Szybciutki konkursik :)
Szybciutki konkursik :)
1. Dawna góralska nazwa to sukiennik. O czym mowa?
2. Co łączy następujące osoby: ks. J. Stolarczyk, S. Witkiewicz, M.Sieczka, J. Krzeptowski.
3. Proszę podać kilka przykładów hawiarskich dróg po polskiej stronie Tatr.
4. Ile papierni istniało w Zakopanem?
5. Gdzie w Tatrach znajduje się Biała Ławka?
6. Silny wiatr, zwykle w połączeniu z zamiecią śnieżną to w gwarze podhalańskiej....
2. Co łączy następujące osoby: ks. J. Stolarczyk, S. Witkiewicz, M.Sieczka, J. Krzeptowski.
3. Proszę podać kilka przykładów hawiarskich dróg po polskiej stronie Tatr.
4. Ile papierni istniało w Zakopanem?
5. Gdzie w Tatrach znajduje się Biała Ławka?
6. Silny wiatr, zwykle w połączeniu z zamiecią śnieżną to w gwarze podhalańskiej....
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
2.Kochali góry 
3.Małołączniak od Przysłopu Miętusiego, dolina Tomanowa.
5.pomiędzy Ostrym Szczytem, a Małym Lodowym; a sciślej pomiędzy Zbójnickim Kopniakiem
, a Małą Zbójnicką turnią.
Reszty odpowiedzi nie znam
3.Małołączniak od Przysłopu Miętusiego, dolina Tomanowa.
5.pomiędzy Ostrym Szczytem, a Małym Lodowym; a sciślej pomiędzy Zbójnickim Kopniakiem
Reszty odpowiedzi nie znam
Ostatnio zmieniony śr 16 mar, 2005 przez Marcin15, łącznie zmieniany 1 raz.
- Andrzej Krystoszyk
-

hehe, powinieneś,zważywszy na fakt,że pewną skarbnicę wiedzy mam właśnie od CiebieLuki pisze:może coś znajde..
Dodane po 1 minutach:
teżAndrzej Krystoszyk pisze:Iwonko... to byli meżczyźni
...podpowiem,że słowo kluczowe do zagadki to "byli"
Aż widzę w wyobrażni Twoją minę od ucha do ucha ,niestety na odpowiedź miałem jakieś 10 min. Cóż ,może i dobrze się stało ,wszak zadowolenie kobiety zawsze powinno być dla mężczyzny imperatywem.Iwona pisze:hehe, no jeszcze więcejdagomar pisze:zresztą może co więceja właśnie,że niedagomar pisze:w Kuźnicach chyba tylko jednatroszkę inaczejdagomar pisze:kurniawa?
Dodane po 5 minutach:
Był - dla wielu skądinąd znanych turystów ,ale na pewno nikogo nie wodził po górach Witkiewicz.A w ogóle skoro kilka lat mieszkali razem w jednej wsi ,to znajdzie się wiele ,jak dobrze poszukac.Iwona pisze:ks.Stolarczyk chyba nie był przewodnikiemLuki pisze:przewodnicy..??
hehe, uśmiecham się to fakt, ale dlatego,że jesteś zainteresowany konkursikiem i STARASZ SIĘdagomar pisze:Aż widzę w wyobrażni Twoją minę od ucha do ucha ,niestety na odpowiedź miałem jakieś 10 min.
hehe, pewnie jest wiele ale ja chcę ten jeden ...o który mi chodzi...ciekawe,czy ktoś zgadniedagomar pisze:A w ogóle skoro kilka lat mieszkali razem w jednej wsi ,to znajdzie się wiele ,jak dobrze poszukac.