Gdzie zimą?

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lukas

Post autor: Lukas »

panie kolego bez obrazy, i bez rzucania inwektyw do innych userów. Pytasz się 27 stycznia jak będzie wyglądała droga w lutym przez Boczań, co to kurna prorok tu jakiś czy co. Droga przez Boczań jaka jest na co dzień to każdy wie i wszędzie zresztą pisze, pytać się o to nie trzeba, ale jaka będzie za 3 tygodnie konkretnie to można teoretyzować, a z Murowańca
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem

http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Michał,sądząc po odpowiedziach, jakie udzielono Ci w tym temacie, trafiłeś biedaku na forum głupoli i masz rację, stanowczo za niskie progi tu dla Ciebie. Powodzenia.
Jeśli zaś chodzi o "tych z Murowańca" to uwierz, że oni już niejedną głupotę słyszeli i widzieli więc umieją w razie konieczności rozmawiać na poziomie swojego rozmówcy ;) My jeszcze tej wprawy nie mamy. W końcu nie na codzień trafiają się nam tu takie kwiatki :D
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
Asik

Post autor: Asik »

To ja czegoś nie kapuje,to jak się pytałes tych z Murowańca to po co w nowo założonym temacie pytasz sie znowu o Boczań? :think: napewno jestes w stanie mi logicznie to wytłumaczyc,tylko BŁAGAM-łopatologicznie,bo inaczej moge ne zrozumiec

p.s. Michał, działasz znacznie lepiej niż kawa-podnosisz ciśnienie w mgnieniu oka
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
Awatar użytkownika
Smolik

Post autor: Smolik »

Ja rozumiem .Bo szlak przez Boczan jest wielce zdradliwy,kiedyś tam szedłem i się poslizgnąłem od tego czasu jak mam iść przez Boczań to zawsze dzwonie do Murowanca i pytam się o szlak.
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Jeden mądrala i banda głupoli.
Dobrze, że wśród nas są intelektualiści...bo inaczej świat zszedłby na psy. ;)
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Alan pisze:no, zeby Ci doradzic gdzie mozna porobic zdjecia musimy wiedziec czy masz pozwolenie
od ubieglego sezonu obowiazuje przepis, ze na wykonywanie zdjec na terenie TPN w okresie od 1 grudnia do 31 maja, powyzej gornego regla, wydawane sa pozwolenia
jezeli takowego nie posiadasz, musisz sie o nie zwrocic
co wiecej, po powrocie musisz znowu udac sie na Chalubinskiego 42a i okazac material
oczywiscie mozesz isc na ryzyk-fizyk i liczyc, ze nikt Cie nie przyluka, no ale o publikacji chocby w internecie zapomnij (wirtualni filance sprawdzaja exify!)
podobno TPN wprowadzil te uniedogodnienia, by miec dokladniejsza kontrole nad produkcja ewentualnych, nielegalnych pocztowek czy cos...
Alan! - Jaja sobie robisz czy też serio? Z dotychczasowej znajomości wynika, że serio a wobec tego, używając języka klasyków, mamy do czynienia z sytuacją rewoluucyjną i trzeba na strychu wyszukać odrobinę zmięty czerwony sztandar i pójść to i owo podpalić.
Natomiast jedno mi się wydaje niezrozumiałe, dlaczego od 1 grudnia do 31 maja się kręci jakiś lewy okres pocztówkowy a w pozostałym okresie ponoć nie.
Do tej pory byłem zmartwiony tym, że Skawiński ponoć nie zamierza starać się o następną kadencję, teraz zmieniam zdanie - jeśli wydaje się tak idiotyczne zarządzenia, w dodatku zupełnie nie realne do wykonania, to chyba czas na zmiany najwyższy.

A teraz wyobraźmy sobie, że wszyscy się podporządkowali temu zarządzeniu - wyobrażacie sobie dwie gigantyczne kolejki - jedna po zezwolenie i druga na sprawdzenie????

W roku chyba 1954 WOP-ista złapał mnie na Kasprowym przy robieniu zdjęć PRZEZ granicę - bo to było zabronione - zabrał aparat, wyjął film, naświetlił i oddał mi wraz z filmem. Jak to samo zrobić z cyfrówką - chyba tylko młotek i łubudubu?
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Janek

Michał, jest tyle pięknych miejsc, gdzie można mile czas spędzić z dziewczyną i nawet porobić zdjęcia - czy to musi być akurat Hala Gąsienicowa? :)) :)) :)) Chyba duch upada wśród młodzieży...
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

Janek pisze:Alan! - Jaja sobie robisz czy też serio?
Myślę, że jaja.. i to jak berety :)) .

Ja jestem paragraf, ale po zezwolenie na robienie zdjęć, a potem po ich sprawdzenie bym nie poszła - nawet pod grożbą odsiadki :))
Lukas pisze:panie kolego bez obrazy, i bez rzucania inwektyw do innych userów.
:think: ... tak czytam tą dyskusję i nie mogę zrozumieć - o co ta "awantura" ?.........

Pewnie należę do tych niekumatych :?
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Janek pisze:czy to musi być akurat Hala Gąsienicowa? Chyba duch upada wśród młodzieży...
Janku - nie podpuszczaj ....Hala Gąsienicowa jest przepiękna o każdej porze roku.
A jak się jeszcze trafi wspaniała pogoda......można 4 Gb wypstrykać :D :)) .
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
Asik

Zakochani w Tatrach pisze:nie podpuszczaj ....
nie podpuszcza. ja uważam że na taki wyjazd z dziewczyną to się Zachodnie rewelacyjnie nadają,są takie romantyczne :)
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
Awatar użytkownika
Asik

Zakochani w Tatrach pisze:Pewnie należę do tych niekumatych
Alu, ja byłam pewna że Szarotka jest kumata,a nagle po 6 latach znajomości, Michał mnie oświecił że jest inaczej. Wiesz,jak czuje się oszukana? :O
Awatar użytkownika
Janek

Zakochani w Tatrach pisze:Myślę, że jaja.. i to jak berety
Chyba nie a raczej na pewno nie. Alan, jeśli już robi jaja, to nie takie. A do 1 kwietnia daleko...
Zakochani w Tatrach pisze:nawet pod grożbą odsiadki
Słyszałem, że odsiadka nie wchodzi w grę, wyprowadzają nocą z chaty i pod mur... to się podobno nazywa "rozwałka".

No i ciekawe kiedy w Sejmie powołają "komisję pocztówkową"?

Na poważnie - niedługo roztrzygnięcie konkursu na stanowisko dyrektora TPN - ciekawe czy kandydaci muszą złożyć odpowiednie zaświadczenie od psychiatry?
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Janek

Asik pisze:nie podpuszcza. ja uważam że na taki wyjazd z dziewczyną to się Zachodnie rewelacyjnie nadają,są takie romantyczne
A pojedziesz? Będę cały czas deklamował poezję górską (już się uczę sonetów Nowickiego - Boże, za jakie grzechy!). Mogę też śpiewać romance - głos mam trochę przepity, więc wchodzi tylko w grę repertuar Włodzimierza Wysockiego. Oczi cziornyje...
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Asik pisze:Alu, ja byłam pewna że Szarotka jest kumata,a nagle po 6 latach znajomości, Michał mnie oświecił że jest inaczej.
:? No to już na 100 % mam pewność, że jestem niekumata :)) .
Asik pisze:na taki wyjazd z dziewczyną to się Zachodnie rewelacyjnie nadają,są takie romantyczne
W takim wieku i z dziewczyną to w Tatrach jest wszędzie romantycznie - nawet w Dolince Ku Dziurze :D :)) ...

:think: ...a może - zwłaszcza :P ....
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

hmm każdy inaczej pojmuje kwestię romantyczności miejsca, ale myślę Alu, że z tą Dolinką ku Dziurze to był..no strzał w dziesiątkę :))
Awatar użytkownika
Janek

Moi Państwo - wstyd mi za Was - robicie offtopy w wielce poważnym wątku. Facet ma poważny problem - chce zrobić zdjęcia dziewczynie nie narażając jej przy tym na nadmierne niebezpieczeństwo i zapewniając możliwie wysoki komfort tras komunikacyjnych. Toż to godne najwyższego uznania a tu co - śmichy, chichy.

Michał - zalecając bardziej dogodne miejsca niż Hala Gąsienicowa, miałem na myśli raczej Zakopane (jeśli to koniecznie musi być ten region) - jest tam wiele miłych pensjonatów, niektóre oferują usługi po cenach wcale nie najwyższych... Żadna tam Dolina ku Dziurze (aluzyjność tej nazwy zawsze budziła mój niesmak).
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

Janek pisze:A teraz wyobraźmy sobie, że wszyscy się podporządkowali temu zarządzeniu - wyobrażacie sobie dwie gigantyczne kolejki - jedna po zezwolenie i druga na sprawdzenie????
no i polowa z nartami i tym calym zimowym niewiadomoczym

mysle, ze Michalowi smialo mozna polecic piekne, idealnie nadajace sie do fotografowania widoki z Przeleczy Malagońskiej, kiedys Janku mi polecales, warto
Ostatnio zmieniony pt 29 sty, 2010 przez Alan, łącznie zmieniany 1 raz.
świster

Post autor: świster »

Janek pisze: Facet ma poważny problem - chce zrobić zdjęcia dziewczynie ...
Wyjątkowo poważny problem, ale ja nadal nie rozumie genezy tego problemu. Niechże to jakiś psycholog łopatologicznie wytłumaczy :think:
Ostatnio zmieniony pt 29 sty, 2010 przez świster, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

Janek pisze:chce zrobić zdjęcia dziewczynie nie narażając jej przy tym na nadmierne niebezpieczeństwo
proponuję wynająć studio foto, strzelić tło z jakimś tatrzańskim krajobrazem i zrobić dziewczynie sesję zdjęciową. Będzie bardzo bezpiecznie. Co najwyżej źle postawiona lampa może się na kogoś przewrócić, ale to nic w porównaniu z niebezpieczeństwem jakie czai się na górskim szlaku.
Awatar użytkownika
Asik

świster pisze:ja nadal nie rozumie genezy tego problemu
boś nie kumaty? :D
ODPOWIEDZ