Piszę temat w koszu, co by nie zaśmiecać forum. Otóż mam małą prośbę do mieszkańców dalekiego południa z dalekiej północy. W tym miesiącu moja bliska znajoma obchodzi urodziny. Jako prezent chciałym złożyć "wiązankę" z rzeczy, które uwielbia. Jedną z nich są góry (uwielbia się wspinać). W związku z tym chciałbym podarować jej kawałek gór (pisząc całkiem dosłownie). Mały kamyczek byłby symbolicznym prezentem, który mogłaby mieć zawsze przy sobie lub trzymać w widocznym miejscu i myślami kierować się na szczyty gór.
Tutaj prośba do Was. Czy ktoś byłby skłonny pomóc mi w tym i przekazać mi drogą pocztową wspomniany wyżej "kawałek gór"? Oczywiście przelałbym powiedzmy kilkanaście złotych (koszt listu poleconego priorytetowego to 5zł). Myślę, że nie jest to wielki problem dla kogoś, kto codziennie ma styczność z górami a sam prezent ucieszyłby na pewno znajomą, która do zakopanego ma dość spory kawałek (wg. zumi 792.2km). Byłbym serdecznie wdzięczny za pomoc.
Pomysł może wydawać się głupi, ale wolę podarować jej coś takiego, niż jakąś typową (lub i nie) rzecz o materialnym znaczeniu.
Jeżeli chodzi o kontakt, najlepszym sposobem będzie prywatna wiadomość lub post tutaj.
Z góry dzięki i pozdrawiam.