Kodeks Tatrzański
to jest cudowne..Janek pisze:Nie karm i nie fotografuj misi - i tak każdy powie, że użyłeś największego zoomu,
ja rozumiem...że się kocha góry no ale..hmm..gb pisze:jeśli jesteś przepuszczającym - "przytulaj" się do stoku.
...a może jedna sentencja by wystarczyła: "bądź turystą - po prostu kochaj góry!"
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Zamiast "studiować" nie dla każdego do końca zrozumiałe paragrafy rozwlekłego regulaminu, proponuję tylko trzy słowa:

Nie zostawiaj śladów...
i... wszystko jasne!
Zachowuj się tak, by nie zostawały po tobie żadne ślady - to wystarczy!
Takie bransoletki silikonowe otrzymują wszyscy uczestnicy STG.
Na wewnętrznej stronie jest napis:
TOPR - 601 100 300 - GOPR - oby nigdy nie był nikomu potrzebny.

Nie zostawiaj śladów...
i... wszystko jasne!
Zachowuj się tak, by nie zostawały po tobie żadne ślady - to wystarczy!
Takie bransoletki silikonowe otrzymują wszyscy uczestnicy STG.
Na wewnętrznej stronie jest napis:
TOPR - 601 100 300 - GOPR - oby nigdy nie był nikomu potrzebny.
Ostatnio zmieniony pn 17 lis, 2008 przez Zygmunt Skibicki, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Mundek
Większość tylko myśli ,że myśli ,choć niektórzy nawet nie myslą ,czy myślą ,a jeszcze inni myślą ,że myślenie zostaje człowiekowi wtedy ,gdy już nic innego nie mozna wymyśleć...hermit pisze:"Myśl, to nie boli".
Obawiam się ,ze kto mysli ,nie zrozumie celu branzoletki ,kto nie myśli ,nie pojmie jej sensu
luknij na moje panoramy i galerie
dagomar pisze:Większość tylko myśli ,że myśli ,choć niektórzy nawet nie myslą ,czy myślą ,a jeszcze inni myślą ,że myślenie zostaje człowiekowi wtedy ,gdy już nic innego nie mozna wymyśleć...hermit pisze:"Myśl, to nie boli".
Obawiam się ,ze kto mysli ,nie zrozumie celu branzoletki ,kto nie myśli ,nie pojmie jej sensu
art. 1 - Będąc w Tatrach staraj się jednak choć trochę myśleć, mimo że nie jesteś ani w szkole ani w robocie,
Jestem gorszego sortu...
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Nigdy nie zakładałem, że rozwiążę wszystkie problemy wszystkich. Zapewniam jednak, ze jest wystarczająca ilość tych, których myślenie dobrze współgra z tym małym gadżetem.dagomar pisze:...kto mysli ,nie zrozumie celu branzoletki ,kto nie myśli ,nie pojmie jej sensu
Zresztą, żaden kanon, nakaz, zakaz, regulamin, kodeks, czy choćby znak drogowy pozostawiony sam sobie nie załatwia niczego.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
Mundek
Michał pisze:kazik napisał(a):
a może zamiast tych wszystkich punkcików wystarczy jeden ? :
Bądź człowiekiem....
oj, nie nie... taki punkt tak naprawdę nic nie oznacza...
dla jednego latanie nago po parku może być ludzkie
A tu musze ze skruchą i wstydem przyznać że jak wyłaziłam na Wschodni szczyt żelaznych wrót i zobaczyłam stamtąd Stwolską Przełęcz, to pierwsza myśl, jaka mnie naszła to pójść tam i nago poleżeć na tych wspaniałych rdzawych trawach. A co najgorsze - ja to zrobię przy najbliższej okazji
Napisz kiedy , to jakiś może fotograf-amator się pojawi i zrobi kilka fotek , które później opublikuje na tutejszym forumuszba pisze:że jak wyłaziłam na Wschodni szczyt żelaznych wrót i zobaczyłam stamtąd Stwolską Przełęcz, to pierwsza myśl, jaka mnie naszła to pójść tam i nago poleżeć na tych wspaniałych rdzawych trawach. A co najgorsze - ja to zrobię przy najbliższej okazji
-
Michał
daj nam znać wcześniejuszba pisze:Michał pisze:kazik napisał(a):
a może zamiast tych wszystkich punkcików wystarczy jeden ? :
Bądź człowiekiem....
oj, nie nie... taki punkt tak naprawdę nic nie oznacza...
dla jednego latanie nago po parku może być ludzkie
A tu musze ze skruchą i wstydem przyznać że jak wyłaziłam na Wschodni szczyt żelaznych wrót i zobaczyłam stamtąd Stwolską Przełęcz, to pierwsza myśl, jaka mnie naszła to pójść tam i nago poleżeć na tych wspaniałych rdzawych trawach. A co najgorsze - ja to zrobię przy najbliższej okazji