1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

I jeszcze dwie zagadki foto....
1. Gdzie to jest? - zagadka dla spostrzegawczo-zapamiętujących

2. Co to za owad ? - zagadka dla owadologów czy ....owadożerców

Nie wszystkie potrafię rozpoznać, ale z tego co mi się wydaje to:Zakochani w Tatrach pisze:Jeśli ktoś zna nazwy bez specjalnego szukania, to może krótko zapoda

Rafał pisze:Oto moja ciemiężyca zielona

Dziękuję BasiuBasia Z. pisze:Ala - zestaw II

Niestety, były po drugiej stronie granicy Unii Europejskiej.Zakochani w Tatrach pisze:Bardzo ładny, szkoda, że nie zrobiłaś kwiatków z bliskaBasia Z. pisze:A ja mam takie z Popa Iwana Marmaroskiego:
16. gnidosz dwubarwnyZakochani w Tatrach pisze:Jeszcze kilka znalazłam

To raczej zimowit, nie krokusZakochani w Tatrach pisze:18.Krokusy o dziwnie długich płatkach.
Mnie tak wmurowało w Alpach Julijskich. Wiedziałam, że można tam trafić na ten piękny kwiat i strasznie chciałam go zobaczyć. Z radości trzęsły mi się ręce i zdjęcia mam nieostreBasia Z. pisze:i dosłownie osłupiałam widząc rosnący sobie w lesie cyklamen jak z doniczki

Chyba jednak nie - zimowit na całkiem inne pręciki, no i płatki też.Szarotka pisze:To raczej zimowit, nie krokus
No faktycznie, można było osłupieć - w górach raczej bym się nie spodziewała spotkać tego rodzaju kwiatka.Basia Z. pisze:dosłownie osłupiałam widząc rosnący sobie w lesie cyklamen jak z doniczki