Anglia

Pasma górskie w Polsce i na świecie.
ODPOWIEDZ
Moysha

Anglia

Post autor: Moysha »

Szykuje mi sie w wakacje wyjazd zarobkowy do Anglii. Mam dylemat, czy pod koniec wrocic, by wyjechac w Tatry, czy moze zwiedzic jakies wyzyny szkockie. Jak ma sie sprawa gor w Anglii? Czekam na wszelkie informacje, linki, itp. Dzieki :)
Piotr

Post autor: Piotr »

Kolega mój był w górach szkockich ale lepiej wspomina pobyt na Czarnohorze.
Tatry nie zając... Jak będziesz miał okazję połazić po Szkocji to nie ma się nad czym zastanawiać.
Marcin15

Post autor: Marcin15 »

Możesz sobie wejśc na Ben Nevis, nio cóź góra niższa od Sarniej Skały ;) ale z braku laku :P
Moysha

pozyjemy zobaczymy zawiodlem sie na waszzej wiedzy :P
Awatar użytkownika
Olav

Post autor: Olav »

Góry szkockie są naprawdę piękne, trochę podobne do naszych bieszczad, ale tak z innej beczki, to niektórzy mowia ze szkoci wzieli sie z tad, że ktoś wyslal tam naszych górali z zakopca ;)
Moje Tatry
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
Moysha

O, atmosfera bedzie dobra! (Light & tan!! :P)
Awatar użytkownika
chief

Kontakt:

Re: Anglia

Post autor: chief »

Moysha pisze:... czy moze zwiedzic jakies wyzyny szkockie. Jak ma sie sprawa gor w Anglii?
Powiedz Szkotowi że jest Anglikiem, a długo tam nie pożyjesz. Jak cos to góry Wlk. Brytani.
Marcin15 pisze:... Możesz sobie wejśc na Ben Nevis, nio cóź góra niższa od Sarniej Skały ale z braku laku
Tylko pamiętaj, ze na Sarnia Skałe startujesz z wysokosci ponad 900 m.n.p.m., a na Ben Nevisa z ok. 30-40 m.n.p.m. Mała różnica przewyższeń chyba jest.

Zależy gdzie będziesz pracował. Jak w południowej Angli, to do Szkockich Grampionów, czy Highlandu jest spory kawałek. Bliżej będziesz miał do gór w Walii.

Góry Szkocji są piekne, aby Cie zachęcić daje parę fotek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moysha

no kurde, dziekuje bardzo. Ciekawie, robi sie ciekawie :D A masz jakies inf na temat szlakow i przepisow?
Awatar użytkownika
Olav

Qrde fotki extra, chcemy wiecej!!
Moje Tatry
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
Jacek Venom

Post autor: Jacek Venom »

Jakbym miał do wyboru jechać po raz enty w Tatry a raz w Góry Wlk Brytanii to wybieram Brytanii chociażby z tego tytułu ze ich nie widziałem a jak byłem w UK to widziałem głównie stadiony i boiska piłkarskie ( miliony boisk w Manchesterze). Denerwuje mnie ta maniera rozpatrywania Gór pod wzgledem ich wysokości a jeszcze bardziej brak branie pod uwagi przewyższeń i przekładanie to na ich atrakcyjność .Co to za znaczenie że Góry maja 2000 czy 1000 ? Kochacie Góry czy npm do cholery ????Gwarantuje że z uwagi na niedostepność i dzikosć Gór UK trudniej jest tam chodzić niz po naszych ttrach gdzie sieć szlaków jest absurdalnie duża...brakuje tylko policjantów na skrzyzowaniach ,albo świateł na Orlej . Według mnie dystryminowanie niskich Gór a gloryfikacja npm powoduje upośledzenie i stratę czegoś czego nie nadrobi sie niczym innym .Jesłi ktos wogle nie rozumie o co mi chodzi z tymi niksimi Górami niech zrobis obie wycieczke np w Gorce.....to zroumie .
Chief,jakie są punkty wypadowe w Góry UK w których byłeś?jakieś miejscowości ?
Moysha

chief, a masz jakies infoformacje lub zdjecia gor walijskich? Moze zeby forum nie zasmiecac, to na meila, ale z drugiej strony, moze sa inni zainteresowani. Jak bedziesz wysylal meila, to pamietaj, ze mam modemik i zlituj sie z iloscia zdjec :)
Awatar użytkownika
Olav

Moysha pisze:Moze zeby forum nie zasmiecac, to na meila, ale z drugiej strony, moze sa inni zainteresowani
Pewnie, że są :D
Moje Tatry
ODPOWIEDZ