat 70/Honda CBR 900RR Fireblade, Yamaha YZ450F.
3.Moc, Prędkość, Elastyczność, Przyspieszenie, Wygląd, Brzmienie Silnika.
4.Od 2 lat Karte motorowerową
5.Wyprawy Enduro na pobliski Poligon Wojskowy
Nowy (jeszcze nie w sprzedaży) zx12r ma ich 203, a yamaha i honda tesh szykuja cos ponad 200, dla porownania choppery kawasaki 2,8 maja max 75/80km, co nawet przy 190 wyglada slabiutko........Marcin15 pisze:żaden seryjny ścigacz nie przekracza 200km, Kawa zx12r ma 190 koni.
Moje Tatry
dla porownania? jakiego porownania?Olav pisze:dla porownania choppery kawasaki 2,8 maja max 75/80km, co nawet przy 190 wyglada slabiutko........
jak mozna porownywac scigacza z chopperem?
to tak jak by porownywac auta sportowe z limuzynami (ferrari vs rolls royce) ciekawe ktory wygra np. Vmax. czy komfort jazdy
-
Jacek Venom
-

1.Yamaha YZF 1000 R Thunderace 150 koni i Suzuki GSXR 750 SRAD -128 koni.Oba egzęplarze ze sportowymi wydechami i innymi dodatkami .Samochów mam ale to bez znaczenia .Musi byc to jest .
2. Czy ja wiem ? Może na starość klasyka sportowych moto Suzuki GSXR 1100 z 1992 roku , ostatni "olejak" . Kupie go w oryginale i zrobie z niego super streetfightera z NOS, dynojet itd itd
3. W samochodzie to że wozi mnie z punktu w punkt a w motocyklu ze jest od 20 paru lat treścią mojego życia .Za predkości powyżej 300 km, za przeciążenia , za jazde na jednym kole, za godziny spędzone w garażu, za przyjaciół których dzieki moto mam, za poczucie tego czegoś które się czuje jadąc , za to czego nie da się powiedzieć słowami itd
4. Ludzie tak długo nie żyją .
5.Masa zlotów,wyjazdów ścigania się.....długo by opowiadać
Dodane po 2 minutach:
Dodane po 6 minutach:
2. Czy ja wiem ? Może na starość klasyka sportowych moto Suzuki GSXR 1100 z 1992 roku , ostatni "olejak" . Kupie go w oryginale i zrobie z niego super streetfightera z NOS, dynojet itd itd
3. W samochodzie to że wozi mnie z punktu w punkt a w motocyklu ze jest od 20 paru lat treścią mojego życia .Za predkości powyżej 300 km, za przeciążenia , za jazde na jednym kole, za godziny spędzone w garażu, za przyjaciół których dzieki moto mam, za poczucie tego czegoś które się czuje jadąc , za to czego nie da się powiedzieć słowami itd
4. Ludzie tak długo nie żyją .
5.Masa zlotów,wyjazdów ścigania się.....długo by opowiadać
Dodane po 2 minutach:
jakby ZX zepchnąć z konkretnej przepaści to prędkość ta może się nawet podwoić hehehOlav pisze:Nowy (jeszcze nie w sprzedaży) zx12r ma ich 203, a yamaha i honda tesh szykuja cos ponad 200, dla porownania choppery kawasaki 2,8 maja max 75/80km, co nawet przy 190 wyglada slabiutko........Marcin15 pisze:żaden seryjny ścigacz nie przekracza 200km, Kawa zx12r ma 190 koni.
Dodane po 6 minutach:
2800 ? Rozumiemj Olav że juz sie najeżdziłęś w zyciu czopami i 900 to dl a ciebie za mało??? zapewniam cie ze kjka na czopa to i 900 w zupełnosci wystarczy.W czopie chodzi o zupełnie co innego niz moc .Olav pisze:900 to nie za wiele jak na choppera... taki 2,8 to duży (ale i tak poniżej 100KM a ścigacz 1,2 ma ich ponad 200)......Adamires pisze:chopper z silnikiem >900cm3
Raczej rower z taczką, albo osobowke z traktoremAdamires pisze:jak mozna porownywac scigacza z chopperem?
to tak jak by porownywac auta sportowe z limuzynami
Ale mowa byla o mocy, a nie predkości - predkość ścigacza nawet ponad 350km/h......Jacek Venom pisze:jakby ZX zepchnąć z konkretnej przepaści to prędkość ta może się nawet podwoić heheh
900, to byl poczotek mojej przygody ze scigaczamiJacek Venom pisze:2800 ? Rozumiemj Olav że juz sie najeżdziłęś w zyciu czopami i 900 to dl a ciebie za mało??? zapewniam cie ze kjka na czopa to i 900 w zupełnosci wystarczy.W czopie chodzi o zupełnie co innego niz moc .
A poozatym sprostowanie do mojego punktu 4 - wczoraj mi zabrali
Moje Tatry
-
Jacek Venom
-

Co to znaczy "początek przygody ze scigaczami' ? Tzn że pierwszy ścig który widziałeś na zdjeciu to była 900 ??? Nie wierze że miałeś kiedykolwiek jakiekolweik 900 no może CC.
Twój ton wypowiadania się o chopach jest żenujący. Typowy dla pokolenia "tata kupi". Moc i predkośc max podawana w katalogu Olav to nie wszytsko, ide o zakład ze 90% tych pożal się boże Scigantów " którym mama i tata pokupowała motorki odpadnie z dobrym chopem na pierwszym zakrecie. Sztuka jeżdzenia motocyklem to jazda po zakretach a nie na "cwiartke". Cwiartka to zabawa, liczy sie to z jaką szybkością wchodzisz i z jaka szybkością wychodzisz z zakretu . Mój sąsiad ma H-D rzowiercone na 2000 cc,to ma 180 koni i moment obrotowy taki ze zanim ścig sie ruszy z linji startu to kolega jest w połowie dystansu.Ni e bagatelizowałbym chopów w ten sposób jaki ty to robisz .Jesteś typowym fascynatem cyferek katalogowych .Dobry jeżdzieć nawet na 100 km objeżdzi niedzielnego "kierowce" jadącego motocyklem o dużo wiekszej mocy .
Twój ton wypowiadania się o chopach jest żenujący. Typowy dla pokolenia "tata kupi". Moc i predkośc max podawana w katalogu Olav to nie wszytsko, ide o zakład ze 90% tych pożal się boże Scigantów " którym mama i tata pokupowała motorki odpadnie z dobrym chopem na pierwszym zakrecie. Sztuka jeżdzenia motocyklem to jazda po zakretach a nie na "cwiartke". Cwiartka to zabawa, liczy sie to z jaką szybkością wchodzisz i z jaka szybkością wychodzisz z zakretu . Mój sąsiad ma H-D rzowiercone na 2000 cc,to ma 180 koni i moment obrotowy taki ze zanim ścig sie ruszy z linji startu to kolega jest w połowie dystansu.Ni e bagatelizowałbym chopów w ten sposób jaki ty to robisz .Jesteś typowym fascynatem cyferek katalogowych .Dobry jeżdzieć nawet na 100 km objeżdzi niedzielnego "kierowce" jadącego motocyklem o dużo wiekszej mocy .
To, ze sie liczy technika jazdy, to sie rozumie samo przez soie
A na zdjeciu widzialem najpierw 500 jak mialem kilka latek i mi sie nie podobala
Po prostu choppery mi sie nie podobaja i mam prawo uwazac, ze sa duzo gorsze od ścigaczy - zaznaczam ze to moja opinia, a nie podważanie czyichś słów 
Moje Tatry
-
Jacek Venom
-

Olav, ja jeżdze od lat ścigami a wcześniej jeżdziłem właśnie chopami a jeszcze wcześniej junakami,mkami a jeszcze wczesniej jawami,rometami itd . Znudziły mi się i przestałem w pewnym momencie udawać kowboja na naszych dziurwaych drogach a teraz nabijam sobie głowe na kręgosłup jeżdząc ścigami . Dwie sprawy, co innego że ci sie chopy nie podobają a co innego twierdzenie że sa "gorsze". Co to znaczy "gorsze"??? Że są wolniejsze i słabsze ? Ale za to wygodnijsze.W zeszłym roku tylko u mnie w mieście na ścigach do piachu poszły 4 osoby a na chopie żaden . Nie ma pojęcia gorsze lepsze gdy rozmawia sie o preferencjach .Oczywiście jazdas ścigiem jest efektowna ale trzeba sobie zdawać sprawe z tego że chcąc naprawde pojeździć ścigiem to trzeba jechać na Tor w Poznaniu , Kielcach albo gdzieś na jakiś pas startowy w lesie. Jazda ścigiem po naszych miastach to masakra i być może dlatego chodzi mi po głowie zakup dobrego wściekłego crossa żebym mógł zjechać z tych dziurwaych dróg i przestać się ciągle martwić tym że jadąc 250 paki wpieprze sie w jakąś koleine, dziure albo krowie gówno na zakrecie bo sie chłopu z wozu wysypało a on nie ma obowiazku go sprzatnąć bo to takie ekologiczne .Olav pisze:To, ze sie liczy technika jazdy, to sie rozumie samo przez soieA na zdjeciu widzialem najpierw 500 jak mialem kilka latek i mi sie nie podobala
Po prostu choppery mi sie nie podobaja i mam prawo uwazac, ze sa duzo gorsze od ścigaczy - zaznaczam ze to moja opinia, a nie podważanie czyichś słów
gorsze, jako motor dla mnie po prostu nie podobają mi sie, nie satysfakcjonuja mnie itp. dlatego sa DLA MNIE gorsze od ścigow... A z dziurami masz racje, ja mam przynajmniej taki slodki kilkunastokilometrowy kawalek "autostrady" na ktorej prawie nikt nie jezdzi (most autostradowy +troche przed i za mostem
) a na lotnisku w toruniu pas startowy tesh idzie zalatwić....
A cio do tych, co giną na motorach - szybki motor wymaga myślącego kierowcy, choc i to nie daje gwarancji - sad, but true....
A cio do tych, co giną na motorach - szybki motor wymaga myślącego kierowcy, choc i to nie daje gwarancji - sad, but true....
Moje Tatry
-
Jacek Venom
-

żeby ocenić jaki jest lepszy a który gorszy trzeba mieć taki motocykl. Powiedz no mi Olav jakie to motocykle posiadełeś i posiadasz skoro uważasz że jesteś człowiekiem który może wypowadzać taką bezsensowna gradacje co jest dobre a co nie. I nie mam na myśłi motocyklu z katalogu Świata Motocykli tylko takich prawdziwych. Myśle że twoje doświadczenie w tym wzgledzie jest nawet mniejsze niż w sprawie chodzenia po Górach .Gadanie o 100,200 czy nawet 50 koniach w tym przypadku to czysta demagogia bo w tym przypadku nawet 12 koni by spokojnie wystarczało.
Aha,w środowisku motocyklowym mówi się motocykl a nie motor....motor to jest sam silnik .
Aha,w środowisku motocyklowym mówi się motocykl a nie motor....motor to jest sam silnik .
Do Jacek Venom.
Ciesze sie,ze jest ktos na forum kto nie kocha chopperow,scigaczy,enduro tylko po prostu motocykle.
Bardzo mi sie podoba ta wypowiedz
Ciesze sie,ze jest ktos na forum kto nie kocha chopperow,scigaczy,enduro tylko po prostu motocykle.
Bardzo mi sie podoba ta wypowiedz
Jacek Venom pisze:Twój ton wypowiadania się o chopach jest żenujący. Typowy dla pokolenia "tata kupi". Moc i predkośc max podawana w katalogu Olav to nie wszytsko, ide o zakład ze 90% tych pożal się boże Scigantów " którym mama i tata pokupowała motorki odpadnie z dobrym chopem na pierwszym zakrecie.
-
Jacek Venom
-

Dzieki
Ja pierwszy moto doatałem na ...komunie a tearaz mam 31 lat wiec nauczyłem się szacunku do każdego motocykle bo ludzie jeżdzą na tym co lubia, na co ich stać, co im sie podoba, na tym co akurat mają a nie na GORSZYCH i LEPSZYCH .Taka ideologia nie jest ideologia prawdziwiych motocyklistów pozdrawiajacych sie na drodze skininiem ręki tak jak wielbiciele Gór mówią sobie na szlaku "cześć" bez wzgledu na to w jakich Górach są.
-
Jacek Venom
-

mam na mysłi ideologie dzielenia motocykli na lepsze i gorsze. Oczywiscie jest grupa nowobogackich którym tata i mama kupuje nowe motocykle z salonu ale oni zazwyczaj "jeżdzą" sezon i sprzedaja motocykle bo juz sie znudziło.Tojest margines .Adamires pisze:nie jestJacek Venom pisze:Taka ideologia nie jest ideologia prawdziwiych motocyklistów