No właśnie, tylko, że na tym zdjęciu całe Morskie Oko zasłania.Izabela pisze:- nie kontrastuje

- na tym zdjeciu tak na innym może juz nie - to juz załozenie fotografakrzymul pisze:tylko, że na tym zdjęciu całe Morskie Oko zasłania
Hm...czy jest zapotrzebowanie.... to sprawa dyskusyjna....Izabela pisze:generalnie nie jestem entuzjastką umieszczania krzyży w takich miejscach....widac jednak zapotrzebowanie jest - to chyba nie są małe pieniądze?
- jesteś pewna? Nie sądzę, by taka samowolka panowała:think:Zakochani w Tatrach pisze:Właściwie nikt o to nikogo nie pyta.
- ktoś?....(dawniej się mówiło chyba "oni"Zakochani w Tatrach pisze:Ktoś uznał, że musi tam być krzyż i go poprostu postawił,
No właśnie.....Izabela pisze:Może ktoś wie coś więcej?
- Alu miła manipulujesz zdziebko!Zakochani w Tatrach pisze:zastanawiam się, czemu te procedury są takie - delikatnie mówiąc - mało jawne ...
- znów manipulacjaZakochani w Tatrach pisze:Nikt nic nie wie ani kto był pomysłodawcą, ani projektantem, ani kto zatwierdził i kiedy....ile kosztował i kto za to zapłacił....
Postawiono krzyż i kropka.
Izo kochana - nie manipuluję ani trochę, marny ze mnie manipulant...Izabela pisze:Alu miła manipulujesz zdziebko!
Ale na ten temat nic nie wyśledziłaśIzabela pisze: Czasami śledzę pisma PTTK-owskie i tam jest pełno różnego rodzaju uchwał czy jak im tam i zarządzeń zezwalających na coś takiego łącznie z opisem celebry - to tylko taki przykład.
Nie mam żadnego absolutnie powodu do manipulacji w tej sprawie.Izabela pisze:znów manipulacja . A kto tu to badał?
- śledztwa dziennikarskiego nie prowadziłamZakochani w Tatrach pisze: Ale na ten temat nic nie wyśledziłaś
Zapytam - jak Iza mnie - jesteś pewien ?lukas_12 pisze:Na pewno TPN wydał zgodę na postawienie tego krzyża
No, ale dlaczego nie podane to zostało do wiadomości i trzeba się domyślać....lukas_12 pisze:Gdyby taki krzyż stawiała sobie instytucja niezwiązana z Tatrami to inna sprawa.
lukas_12 pisze:to ja się zgadzam
- no jak to co? Że się nie zgadzająZakochani w Tatrach pisze: laughing - a co mają do powiedzenia Ci, którzy się nie zgadzają.....
- Alu a gdzie chciałabyś zeby o tym trąbiono? Radio, telewizja? Kurcze to byłby maraton niusów tego typu. Nie widzę uzasadnienia w głównych wiadomosciach - lokalnie czy też w wewnetrznym obiegu TPN - prosze bardzo. Pewnie Nyka poprawi w przyszłym roku przewodnik to sobie poczytaszZakochani w Tatrach pisze: No, ale dlaczego nie podane to zostało do wiadomości
Iza - jaka sensacja ....poprostu wiadomość jak każda inna np o krzyżu na Giewoncie..Izabela pisze:a co to za informacja medialna? gdzie sensacja?
Na sto procent - to na razie nikt niczego nie wie, stąd "sensacja" i domniemania...Izabela pisze: Generalnie moja uwaga tyczy tego, że być może nie powinno się twierdzić czegoś na pewno czego się tak w 100% nie wie i opierać swą pewną tezę na domniemaniu.
- wejdzie w rejestr i bedzie w przewodnikach.Zakochani w Tatrach pisze:jak każda inna np o krzyżu na Giewoncie..
Na pewno to ja teraz piszę post.lukas_12 pisze:Na pewno TPN wydał zgodę na postawienie tego krzyża
Otóż to.krzymul pisze:Uczczenie 100 rocznicy TOPR krzyżem na Rysach jako najwyższym szczycie Polski, bez żadnej wzmianki w mediach, bez nagłośnienia w dobie plotkarskiego dziennikarstwa i paparazzi, gdzie o byle głupstwie trąbią tu i tam - nie uwierzę w legalność i czystość całej akcji.