...nowe narty...:)

Wycieczki, polecane trasy, relacje, sprzęt i ekwipunek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ala

...nowe narty...:)

Post autor: Ala »

Tak się złożyło, że przyszła pora na zmianę nart.
Po sklepowych wizytach w dniu dzisiejszym mój wybór padł :
Rossignol Attraxion V .
Czy ktoś może powiedzieć jak ten model zachowuje się w praktyce ?
Od sprzedawcy usłyszałam dużo pozytywnych cech oraz wyczerpujące informacje na temat parametrów technicznych , ale najbardziej interesuje mnie jak się po prostu jeździ na tych nartach .
jaka impreza ? nic o tym nie wiem
..życie jest piękne :-)
madziula24

Post autor: madziula24 »

Moja koleżanka je ma. Podobno bardzo stabilne. Szybkość rozwijają dobrą ;] Ma je od tamtego sezonu i nie słyszałam, aby narzekała.. Dla początkujących się nie nadają :]
Wszystko, co przeżywamy, to tylko jakieś etapy, jakieś stacje. To, co dziś wydaje się wielkim osiągnięciem, jutro odpada, bo poszliśmy już dalej. Trzeba być zawsze w drodze.

Anna Kamieńska
Awatar użytkownika
hairy

Post autor: hairy »

Ja do Rossignoli nie mam przekonania kiedys miałem i były tragiczne, od kilku lat jestem wierny marce Fischer.
Dla osób jeżdzących polecam zerie progresor bądź WC.
Osobiście jeźdzę na WC RC z zeszłego roku i nie zamienie ich na żadne inne, próbowałem róznych nart o podobnych parametrach innych firm i mi nie pasują.
"Przyjaciela nie opuszcza się nawet wtedy, gdy jest już tylko bryłą lodu"
KubaR

Re: ...nowe narty...:)

Post autor: KubaR »

Ala pisze:Tak się złożyło, że przyszła pora na zmianę nart.
Po sklepowych wizytach w dniu dzisiejszym mój wybór padł :
Rossignol Attraxion V .
Czy ktoś może powiedzieć jak ten model zachowuje się w praktyce ?
Od sprzedawcy usłyszałam dużo pozytywnych cech oraz wyczerpujące informacje na temat parametrów technicznych , ale najbardziej interesuje mnie jak się po prostu jeździ na tych nartach .
Czy myślisz, że ktokolwiek, kto ma odrobinę pojęcia o nartach i jest choć odrobinę uczciwy odpowie Ci na takie pytanie?

Czy np ja (182cm, 85 kg, pomijając inne) odczuję, że fajnie to Ty też?

W ogóle to się da komuś mniej więcej doradzic klasę nart (wirtualnie) a co do konkretnych modeli to a) trzeba je znać b) trzeba widzieć tego komu się doradza. Znać parametry fizyczne, styl jazdy, poziom umiejętności, preferowane trasy.

Pozdrawiam,

Kuba
Awatar użytkownika
Ala

Post autor: Ala »

KubaR pisze:Czy myślisz, że ktokolwiek, kto ma odrobinę pojęcia o nartach i jest choć odrobinę uczciwy odpowie Ci na takie pytanie?
hmmm....dobrze odczytałeś intencje mojego pytania czy może ja wyraziłam się niezbyt precyzyjnie?

tak czy siak kupiłam już te narty :) a jak się zachowają w praktyce? mam nadzieję , że zdążę napisać jeszcze przed Świętami :)

Obrazek
KubaR pisze:Znać parametry fizyczne, styl jazdy, poziom umiejętności, preferowane trasy.
zgadzam się z Tobą w zupełności :) i również pozdrawiam Ala

madziula24 pisze:Dla początkujących się nie nadają :]
dziękuję Magda :) koleżanka ma chyba rację :)
jaka impreza ? nic o tym nie wiem
..życie jest piękne :-)
ODPOWIEDZ