"Granice wytrzymałości"-film
nawet nie ma co porównywać "Czekając na Joe" jest filmem na faktach i do tego porządnie zrobionym.. natomiast granice i k2 jest to kino komercyjne pełne wodotrysków i efektów specjalnych ...Piotr pisze:Ten film jest oparty na faktach więc na pewno jest o niebo lepszy od pozostałych.
Piotr zapodaj do mnie na priv..Piotr pisze:Muszę go koniecznie dorwać.
Niczego takiego, Joanno, nie sugerowałem...aska pisze:Nie twierdze Mariuszu, że mi się nie podobało
Ale niezły był też ten motyw ze szczeliny śnieżnej, do której wpadli. Skłonności tego pana z brodą do eliminowania innych oraz miny, które przy tym strzelał, przypominały mi film CUBE - nota bene świetny!
Granice Wytrzymałości - dobry film?????. Już nie jestem dzieckiem któremu podobają sie wszystkie absurdy jakie serwuja nam amerykanie. Fabuła tego filmu jest chyba najbardziej wyjechana jaka wydziałem. Bieganie w rakach - no, może przejdzie, ale na 8 tysiącach (byłem na 7 tyś żeby zrobić 1 krok to 3 oddechy brałem po 2 tyg aklimatyzacji a tam wyłażą w stylu alpejskim na 8 i jeszcze biegają), po co tą nitrogliceryne tam taszczyli? dla efektów i fajerwerkow, bo dla mnie nie ma innej odpowiedzi. Od razu widać że któryś reżyser był na wycieczce w górach i pomyślał - ooo może film nakręce o górach, a jak już nakręce to o dużych górach. Tak!!!spytam tylko kogoś gdzie są duże góry i nakręce.
No i mu powiedzieli zę najtrudniejsza góra to K2, tylko że tam sie nie da kręcić bo nas tam nie lubią i w ogóle, więc nakręcimy na Alasce (to dla tych którzy podziwiali przez cały film piękne widoki w Karakorum:-).
Nasuwa mi się jedna konkluzja. Prawie wszystkie filmy zrobione przez amerykanów są równie absurdalne jak ten, więc pewnie niektórzy taką samą polewe mają oglądając filmy o strażakah czy lekarzach. No ale reszta jest z tego głupia i jest zadowolona.

Tatra vertical limit
No i mu powiedzieli zę najtrudniejsza góra to K2, tylko że tam sie nie da kręcić bo nas tam nie lubią i w ogóle, więc nakręcimy na Alasce (to dla tych którzy podziwiali przez cały film piękne widoki w Karakorum:-).
Nasuwa mi się jedna konkluzja. Prawie wszystkie filmy zrobione przez amerykanów są równie absurdalne jak ten, więc pewnie niektórzy taką samą polewe mają oglądając filmy o strażakah czy lekarzach. No ale reszta jest z tego głupia i jest zadowolona.

Tatra vertical limit
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Duuużo słów krytyki tutaj zebrał Verical Limit. Skoro z góry się zakłada, że film nie spełni oczekiwań odbiorcy to po co go oglądać i później krytykować. Przecież nie musimy oglądać wszystkiego co nam pokazują.
Mi się podobał nawet "Na krawędzi" chociaż też jest mocno naciągany.
PS. Widzę, że niektórzy mają tendencję do szufladkowania ludzi choć niewiele o nich wiedzą.
Mi się podobał nawet "Na krawędzi" chociaż też jest mocno naciągany.
PS. Widzę, że niektórzy mają tendencję do szufladkowania ludzi choć niewiele o nich wiedzą.
Piotrze, piszesz, że ktoś tu ludzi szufladkuje... ale my o filmie piszemy i zdaje mi się, że nikt nikogo za nic nie krytykował
a tym bardziej szufladkował
Film obejrzałam z ciekawości i pośmiałam się patrząc jak towarzysto biega na 8 tys. metrów w rozpiętych kurtkach i zdejmuje okulary w pełnym słońcu 
Jerzas, no ty to niezły podskok masz

Jerzas, no ty to niezły podskok masz
A co powiecie o naprawde "gorskiej komedii" pt."Na krawedzi" ze Stalone? Tam to dopiero mozna sie posmiac.aska pisze:... i pośmiałam się patrząc jak towarzysto biega na 8 tys. metrów w rozpiętych kurtkach i zdejmuje okulary w pełnym słońcu![]()
- wspinaczka po lodowej scianie w samym podkoszulku
- nurkowanie pod lodem
- mefistofeles
-

- Kontakt:
mi sie wydaje, ze nalezy sie zastanowic czy ogladamy film o gorach, czy film [rzygodowy
jesli punkt 1 to wiekszosc filmow odpada z przyczyn, o ktorych piszemy w tym poscie
jesli zas punkt 2 to vertical limit ogladalo sie super - akcja praktycznie bez przerwy, krew sie leje, trup sie sciele
jesli punkt 1 to wiekszosc filmow odpada z przyczyn, o ktorych piszemy w tym poscie
jesli zas punkt 2 to vertical limit ogladalo sie super - akcja praktycznie bez przerwy, krew sie leje, trup sie sciele
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun