Sylwester w Tatrach

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

wstępnie zaklepana Piwniczna. 4-5 dni, 30 PLN za osobodobe, podobno zawsze jest impreza na Rynku.
Gdyby ktoś chciał się dołączyć to na priva proszę o kontakt.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
magic

Post autor: magic »

Ktoś spędzał może Sylwestra w schronisku w Turbaczu? Jakie wrażenia :think:
zushka

Post autor: zushka »

Miałam okazję spędzić kilka lat temu sylwestra w MoKu.
Przybyła "miła grupka fajnych" wyluzowanych ludzi. Rano trzeba było wykazać się dobrym wyczuciem równowagi, by zaprezentować slalom między wymiocinami. Cały czar schroniska prysł.
magic

Ups :O

Trochę to sobie inaczej wyobrażam. No cóż zaliczki już poszły. :? Zobaczymy. :(
magic

We wszystkich schroniskach taka kultura czy ma ktoś cieplejsze wspomnienia z Sylwestra w górach. :think: Jakoś zawsze wydawało mi się, że Sylwester w schronisku ma specyficzną atmosferę.

@zushka

Twoje wspomnienia to bardziej przypominają mi imprezę w Zakopanem :P
Awatar użytkownika
oCzNiK

Post autor: oCzNiK »

Ja 2 lata temu robiłem za DJ-a w schronisku "Orlica", w Szczawnicy gdyż właścicielami są moi dobrzy znajomi, i wrażenia powiem Wam niezapomniane :) Towarzystwo świetne, pełna kulturka, i zabawa do białego rana (dosłownie, bo do 8 rano wymiatali na parkiecie :)). Najwyraźniej dużo zależy od ceny imprezy, gdyż impreza w Pienińskim schronisku kosztowała prawie 200 zł, tak więc byle jakie oszołomy się nie zjechały. Ogólnie wspomnienia bardzo miłe. Gdyby ktoś chciał to fotki z tej imprezy są tutaj:

http://orlica.com/galeria_sylwester2006.html

Warto zobaczyć jak to wyglądało ;)
zushka

Post autor: zushka »

bardzo bym chciała alby takie sylwestry w schroniskach były specyficzne i miały swój klimat. Bardzo tego wszystkim życzę. Ostatnie doświadczenia moje i także moich znajomych trochę temu przeczą. Ja jednak życzę spotkania na takiej imprezie ludzi gór :) a nie członków meliny :)
magic

oCzNiK pisze:Gdyby ktoś chciał to fotki z tej imprezy są tutaj:
:O Trza brać wieczorową kieckę i szpilki? :P

Dzięki nadzieja odżyła...
MiG

Post autor: MiG »

zushka pisze: Przybyła "miła grupka fajnych" wyluzowanych ludzi. Rano trzeba było wykazać się dobrym wyczuciem równowagi, by zaprezentować slalom między wymiocinami. Cały czar schroniska prysł.
magic pisze: We wszystkich schroniskach taka kultura czy ma ktoś cieplejsze wspomnienia z Sylwestra w górach.
Schronisko "Odrodzenie" w Karkonoszach - wrażenia bardzo zbliżone :(
magic pisze: Trza brać wieczorową kieckę i szpilki?
Zależy od ceny imprezy i usytuowania schroniska. Na Turbacz sądzę, że nie trzeba :)
Awatar użytkownika
oCzNiK

Post autor: oCzNiK »

Ja w tym roku znów prowadze imprezkę w schronisku Orlica w Szczawnicy :) Jeśli ktoś jest chętny to zapraszam na sylwestra w Pieniny :) Zapewniam że w tym schronisku na pewno będziecie się dobrze bawić :)
Gość

Post autor: Gość »

Czy jest juz za późno na zarezerwowanie jakiegoś noclegu na sylwestra?? Dzwonie po różnych numerach ale zawsze słyszę " Wszystko zajęte". Może znacie jakieś miejsca godne polecenia na kilka dni gdzie może być miejsce??
Awatar użytkownika
tommer91

Post autor: tommer91 »

Ciężko ci będzie. Jak próbowaliśmy coś zamówić w październiku w jakimś nowym miejscu, to nic nie było. Zamówiliśmy w starym miejscu po znajomości :)
Don't shit, where you eat
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

A może próbować w Poroninie albo Zębie jakimś? Albo na Olczy...
świster

Post autor: świster »

Adamu_1 pisze:Czy jest juz za późno na zarezerwowanie jakiegoś noclegu na sylwestra??
U Martina S. powinno być miejsce i raczej nie trzeba rezerwować, choć czasami trzeba mieć "przepustkę" ;)
Awatar użytkownika
ombre

Post autor: ombre »

Tak z ciekawości zapytam.
Jakieś "100 lat temu" (jeszcze jako stonka ;) ) byłem na sylwestra w Małem Cichem i był tam zwyczaj wychodzenia z pochodniami na przywitanie nowego roku na Rusinową. Istnieje to jeszcze?
Życie byłoby hipokrytą, gdybym nie mógł żyć
W sposób, który mnie pobudza!
Awatar użytkownika
manfred

Post autor: manfred »

ombre pisze:Jakieś "100 lat temu" (jeszcze jako stonka ) byłem na sylwestra w Małem Cichem i był tam zwyczaj wychodzenia z pochodniami na przywitanie nowego roku na Rusinową. Istnieje to jeszcze?
Teraz wychodzi się z komórkami łapiąc zasięg aby wysłać życzenia
Awatar użytkownika
Rafał

Post autor: Rafał »

świster pisze:U Martina S. powinno być miejsce i raczej nie trzeba rezerwować, choć czasami trzeba mieć "przepustkę"
No, no... sylwester z Martinem to na pewno niezapomniane przeżycie :))
ODPOWIEDZ