Niezdobyte szczyty w Tatrach?

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
Gość

Niezdobyte szczyty w Tatrach?

Post autor: Gość »

Szukalem posta na ten temat, jednak nie moglem nic znalezc... No wlasnie, czy w TATRACH sa jeszcze jakies szczyty ktore nie zostaly zdobyte? Jesli to tak to ktore i dlaczego nie zostaly zdobyte? Jestem bardzo ciekawy, mysle ze niekotrzy forumowicze takze.
Awatar użytkownika
manfred

Post autor: manfred »

No fajnie by było jak by mi ktoś powiedział który szczyt w tatrach nie został zdobyty mógłbym sobie na niego wleść i nazwał bym se go manfred. Ostatni szczyt który padł w Tatrach ale nie jestem pewien to Klabździochowa Grapa w Tatrach Bielskich
Awatar użytkownika
Lukas

Post autor: Lukas »

heh raczej wątpie, już przeca Cywiński ponazywał wszystko co kiedyś nie było uważane za szczyt samodzielny, no chyba żeby brzytwę Ockhama zastosować, i jakiegoś pipanta na siłę ochrzcić.
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem

http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
madziula24

Post autor: madziula24 »

manfred pisze: nazwał bym se go manfred
Mogłoby być fajnie :) :D
Wszystko, co przeżywamy, to tylko jakieś etapy, jakieś stacje. To, co dziś wydaje się wielkim osiągnięciem, jutro odpada, bo poszliśmy już dalej. Trzeba być zawsze w drodze.

Anna Kamieńska
ziemir

Kontakt:

Post autor: ziemir »

jest taki szczyt...
Szczyt Perswazji
to sem ja
Awatar użytkownika
kael

Post autor: kael »

madziula24 pisze:
manfred pisze: nazwał bym se go manfred
Mogłoby być fajnie :) :D

......jeszcze kilka metrów i byliśmy na Manfredzie ;) widoki z niego przednie, pamiątkowe foto i w drogę ku dolinom....
"....The world is changed. I feel it in the water. I feel it in the earth. I smell it in the air. ..."
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

kochamTatry pisze:czy w TATRACH sa jeszcze jakies szczyty ktore nie zostaly zdobyte?
Podejrzewam, że najbliżej to można coś takiego znaleźć na Kaukazie, a i to zapewne nie będzie szczyt dominujący a jakiś... Pośredni, Zadni, Skrajny albo Mały... Pik'uś!
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
świster

Post autor: świster »

Kolego kochamTatry w Tatrach jest setki nienazwanych i dziewiczych pipantów o wybitności ok 10m. Skoro sam kochasz Tatry, co można wnioskować po nicku to bliskie Ci winne być słowa Mariusza Zaruskiego:
A cóż mi do tego, że tam przede mną stu ludzi już było, jeżeli ja tam jeszcze nie byłem? Wszak każdy, dla mnie nowy zakątek w Tatrach, daje mi nowe wrażenia, bez względu na to czy idę tam jako pierwszy czy jako setny - i to mi powinno wystarczyć, jeżeli mam duszę czującą
A tak w ogóle, to życzę Ci abyś zdobył wszystkie niedziewicze tatrzańskie szczyty - niewielu tego dokonało.
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

jest taki szczyt...
Szczyt Perswazji
Taak, bo Szczyt Durny czy Durnoty został już osiągnięty nad Morskim Okiem. :P
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
ODPOWIEDZ