Czy naprawdę chodzimy w Tatry?

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
madziula24

Post autor: madziula24 »

lukas_12 pisze:Odnośnie takich turystów - usłyszałem rewelacyjne określenie ostatnio będąc w Tatrach na długim weekendzie - chatking - że to nowa dyscyplina uprawianie chatkingu - rezerwuje się jakieś miejsce w schronie niby w górach ale byle blisko dojścia - wnosi się żarcie na cały tydzień i wódę a później opowiada się znajomym, że było się w górach - spotkaliśmy takich nawet - mieli naleśniki ze sobą, sałatkę jarzynową i kilka innych przydatnych rzeczy każdemu górołazowi
I tak dla mnie najlepsza jest Pani, która chodziła i szukała suszarki ;] Nie dlatego, że miała mokre ubrania, ale dlatego, że jej się zepsuła, a musi mieć "odpowiednia" fryzurę :D
Wszystko, co przeżywamy, to tylko jakieś etapy, jakieś stacje. To, co dziś wydaje się wielkim osiągnięciem, jutro odpada, bo poszliśmy już dalej. Trzeba być zawsze w drodze.

Anna Kamieńska
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

lukas_12 pisze:rezerwuje się jakieś miejsce w schronie niby w górach ale byle blisko dojścia
Za bardzo nie rozumiem - jakiś przykład lokalizacji prosiłbym.
Jestem gorszego sortu...
madziula24

Post autor: madziula24 »

Janek pisze:Za bardzo nie rozumiem - jakiś przykład lokalizacji prosiłbym.
Moim skromnym zdaniem, to takim ludzia wystarczy pojęcie "byłem w Zakopanem", tak czy siak kojarzy się z górami :)
Wszystko, co przeżywamy, to tylko jakieś etapy, jakieś stacje. To, co dziś wydaje się wielkim osiągnięciem, jutro odpada, bo poszliśmy już dalej. Trzeba być zawsze w drodze.

Anna Kamieńska
Awatar użytkownika
Lukas

Post autor: Lukas »

Janek pisze:Za bardzo nie rozumiem - jakiś przykład lokalizacji prosiłbym.
kondratowa np. albo coś w bieszczadach
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem

http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
hermit

Post autor: hermit »

lukas 12 pisze:coś w bieszczadach
Np. pod Rawkami. Od parkingu niedaleko...

Czy to należy czytać jako "czatking"? - nabiera wtedy dodatkowych znaczeń...;)
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Ze swych wieloletnich obserwacji widzę że chatking ,i to od dawna, uprawia się na Kalatówkach,w Chochołowskiej ,Żarskiej ,Zuberskiej ,Wielickiej,Popradzkiej i u Zamkovskich
ODPOWIEDZ