państwo wyznaniowe - ciach

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Huczaj pisze:Uważam, że dzieci wychowywać nie powinni.
W Anglii byłbys okrzyczany homofobem i mógłbys zapomnic o jakimkolek publicznym stanowsiku z takimi skandalicznymi poglądami...
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

mefistofeles pisze:Ja bym się na miejscu p. Raczka obraził za przyannzie czegoś takiego, bo jest to sprowadzanie całości dokonań człowieka do tego co robi w sypialni...
I tu bym się z Mefistofelesem zgodził. To trochę tak jak gdyby na grobie Michała Anioła napisać - Michelangelo Buonarotti - gej.

Natomiast co do tych wszystkich parad itd moje zdanie jest takie - prawa mechaniki teoretycznej są nie do dyskusji. A jedno z nich mówi, że akcja wywołuje reakcję. Gdyby ogół społeczeństwa nie zwracał uwagi na gejów czy lesbijki to by geje i lesbijki nie mieliby żadnej potrzeby zbierania się, organizowania, demonstrowania itd Niestety tak nie jest a heteroseksualna większość skwapliwie wychwytuje wszelkie o nich informacje i nadaje im bieg, często w sposób nieprzyjazny i dyskryminacyjny. Spotkałem się z poglądem, że geje to tak trochę jak Żydzi wśród białej rasy (Żyd wśród Chińczyków czy Murzynów jest po prostu białym człowiekiem i nic więcej). Zwróćmy uwagę na to, że określając narodowość mówimy - to Hiszpan, Francuz, Holender, Belg i jest to zupełnie neutralne. Niemca najczęściej nazwiemy Szwabem a Rosjanina Kacapem, w pierwszym przypadku ma to podtekst wrogi a w drugim lekceważący a Żyd to obelga a także określenie inności, obcości. Podobnie jest gejem - to człowiek obcy, inny. I to jest geneza parad, pochodów, manif itd
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze:Natomiast co do tych wszystkich parad itd moje zdanie jest takie - prawa mechaniki teoretycznej są nie do dyskusji. A jedno z nich mówi, że akcja wywołuje reakcję.
Oczywiście. Normalny człowiek choćby miał homosów głeboko w de tojak zobaczy gejparadę czy posłucha Biedronia to najprawdopodobniej od tego momentu zacznie byc 'homofobem'.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Dragan

Post autor: Dragan »

Ale ja pytałem jak zagrażają naszej (katolickiej? Białego człowieka? Polski?) kulturze :)
"Czasem się leci ładnie, czasem się na dupę spadnie..." (P.Bukartyk)
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Dragan pisze:Ale ja pytałem jak zagrażają naszej (katolickiej? Białego człowieka? Polski?) kulturze
Zagrażają atakiem na tradycyjne wartości takie jak np rodzina. Przez to mniej dzieci (gdybym zył w kraju gdzie dziecizmusza sie od czytania lektur o homopingwinach to tez bym sie zastanowił czy na pewno chce miec dzieci) a konsekwencją jest to, że nasze miejsce zajma imigranci - wychowani w innej kulturze. Choc może to i lepiej? Oni przynajmniej mają jakieswartosci. Choc postepowocm mogłyby sie one nie spodobać...
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Dragan pisze:Eee tam, przeludnienie mamy przeca no nie? ;)

Ok - skoro mamy przeludnienie to po jaką cholerę w takim razie te wszystkie akcje humanitarne ?
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Dragan

@Mefi, ja jakoś nie czuję się atakowany ze wszystkich stron gejowstwem :think:

@Andy, no poniekąd z przeludnienia te akcje są w ogóle potrzebne, więcej konsumentów niż dóbr do skonsumowania ;)
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Dragan pisze:@Mefi, ja jakoś nie czuję się atakowany ze wszystkich stron gejowstwem
Bo Polska jest jeszcze w miare normalnym krajem.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Ok - skoro mamy przeludnienie to po jaką cholerę w takim razie te wszystkie akcje humanitarne ?
I tutaj moim zdaniem mylisz dwa zagadnienia.
Co innego naturalna regulacja ilości narodzin do której jak słusznie zauważyliscie przyczynia się rosnąca liczba homoseksów choć z tym to nie tak do końca. Bo procentowo do ilości ludności 6,6 mld obecnie i np.w 1800 roku 1 mld. to napewno bylo by poruwnywalnie , a może nawet z przewagą procentową tamtych czasów. No i oczywiście inne metody aczkolwiek kontrowersyjne mające wielu oponentów pewnie i na tym forum , ale to już inna bajka.
Drugie zagadnienie to pielęgnacja tego co już jest.
Moja znajoma urodziła nieplanowane dziecko ( no cóż zdarza się , pewnie i u Was , czy wśród Waszych znajomych takie przypadki by znalazł ), nie była z tego faktu (zajścia w ciążę ) zbyt szczęśliwa.
No ale czy z tego powodu miała go zagłodzić . I tutaj nasuwa się skojarzenie z potrzebą organizowania wszelakich akcji humanitarnych.
To tyle , kończę bo czas udać się za chlebem na Święta , a mróz trzyma i śniegu napadało bedzie gdzieś z pół centymetra.
:))
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
krzysgd

Post autor: krzysgd »

Dragan pisze:@Mefi, ja jakoś nie czuję się atakowany ze wszystkich stron gejowstwem :think:
Że się wtrącę, a brakuje Ci tego. Chodzi chyba właśnie o to byś nie został (Twój syn, wnuk itd także) zaatakowany akurat z tej strony, gdzie nie masz oczu ;)
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

krzysgd pisze:zaatakowany akurat z tej strony, gdzie nie masz oczu
Niektórzy mają oczy dookoła głowy , a do niektórych mówimy : co niewidzisz masz w d...e oczy? :))
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Dragan

krzysgd pisze:
Dragan pisze:@Mefi, ja jakoś nie czuję się atakowany ze wszystkich stron gejowstwem :think:
Że się wtrącę, a brakuje Ci tego. Chodzi chyba właśnie o to byś nie został (Twój syn, wnuk itd także) zaatakowany akurat z tej strony, gdzie nie masz oczu ;)
Chodzi o to, że niektórzy (nie chodzi mi o Mefiego, już mi odpowiedział na moje pytanie) widzą ataki tam gdzie ich nie ma, powszechnie nazywamy to paranoją :P

A przy okazji słyszałem kiedys taki tekst: "Jeśli wydaje Ci sie, że wszyscy są przeciwko tobie, to nie jest paranoja tylko przejaw zdrowego rozsądku. Paranoja zaczyna się, kiedy myślisz, że oni wszyscy działają w zmowie" :D
Gabriel

Post autor: Gabriel »

A można po prostu nie lubić Tych agresywnie ideologicznych homoseksualistów, którzy chcą wmówić człowiekowi że coś co nie jest normalne i nigdy nie będzie, jest czymś zupełnie naturalnym. A dwa ja się nikogo nie boję jak rozumiem fobia to lęk przed czymś, kiedy ja się naprawdę żadnego geja nie obawiam :)) Bo rozumiem, że po pierwszym zdaniu już dawno zostałem uznany za homofoba :))

Rozumiem, że można być takim siakim i owakim ale po co się z tym tak afiszować? NO PO CO?

A o ile się nie mylę do roku 90' plus minus 5 lat ;) <szczerze mówiąc nie pamiętam dokładnie> homoseksualizm widniał jako choroba w WHO <World Health Organization>, w końcu jak można się domagać swoich PRAW będąc chorym :)) Nigdzie by to nie przeszło

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dragan

No ja na przykład bardziej popieram lesbijki niż gejów, jednak widok całujących się facetów na ulicy jakoś mi nie pasuje (ale nie czuję się zagrożony) Natomiast dziewczyny maja moje pełne poparcie (wiem, typowe u facetów, ale nic nie poradzę) :D
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Dragan pisze:wiem, typowe u facetów, ale nic nie poradzę
znasz jakąś? Bo ja po tym jak poznałem to juz tak nie myslę :D

choc może uprzedzonym, bo nie lesbijkośc mi przeszkadzało a feminazistowskie poglądy i goraca chęć wcielania ich w życie :D
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Lukas

Post autor: Lukas »

Dragan pisze:Natomiast dziewczyny maja moje pełne poparcie (wiem, typowe u facetów, ale nic nie poradzę) happy

heh relatywizm ;) a tak BTW to najlepiej aby te kobiety Bi były ;)
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem

http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
Awatar użytkownika
Dragan

I ładne ;)
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

I ładne
o to rzadko sie zdarza.
Grzegorz Braun
ODPOWIEDZ