Planowane Bieszczady.

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
ODPOWIEDZ
CREYENIC

Planowane Bieszczady.

Post autor: CREYENIC »

Jestem tu nowy,przedstawiłem się w hyde park-u, topic "cześć".
Planowany mam zlot astro-forum w Roztokach Górnych,w nocy
obserwacje a za dnia górki, mam nadzieje,ze pogda mi dopisze
Pierwszy wypad w tym roku,już się cieszę ,dwa w jednym.
Awatar użytkownika
Olav

Post autor: Olav »

Życzę powodzenia, sam bym poogladl gwiazdy, ale nigdy nie mam czasu sie doksztalcic w tej materii :(
Moje Tatry
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
Piotr

Post autor: Piotr »

Ooo, ciekawe. Takie 2w1 może być całkiem fajne.

Będąc w Roztokach Górnych widziałem chyba najpięniejszą burzę w moim życiu. Pioruny na Hyrlatej - fantastyczny widok. Znowu wspominam - sorry.
Jacek Venom

Post autor: Jacek Venom »

Olav pisze:Życzę powodzenia, sam bym poogladl gwiazdy, ale nigdy nie mam czasu sie doksztalcic w tej materii :(
Olav,to jest bardzo proste. Potrzebna jest noc i sprawna szyja. Podnosisz głowe za pomoca szyi do góry i podziwiasz :-)
CREYENIC

Jacek masz racje,do tego mapka gwiazdozbiorów żeby było jasne na co patrzymy,z czasem lornetka i jest fajnie.To tak jak z górami,czujesz się wolny a zarazem taki malutki w tym ogromie istnienia.
Jacek Venom

Z tę szyją to oczywiscie żartowałem :-) Mieszkam na obrzeżach miasta ,poza łuną która miasto generuje .Mam super widoki na gwiazdy i w letnie wieczory w browarkiem w reku często oglądam niebo.Tyle że ja akurat nie jestem zainteresowany nazwami gwiazd itd. Bawi mnie samo patrzenie na bezkres .
Jacek Venom

Jakby ktoś reflektował na wyjazd w majowy week w Bieszczczady to niech daje znać .Z uwagi na to że wynajmujemy schronisko w Suchych Rzekach konieczna przedpłata w wysokości....10 PLN ;-)
CREYENIC

Jacku,toś mi namieszał już się zastanawiam czy nie zmienić planów? ;)
Jacek Venom

nooo, myśl myśł . Temat jest szeroko omawiany. Kimamy w Suchych Rzekach .Zaklepaliśmy juz schron. Na stronie http://www.gorskie-forum.prv.pl/ szukaj informacji .Zapraszamy, będzie sporo ludzi i nie wszyscy z forum.Impreza otwarta ;-)
ODPOWIEDZ