Pieniny - the best of
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Właśnie przeglądałem swoje zdjęcia z jednodniowego pobytu w Pieninach w lipcu i stwierdziłem, że mam o wiele lepsze wrażenia i wspomnienia z ruin zamku w Czorsztynie, niż z Trzech Koron. Wiem, że porównywać należy tylko te same wielkości, ale w Pieninach byłem po raz pierwszy, więc nie mam co więcej porównywać a po obejrzeniu zdjęć takie właśnie spostrzeżenie mi się nasunęło.
Po pierwsze na Trzy Korony trzeba czekać w kolejce-rozczarowanie. A do zamku nie.
Po drugie na szczycie Trzech Koron trzeba się streszczać, bo inni też chcą, a w zamku można do woli.
Po trzecie metalowe barierki na Trzech Koronach nijak nie pasują do otoczenia, a mury zamku owszem pasują.
Po czwarte widoki np. na Tatry pomimo różnicy wysokości podobne, czyli piękne.
Takie są moje refleksje z pierwszej wycieczki w Pieniny.
Po pierwsze na Trzy Korony trzeba czekać w kolejce-rozczarowanie. A do zamku nie.
Po drugie na szczycie Trzech Koron trzeba się streszczać, bo inni też chcą, a w zamku można do woli.
Po trzecie metalowe barierki na Trzech Koronach nijak nie pasują do otoczenia, a mury zamku owszem pasują.
Po czwarte widoki np. na Tatry pomimo różnicy wysokości podobne, czyli piękne.
Takie są moje refleksje z pierwszej wycieczki w Pieniny.
- Jarecko_213
-

- Kontakt:
Wystarczy gdzieś odejść i przeczekać, ja tak robię ;Pmyszoz pisze:Po drugie na szczycie Trzech Koron trzeba się streszczać, bo inni też chcą
Z tym się zgodzę, no ale np. drewno jest słabsze od metalu w tym przypadku i raczej nijak by to było w praktyce.myszoz pisze:Po trzecie metalowe barierki na Trzech Koronach nijak nie pasują do otoczenia
Ja w Pieninach jestem co rok, mam tam rodzinę, to przy okazji zwiedzam, dużo się nie zmienia, jedynie otaczająca tam Nas przyroda.
http://new-movies.pl - Forum filmowe, opisy filmów, opinie użytkowników
Wystarczy odwiedzić Trzy korony po sezonie, wczesnym rankiem albo późnym wieczorem i można delektować się pięknem przyrody nawet będąc samemu na szczyciemyszoz pisze:Po pierwsze na Trzy Korony trzeba czekać w kolejce-rozczarowanie [....]
Po drugie na szczycie Trzech Koron trzeba się streszczać, bo inni też chcą...