Papież - człowiek gór, człowiek Tatr...

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
Awatar użytkownika
Olav

Papież - człowiek gór, człowiek Tatr...

Post autor: Olav »

Wczoraj, jak słuchałem wiadomości na temat zdrowia papieża, to przypomniała mi się scena z pielgrzymki do Polski w 97 roku, kiedy stał na jakimś tarasie widokowym, z kąd patrzył na Tatry i płakał ze szczęścia. Myślę, że każdy z nas życzy papieżowi szybkiego powrotu do zdrowia, nawet jeśli nie jako głowie kościoła, to jako "naszemu", czyli człowiekowi gór, który z wszystkich gór świata najbardziej pokochał Tatry.
Moje Tatry
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
Luki

Post autor: Luki »

Olav pisze:Wczoraj, jak słuchałem wiadomości na temat zdrowia papieża, to przypomniała mi się scena z pielgrzymki do Polski w 97 roku, kiedy stał na jakimś tarasie widokowym, z kąd patrzył na Tatry i płakał ze szczęścia. Myślę, że każdy z nas życzy papieżowi szybkiego powrotu do zdrowia, nawet jeśli nie jako głowie kościoła, to jako "naszemu", czyli człowiekowi gór, który z wszystkich gór świata najbardziej pokochał Tatry.

Nic dodać nic ująć..o by jak najszybciej wracał nam do zdrowia nasz kochany Papa
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Luki pisze:Nic dodać nic ująć..o by jak najszybciej wracał nam do zdrowia nasz kochany Papa
dokładnie TAK. Mi się nasz papież kojarzy z najlepszym, kochanym wujkiem-dziadkiem. Takim, do którego zawsze można się wyżalić, z którym można śmiać się i płakać.....szkoda,że tak mało jest takich ludzi na świecie...
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
Czesiek

Kontakt:

Post autor: Czesiek »

Iwona pisze:kochanym wujkiem-dziadkiem.
Wielu pewnie tego nie wie, że podczas Jego wędrówek mówiono do Niego właśnie Wujek.
Iwona pisze:... szkoda,że tak mało jest takich ludzi na świecie...
BARDZO szkoda - wzór nad wzory.

Ps. Wadowice i okolice to rodzinne strony mojej Mamy. Do dziś mieszka tam większość mojej Rodzinki.
Awatar użytkownika
Olav

Info, dla tych, co nie mieli dziś czasu na radio/televizje:

Papierz został dziś odłączony od respiratora, ponieważ po wczorajszym zabiegu tracheotomi wystąpiła poprawa stanu zdrowia, oraz ustąpiły trudności w oddychaniu.
Moje Tatry
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
g-wont

Kontakt:

Post autor: g-wont »

ma ktoś moze jakies zdjecia PAPIEŻA w gógach albo na ich tle.....byłbym wdzięczny
Awatar użytkownika
Olav

g-wont pisze:ma ktoś moze jakies zdjecia PAPIEŻA w gógach albo na ich tle.....byłbym wdzięczny
Ja też się pod tym podpisuję!!!
Moje Tatry
g-wont

Kontakt:

raz widziałem takie zdjęcie własnie z tej pielgrzymki o której na początku wspomniał Olav.... Papież patrzył na Tatry i płakał, to zdjęcie mi bardzo zapadło w pamięci...
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Kilka lat temu stałem na Kopie Kondrackiej - papież zatoczył koło nad Giewontem ,błogosławił ,wydawało mi się ,że mnie - był tak blisko
Awatar użytkownika
Olav

dagomar pisze:Kilka lat temu stałem na Kopie Kondrackiej - papież zatoczył koło nad Giewontem ,błogosławił ,wydawało mi się ,że mnie - był tak blisko
Niektorzy, to maja szczeście....
Moje Tatry
Piotr

Post autor: Piotr »

Olav pisze:
dagomar pisze:Kilka lat temu stałem na Kopie Kondrackiej - papież zatoczył koło nad Giewontem ,błogosławił ,wydawało mi się ,że mnie - był tak blisko
Niektorzy, to maja szczeście....
faktycznie, trzeba mieć farta
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

5 czerwca 1997. Papież odpoczywa w Tatrach. Jedzie kolejką linową na Kasprowy Wierch, odwiedza też Morskie Oko.

Obrazek

Obrazek
g-wont

Kontakt:

dzieki
g-wont

Kontakt:

http://www.zakopane.pl/wizyta/ - Sprawdźcie Sobie!

http://www.zakopane.pl/wizyta/ - Sprawdźcie Sobie!

niesamowita strona

http://www.tvp.com.pl/papiez/ - filmik: Góralu czy ci nie żal POLECAM!!!!!
Awatar użytkownika
Olav

Mariusz dzieki badzo za zdjecia, jesteś genialny !!! To z początku tematu to wlaśnie to co na drugim zdjeciu!!!
Moje Tatry
Awatar użytkownika
Olav

Mam prośbędo wszystkich forumowiczów!! Nie ważne, jakiego jesteś wyznania, pomodl sie o zdrowie dla Papy!! A jeśli jesteś ateistą, to po prostu życz mu po prostu powrotu do zdrowia!! Proszę, aby każdy wziął to sobie do serca - NASZ PAPA UMIERA!!!
Moje Tatry
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

Nie ma w tej chwili ważniejszej rzeczy niż modlitwa za Papieża. Modlitwa to wszystko co teraz możemy zrobić. Przyłączam się do apelu Olava. Mimo wszystko wierzę, że to nie jest jeszcze ten dzień i że Papież wróci do zdrowia.
Jest nam przecież wszystkim potrzebny.
Wiara czyni cuda.
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Byłem na sześciu spośród siedmiu pielgrzymek (w 87 byłem zmilitaryzowany) ,byłem na Placu Zwycięstwa ,śpiewałem Mu pod Giewontem ,w czasie ostatniej stałem całą noc pod oknem i stamtąd na Błonia ,Ojciec Święty to historia prawie całego mojego życia. Jest mi bardzo,bardzo smutno.
Awatar użytkownika
Olav

Prośba do wszystkich forumowiczów!! Jeżeli życzycie Papie powrotu do zdrowia, to oprócz modlitwy zapalćie wieczorem o 21 świeczkę w oknie!! Przekażcie tą informację swoim znajomym, niech cała Polska lśni od świec zapalonych w oknach domów!!
Moje Tatry
Awatar użytkownika
krakus

Post autor: krakus »

Byłem wczoraj pod oknem Kurii Biskupiej. Było spokojnie, cicho. Żadnych histerii, płaczu. Tylko modlitwa. Wróciłem jakiś taki pogodzony. Wewnętrznie spokojny. Wyciszony. Miałem niecałe 2 lata gdy Karol Wojtyła został Papieżem. Gdy rodzice dowiedzieli sie o tym, zostawili mnie z babcią i poszli pod to samo okno. Wczoraj ja zostawiłem swoją córkę z moimi rodzicami.
ODPOWIEDZ