W Anglii byłbys okrzyczany homofobem i mógłbys zapomnic o jakimkolek publicznym stanowsiku z takimi skandalicznymi poglądami...Huczaj pisze:Uważam, że dzieci wychowywać nie powinni.
państwo wyznaniowe - ciach
- mefistofeles
-

- Kontakt:
I tu bym się z Mefistofelesem zgodził. To trochę tak jak gdyby na grobie Michała Anioła napisać - Michelangelo Buonarotti - gej.mefistofeles pisze:Ja bym się na miejscu p. Raczka obraził za przyannzie czegoś takiego, bo jest to sprowadzanie całości dokonań człowieka do tego co robi w sypialni...
Natomiast co do tych wszystkich parad itd moje zdanie jest takie - prawa mechaniki teoretycznej są nie do dyskusji. A jedno z nich mówi, że akcja wywołuje reakcję. Gdyby ogół społeczeństwa nie zwracał uwagi na gejów czy lesbijki to by geje i lesbijki nie mieliby żadnej potrzeby zbierania się, organizowania, demonstrowania itd Niestety tak nie jest a heteroseksualna większość skwapliwie wychwytuje wszelkie o nich informacje i nadaje im bieg, często w sposób nieprzyjazny i dyskryminacyjny. Spotkałem się z poglądem, że geje to tak trochę jak Żydzi wśród białej rasy (Żyd wśród Chińczyków czy Murzynów jest po prostu białym człowiekiem i nic więcej). Zwróćmy uwagę na to, że określając narodowość mówimy - to Hiszpan, Francuz, Holender, Belg i jest to zupełnie neutralne. Niemca najczęściej nazwiemy Szwabem a Rosjanina Kacapem, w pierwszym przypadku ma to podtekst wrogi a w drugim lekceważący a Żyd to obelga a także określenie inności, obcości. Podobnie jest gejem - to człowiek obcy, inny. I to jest geneza parad, pochodów, manif itd
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Oczywiście. Normalny człowiek choćby miał homosów głeboko w de tojak zobaczy gejparadę czy posłucha Biedronia to najprawdopodobniej od tego momentu zacznie byc 'homofobem'.Janek pisze:Natomiast co do tych wszystkich parad itd moje zdanie jest takie - prawa mechaniki teoretycznej są nie do dyskusji. A jedno z nich mówi, że akcja wywołuje reakcję.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Zagrażają atakiem na tradycyjne wartości takie jak np rodzina. Przez to mniej dzieci (gdybym zył w kraju gdzie dziecizmusza sie od czytania lektur o homopingwinach to tez bym sie zastanowił czy na pewno chce miec dzieci) a konsekwencją jest to, że nasze miejsce zajma imigranci - wychowani w innej kulturze. Choc może to i lepiej? Oni przynajmniej mają jakieswartosci. Choc postepowocm mogłyby sie one nie spodobać...Dragan pisze:Ale ja pytałem jak zagrażają naszej (katolickiej? Białego człowieka? Polski?) kulturze
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-

- Kontakt:
I tutaj moim zdaniem mylisz dwa zagadnienia.Ok - skoro mamy przeludnienie to po jaką cholerę w takim razie te wszystkie akcje humanitarne ?
Co innego naturalna regulacja ilości narodzin do której jak słusznie zauważyliscie przyczynia się rosnąca liczba homoseksów choć z tym to nie tak do końca. Bo procentowo do ilości ludności 6,6 mld obecnie i np.w 1800 roku 1 mld. to napewno bylo by poruwnywalnie , a może nawet z przewagą procentową tamtych czasów. No i oczywiście inne metody aczkolwiek kontrowersyjne mające wielu oponentów pewnie i na tym forum , ale to już inna bajka.
Drugie zagadnienie to pielęgnacja tego co już jest.
Moja znajoma urodziła nieplanowane dziecko ( no cóż zdarza się , pewnie i u Was , czy wśród Waszych znajomych takie przypadki by znalazł ), nie była z tego faktu (zajścia w ciążę ) zbyt szczęśliwa.
No ale czy z tego powodu miała go zagłodzić . I tutaj nasuwa się skojarzenie z potrzebą organizowania wszelakich akcji humanitarnych.
To tyle , kończę bo czas udać się za chlebem na Święta , a mróz trzyma i śniegu napadało bedzie gdzieś z pół centymetra.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Chodzi o to, że niektórzy (nie chodzi mi o Mefiego, już mi odpowiedział na moje pytanie) widzą ataki tam gdzie ich nie ma, powszechnie nazywamy to paranojąkrzysgd pisze:Że się wtrącę, a brakuje Ci tego. Chodzi chyba właśnie o to byś nie został (Twój syn, wnuk itd także) zaatakowany akurat z tej strony, gdzie nie masz oczuDragan pisze:@Mefi, ja jakoś nie czuję się atakowany ze wszystkich stron gejowstwem![]()
A przy okazji słyszałem kiedys taki tekst: "Jeśli wydaje Ci sie, że wszyscy są przeciwko tobie, to nie jest paranoja tylko przejaw zdrowego rozsądku. Paranoja zaczyna się, kiedy myślisz, że oni wszyscy działają w zmowie"
"Czasem się leci ładnie, czasem się na dupę spadnie..." (P.Bukartyk)
A można po prostu nie lubić Tych agresywnie ideologicznych homoseksualistów, którzy chcą wmówić człowiekowi że coś co nie jest normalne i nigdy nie będzie, jest czymś zupełnie naturalnym. A dwa ja się nikogo nie boję jak rozumiem fobia to lęk przed czymś, kiedy ja się naprawdę żadnego geja nie obawiam
Bo rozumiem, że po pierwszym zdaniu już dawno zostałem uznany za homofoba
Rozumiem, że można być takim siakim i owakim ale po co się z tym tak afiszować? NO PO CO?
A o ile się nie mylę do roku 90' plus minus 5 lat
<szczerze mówiąc nie pamiętam dokładnie> homoseksualizm widniał jako choroba w WHO <World Health Organization>, w końcu jak można się domagać swoich PRAW będąc chorym
Nigdzie by to nie przeszło
Pozdrawiam
Rozumiem, że można być takim siakim i owakim ale po co się z tym tak afiszować? NO PO CO?
A o ile się nie mylę do roku 90' plus minus 5 lat
Pozdrawiam
No ja na przykład bardziej popieram lesbijki niż gejów, jednak widok całujących się facetów na ulicy jakoś mi nie pasuje (ale nie czuję się zagrożony) Natomiast dziewczyny maja moje pełne poparcie (wiem, typowe u facetów, ale nic nie poradzę) 
"Czasem się leci ładnie, czasem się na dupę spadnie..." (P.Bukartyk)
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Dragan pisze:Natomiast dziewczyny maja moje pełne poparcie (wiem, typowe u facetów, ale nic nie poradzę) happy
heh relatywizm
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem
http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
- mefistofeles
-

- Kontakt: