No i co, chyba rower zostaje
Zakopianka
-
Jagiellonia w Tatrach
-

Do Nowego Targu kiedyś (5-15 lat) zrobią. Dalej szans raczej nie ma ale kto powiedział, że wszędzie ma być autostrada, czy droga szybkiego ruchu. Można jednak poprawić asfalt i kluczowe skrzyżowania. Niestety nie widzę szans aby coś zrobić ze skręcającymi z zakopianki w lewo, tamującymi kolumnę aut za takim pojazdem.
Dwupasmówka do samego Zakopanego raczej jest bez sensu, korki i tak robiły by się po zjeździe, miasto by nie wytrzymało takiego natężenia ruchu. Prędzej właśnie gdzieś do okolic Nowego targu, a potem kilka węzłów zjazdowych i dróg wlotowych do zakopca, a nie wszyscy do jednego rondka. Lepsza siec małych dróg otaczających Zakopane, niż jedna wypasiona ekspresówka wprost do niego.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Oczywiście, że nie wiedzą. Jak co roku mają mniej turystów to też nie wiedzą, winę zwalają na biednych turystów którzy kupują tylko kefir i bułkę. Ja się tym nie przejmuje. Niech podniosą jeszcze ceny i czekają na naiwnych.tommer91 pisze:Ciekawi mnie, czy oni nie wiedzą, że strzelają sobie prosto w stopę...
Dużym ułatwieniem byłaby 2-pasmówka tylko do skrzyżowania w Poroninie. Sporo ludzi ma kwatery właśnie w Poroninie, Stasikówce (my np.) Suchem, czy Zębie.
Ciekawa jest też koncepcja polepszenia stanu alternatywnych dróg w Tatry. Sam chętnie bym pojechał jakąś inna drogą. Raz nawet spróbowałem przez Tarnów i Nowy Sącz, ale jak pobłądziłem w tym ostatnim na remontach, to na drodze Krosnica-Kąty byłem ok. 22.00 i już nie było widoków
.
Ciekawa jest też koncepcja polepszenia stanu alternatywnych dróg w Tatry. Sam chętnie bym pojechał jakąś inna drogą. Raz nawet spróbowałem przez Tarnów i Nowy Sącz, ale jak pobłądziłem w tym ostatnim na remontach, to na drodze Krosnica-Kąty byłem ok. 22.00 i już nie było widoków
Ze Śląska jedna z alternatywnych dróg prowadzi przez Słowację.myszoz pisze: Ciekawa jest też koncepcja polepszenia stanu alternatywnych dróg w Tatry. Sam chętnie bym pojechał jakąś inna drogą. Raz nawet spróbowałem przez Tarnów i Nowy Sącz, ale jak pobłądziłem w tym ostatnim na remontach, to na drodze Krosnica-Kąty byłem ok. 22.00 i już nie było widoków.
W ostatnim roku na tych "alternatywnych" tez były remonty (np. remont dwóch mostków w Zawoi, zwężenie ze światłami w okolicach Jordanowa, lub remont w okolicach Zatora) i trzeba było na bieżąco orientować się gdzie aktualnie są prowadzone prace aby nie utknąć.
W każdym razie teraz po tych remontach mam nadzieję że będzie lepiej.
Jeszcze remontują po raz któryś w ostatnich latach odcinek drogi pomiędzy Suchą Beskidzką a Wadowicami (ale nie ten słynny wiadukt tylko wcześniej, w rejonie stacji benzynowej z helikopterem).
B.
Tak jest zawsze , gdy kierują nas na obwodnicę , która tak naprawdę nie istnieje, a tablice wskazują wyłącznie miejscowości, do których jechać nie zamierzamy. Też błądziłem i teraz jeżdżę zawsze przez ryneczek - nie sposób pobłądzić nawet bez GPS. Sam do Zakopanego w "niepewne" dni jeździłem przez Zawoję - przynajmniej nigdy nie było korkówmyszoz pisze:....Nowy Sącz, ale jak pobłądziłem w tym ostatnim na remontach
luknij na moje panoramy i galerie
- Zakochani w Tatrach
-

Najlepiej przejeżdża się zakopianką około 6 rano - pusto aż przyjemnie jechać.dagomar pisze:Sam do Zakopanego w "niepewne" dni jeździłem przez Zawoję - przynajmniej nigdy nie było korków
Olkusz - Kraków - Balice - na Chyżne... itd...
Zawsze tak jeżdżę i nigdy nie mam problemów, ani w dzień powszedni, ani w niedzielę
Zakochani w Tatrach
najczęściej przejeżdżam jeszcze wcześniej , ale nie zawsze tak mozna , nie zawsze jedzie się na urlop 
luknij na moje panoramy i galerie
- Andrzej Krystoszyk
-

ha ha ha ha, chyba go gonili na rowerze mówiąc, że 60km/h to spora prędkość.
Obława

Obława
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151