Mój pierwszy raz;)

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
Adamires

Post autor: Adamires »

Iwona pisze:
Marcin15 pisze:giewont oczywiście polecam twój braciszek napewno go zdobęzie
Giewont już padł...w lipcu 04 :D a,że ciągle mnie męczy o trasy z łańcuchami (ciekawe po kim to ma :think: ) to niedługo Świnica...Orla :)
Jak tak dalej pojdzie to musisz zaczac myslec o innych gorach dla niego.
Moze to nowy polski Himalaista :)
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Adamires pisze:Jak tak dalej pojdzie to musisz zaczac myslec o innych gorach dla niego.
a wiesz...to dobry pomysł :think:....w sumie brakuje nam (mi i Dorianowi) składu w Dolomity....są 2 wolne miejsca :think: :))
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Marcin15

Post autor: Marcin15 »

a ile twój braciszek ma lat?
Awatar użytkownika
Szarotka

Marcin15 pisze:a ile twój braciszek ma lat?
w marcu będzie miał 9 ( z Dolomitami to był żart oczywiście) heheh
Marcin15

Post autor: Marcin15 »

To dobry zawodnik :), nadzieja PZA
Awatar użytkownika
Szarotka

Marcin15 pisze:nadzieja PZA
:)) dobre. Kurcze,żeby mi było dane zaczynać w jego wieku :think:
Adamires

Post autor: Adamires »

Ja w wieku 4 lat zaczynalem nauke jazdy na nartach.
Szkoda,ze wtedy oprocz wycieczek do sklepu nie zwiedzalem gor :( moze wczesniej zakochalbym sie w trekkingu.
Art

Post autor: Art »

Moj pierwszy raz byl na Gubalowce (znaczy to byla pierwsza gora na ktorej bylem, a dokladniej to wjechalem na nia kolejkom).

A pierwsza gora zdobyta wlasnonożnie: Nosal.
MAJA

Post autor: MAJA »

Witam wszystkich :)
Calkiem przypadkiem trafilam dzis na tą stronke i....jestem Z A C H W Y C O N A!!!ludzie ja Was szukalam polowe swojego zycia :P naprawde, w moim towarzystwie niesamowcie trudno o kogos kto w Zakopcu wyjdzie dalej poza Krupowki (no fakt, czasem jeszcze pojda pod skocznie i jak są w wybitnie dobrej formie to i Morskie Oko wchodzi w gre)Zawsze chciałam znaleźć sie wśród ludzi z podobna pasja..SUPER!!moze to nie był przypadek tylko przeznaczenie?
co do mojego pierwszego razu to mial on miejsce 10 lat temu i był nim niewiarygodnie wielki dla majeczki Nosal:) teraz Maja jest troszke starsza i Nosal nie wydaje jej sie juz taki duuuzy:)
Sylwester

Post autor: Sylwester »

Witaj MAJA. Każdy z nas ma 1-szy raz, ja co jakiś czas odkrywam to co już znam na nowo, ostatnio odkryłem wejscie z 5-ki na Krzyzne, bo zawsze tamtedy schodzilem, to takie małe szczęścia, dobrze że są, dobrze że coś się kręci...pozdrawiam
Awatar użytkownika
Szarotka

MAJA pisze:ludzie ja Was szukalam polowe swojego zycia
wow,ależ powitanie...chyba bije wszystkie dotychczasowe :D
Witaj Majeczko u nas na forum,baw się z nami dobrze :) Za dużo powagi to tu nie znajdziesz,ale jak będzie trzeba to w sekundę poważniejemy i w miarę możliwości służymy radą :cwaniak: Pytaj więc i dyskutuj,krytykuj i ..czuj się jak u siebie w domu ;)
Sylwester

Iwona pisze:..czuj się jak u siebie w domu
ale porządki zostaw Iwonie, bo to Ona tu rządzi
Awatar użytkownika
Czesiek

Kontakt:

Post autor: Czesiek »

MAJA pisze:Witam wszystkich
My Ciebie również witamy cieplutko. :)

Wiola, Mała Mysza i Czesiek :)

http://my.magma-net.pl/
Awatar użytkownika
Szarotka

Sylwester pisze:bo to Ona tu rządzi
o nie,tylko nie to :O Na tym forum rządzi przyjazna ręka,szacunek dla drugiego góromaniaka,niezależnie od wieku i ilości przebytych szlaków....wibruje tu pozytywna górska energia i szacunek dla gór,w których my jesteśmy tylko gośćmi. Nie ma tu miejsca na chamstwo i cały ten bajzel jaki nas niejednokrotnie otacza w codziennym życiu. Ot i cała filozofia tatr.prv
Zwolay

Post autor: Zwolay »

moj pierwszy raz....to w sumie dziwne ale mimo ze bylo to bardzo dawno-bylem w 2 lub 3 klasie szkoly podstawowej--pamietam go bardzo dobrze....co nie znaczy ze bardzo milo-wrecz przeciwnie-gory bardzo mi sie nie spodobaly :) no bo co to ma do cholery byc-trzeba wlazic pod gore,meczyc sie a na samej gorze oprocz jakiegos dennego schroniska nic nie ma??nawet glupiego automatu do gry?? ;) jesli nadmienie ze kolega z ktorym siedzialem w autobusie zwymiotowal podczas drogi to juz bedziecie mieli pelen obraz wycieczki ;) aha-ten pierwszy szczyt to Turbacz....po jego zdobyciu przerwa w zdobywaniu kolejnych szczytow trwala ponad 10 lat....pozniej przyszedl czas na Giewont i tak sie jakos zaczelo...kocham gory...
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

Witamy cię MAJA, jak również ciebie Art!
Bawcie się tu dobrze... ;)
MAJA

Post autor: MAJA »

heheh co do powitania to jest ono jak najbardziej szczere :) ciesze sie ze znajde wsrod Was ludzi ktorzy chodza dalej niz gorskie knajpki (mimo ze je tez bardzo lubie)i ze bede miala tysiace tematow do rozmow ktorych sie nazbieralo przez te 10 lat a ktore nie robily wrazenia na moich znajomych ( dla nich istnieje tylko Giewont i Rysy reszta jest malo wazna) wiec w koncu zaprzestalam opowiadania o gorach i pozostalam tylko przy opowiastkach z Krupowek:)dzieki za mile przyjecie:p
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

Witaj Maja! I ja też niedawno trafiłam tu przez przypadek :) Ja poraz pierwszy zdobyłam Dolinę Kościeliską :-) Miałam 8 lat i po przejściu jej całej, zaliczając Jaskinię Mroźną i Smoczą Jamę :) I nie bałam się tej drabinki i ciemności :)
Barty

Post autor: Barty »

Witajcie!
Mój pierwszy raz w Tatrach był aż...5 dni temu (wcześniej były Beskidy, Bieszczady). I był to dla mnie duży szok, troszkę się te góry różnią od Beskidów. Podchodzę sobie normalnie z plecakiem 20 kilowym na Przeł. Krzyżne, a tu zamiast wejść tak hop siup na raz musiałem kilka razy się zatrzymać i odsapnąć :) A zejście do Doliny Pięciu Stawów było jeszcze gorsze. W schronisku też zaskoczenie, tłumy ludzi, nie ma miejsca, nawet na podłodze ciasno, na szczęście na tarasie coś znalazłem dla siebie, pod gołym niebem (bo zadaszone też były zajete :) Następnego dnia natomiast żeby się zrewanżować poszedłem na lekko na Orlą Perć od Krzyżnego do Zawratu i dalej na Świnice i z powrotem do Pięciu Stawów, ale już nie spałem w schronisku, tylko u leśnika obok. No i właśnie gdzieś tam na Orlej jest mój pierwszy tatrzański szczyt, chyba to jest Mała Buczynowa Turnia. Ach, przepiękny szlak, te widoki, chociaż od Koziej Przełęczy szedłem już w deszczu i widoków niewiele, ale com zobaczył, to moje. Niestety wczoraj musiałem już wrócić ale coś czuje że w Tatry jeszcze nie raz wrócę!
Sylwester

No, no jak na I raz w Tatrach to jestes mistrz świata - gratki
ODPOWIEDZ