Chciałbym w skrócie przedstawić mój 5 dniowy pobyt na Hiszpańskiej Ibizie.
Cena przelotu:
Birmingham-Ibiza, Ryanair, 32GBP (ok. 140PLN) w dwie strony.
Hotel:
http://www.booking.com/hotele/hotel/es/ ... -club.html
8Euro (ok. 32PLN) za noc od osoby. Opcja pokój dwuosobowy z aneksem kuchennym, łazienką i osobną dwuosobową sypialnią. Aneks kuchenny w pełni wyposażony: mikrofala, garnki, naczynia, a nawet elektryczny wyciskacz do cytryn
Średnie ceny w sklepach:
Takie jak w Polsce... chociaż w sezonie (czerwiec-wrzesień) jest drożej.
Pogoda:
- pierwsze 4 dni - ciepło, w sam raz do pływania w morzu lub basenie(temp. pow. ok. 25st).
- przedostatni dzień - sztorm na morzu, burza, deszcz czyli pogoda typowo barowa...
- ostatni dzień zachmurzone, i zimno ale nie pada...
Co do cen dodam jeszcze że w sezonie znacznie wzrastają... teraz połowa hoteli i klubów na wyspie jest jeszcze pozamykana... to co dla nas jest normalnym latem, u nich jest jeszcze nazywane "winter season"... dla nich lato to temp 35-40 stopni
A teraz kilka fotek z krótkim opisem...
Basen przy hotelu...
No i widoczki z pokoju, i Naszego balkonu.
Przyhotelowa plaża...
Mapka wyspy.
Wycieczka do San Antonio, no i Cafe Del Mar... miejsce gdzie narodziła się muzyka Chill-Out, oraz słynące z najpiękniejszych zachodów Słońca na wyspie.
Dzikie plaże w okolicach Ibiza Town.
Jesus, najpopularniejsze imię na wyspie, oraz nazwa supermarketów
Zabytkowe centrum stolicy wyspy.
Lotnisko
Playa den Bossa. Świetna plaża z której możemy oglądać lądujące na pobliskim lotnisku samoloty. Co najfajniejsze, latem odbywają się tu imprezy, podczas których ludzie tańczą na plaży i machają do lądujących samolotów
Sztorm na Morzu Śródziemnym...
Nie ma to jak pomedytować
Dość ciekawe zagospodarowanie przestrzeni
Symbol Ibizy... jaszczurka... podczas mojego 5 dniowego pobytu widziałem ich co najmniej z 30...
PunkRockDog!
No i na koniec, wspólne zdjęcie z rożnymi Polakami spotkanymi na wyspie. Lecąc na Ibize nie liczyłem na to że spotkam jakiś Polaków, jednak opanowali oni już chyba cały świat
Rozmawiając z polskimi mieszkańcami wyspy, dowiedziałem się że teraz jest dobry okres na szukanie pracy na Ibize. Praca jest sezonowa, głównie w barach i hotelach. Jeżeli komuś uda złapać się tam teraz prace może spokojnie utrzymać się do października. Średnie zarobki w takich hotelowo-barowych pracach, łącznie z napiwkami to ok. 3000-4000Euro miesięcznie, tak więc jeżeli ktoś się nie boi to warto wyruszyć na podbój wyspy i spędzić fajne, "pracujące" wakacje.
Jeżeli macie jakieś pytania to piszcie, chętnie na wszystkie odpowiem...
Polecam przejrzeć oferty lotów na ryanair.com... często można wyczaić bilety nawet za 25PLN w jedną stronę w różne ciekawe miejsca w Europie!
Pozdrawiam i liczę na komentarze i zainteresowanie moim wątkiem