Tatry pod koniec roku

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
Awatar użytkownika
Hannibal

Post autor: Hannibal »

madziula24 pisze:Zostawcie już te zwierzątka...! ;)
ale my jak tak bardzo lubimy ;)
"Chwalić możnych tego świata za cechy, których nie posiadają, to tyle co drwić z nich bezkarnie"
madziula24

Post autor: madziula24 »

No właśnie widzę.. ;) Foczki, niedzwiedzie.. Do wyboru, do koloru.. ;)
Wszystko, co przeżywamy, to tylko jakieś etapy, jakieś stacje. To, co dziś wydaje się wielkim osiągnięciem, jutro odpada, bo poszliśmy już dalej. Trzeba być zawsze w drodze.

Anna Kamieńska
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

madziula24 pisze:Foczki, niedzwiedzie.. Do wyboru, do koloru..
Ja zdecydowanie wolę foczki :D
madziula24

Można się było spodziewać ;)
Wszystko, co przeżywamy, to tylko jakieś etapy, jakieś stacje. To, co dziś wydaje się wielkim osiągnięciem, jutro odpada, bo poszliśmy już dalej. Trzeba być zawsze w drodze.

Anna Kamieńska
Awatar użytkownika
Huczaj

Można się było spodziewać
Takie to czywiste? :) A Ty wolisz niedzwiedzie?
madziula24

Niee... Ja nie mam nic do niedzwiedzi, ale nie przepadam za nimi ;)

Anna Kamieńska
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Hannibal pisze: ale my jak tak bardzo lubimy
Oooo tak. Dziś na przykłąd na obiad miaem krówkę. Fajne zwierzatko - a jakie uniwersalne - kurtke uszyjesz i obiad zrobisz...
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Montano

Post autor: Montano »

Chciałbym przeprosić wszystkich którzy poczuli się urazeni moimi wypowiedziami, ale troche mnie zdenerwowaliście a ja też mam taki charakterek jaki mogliście zaobserwować. Mam nadzieje że bedziemy mogli porozmawiać w przyjaźniejszej atmosferze. Pozdrawiamy
madziula24

Montano.. Tu każdy jest czlowiekiem i każdy ma jakiś charakter.. Zrozum innych, aby oni mogli zrozumieć Ciebie.

Anna Kamieńska
aro

Post autor: aro »

horolezec pisze:Drogi Montano! (moim zdaniem przez szacun dla właścicieli tej super marki nie powinieneś używać takiego nicka, ale to tylko dygresja).

W odróżnieniu od wszystkich nie mam zamiaru Cię pouczać, krytykować etc. Nie mniej, gdybym miał dać Ci jakąkolwiek radę to powiedziałbym - nie jedź w Tatry pod koniec grudnia. Warunki owszem mogą być bardzo różne nie mniej zazwyczaj jest to bardzo zły miesiąc na wędrowanie. Pogoda jest niestabilna strasznie, śnieg również, jest bardzo zimno i mnóstwo lodu pod świężą warstwą śniegu. Na dodatek miejsce które sobie wybrałeś (Szpiglasowa) jest wyjątkowo pechowe i niebezpieczne, wielu ludzi otarło sie tam o śmierć, a dwóch cudownych młodych ratowników (Olszański, Łabunowicz) zginęli okropną śmiercią razem z "turystami" z Gdyni, których akurat znałem troszkę i jakoś dziwnie swoją butnością przypominają mi Ciebie (bez urazy, mogę się mylić).
Jeśli już musisz jechać pod koniec grudnia - wybierz proszę Tatry Zachodnie, na pewno całych ich jeszcze nie schodziłeś.

O wypadek zimą jest tak łatwo, że czasem aż mnie dreszcze przechodzą...Jak sobie przypomne pewne swoje doświadczenie... Pamietaj o tym! Cokolwiek nie zdecydujesz powodzenia i wracaj zdrów!

Pozdrawiam!
Brawo chłopaku! Tyle, że nic nowego do tematu nie wniosłeś. Fajnie jednak pojechać po innych. Nic bardziej nie poprawia samopoczucia.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

aro pisze:Tyle, że nic nowego do tematu nie wniosłeś.
a co nowego wnosi Twój post?
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Huczaj

aro pisze:Brawo chłopaku! Tyle, że nic nowego do tematu nie wniosłeś. Fajnie jednak pojechać po innych. Nic bardziej nie poprawia samopoczucia.
Po kiego prowokować jakąś pyskówkę?
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Nic bardziej nie poprawia samopoczucia.
Taa jest panie poruczniku - zdenerwować kogoś - bezcenne!
Jestem gorszego sortu...
aro

mefistofeles pisze:
aro pisze:Tyle, że nic nowego do tematu nie wniosłeś.
a co nowego wnosi Twój post?
Zwróciłem uwagę na arogancki styl użytkownika "horolezec".
Widzę jednak, że i tu zadomowił się królik i przyjaciele.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

aro pisze: Zwróciłem uwagę na arogancki styl użytkownika "horolezec".
Gdyby kogoś z przedpiśców to obraziło to by sami się bronili. Nie ma sensu robic za adwokata tych co tego nie potrzebują. Uwierz, ze tu ludzie potrafią się odszczekac.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

mefistofeles pisze:Gdyby kogoś z przedpiśców to obraziło to by sami się bronili
Czasami nie warto się bronić...
Jestem gorszego sortu...
aro

Mówię za siebie:
Pierwsze co mi się nasuwa, to nieciekawy termin, no ale może inaczej nie możecie wink
Drugie, ważniejsze, to jeśli dotąd byliście tylko w Zachodnich, to w zasadzie musicie się dopiero Tatr Wysokich nauczyć. A zaplanowana przez Was trasa do najłatwiejszych nie należy. Mam tu na myśli poważne zagrożenie lawinowe pod Szpiglasem od strony Piątki, a i Zawratowym Żlebem można zdrowo polecieć. Oczywiście wszystko zależy od warunków, a tych dziś nikt nie jest w stanie przewidzieć, a także Waszego doświadczenia, które jak się wydaje jest niewielkie. Polecałbym zakwaterowanie (bazę) w jednym ze schronisk i łatwiejsze wycieczki w okolicy. A może następnej zimy spróbujecie przejść z Moka na Halę. Ale wtedy już będziecie wiedzieli z czym to się je.

Pozdrawiam,
Aro
W odróżnieniu od wszystkich nie mam zamiaru Cię pouczać, krytykować etc. Nie mniej, gdybym miał dać Ci jakąkolwiek radę to powiedziałbym - nie jedź w Tatry pod koniec grudnia.
Najzabawniejsze jest w tym aspekcie sakramentalne: "w odróżnieniu od wszystkich". Kolego "mefistofeles", wybacz, ale robisz teraz za adwokata diabła, może lubisz, nie mój problem.

Przypominam także o starej forumowej zasadzie: nim coś w wątku napiszesz, najpierw go przeczytaj.

Pozdrawiam,
Aro
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

ja tu dbam o porzadek tylko. reagowanie na zaczepki rzeczywiste badz wyimaginoawne mi w tym nie pomaga.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

aro pisze:Mówię za siebie:
O wypadku Olszańskiego i Łabunowicza też ja poprzednio pisałem. Ale ja rozumiem, tak by się chciało podsumować, podkreślić, uwypuklić...
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

Post autor: horolezec »

Aro, nie masz nawet 60 postów - nie podskakuj :)) :)) :))
ODPOWIEDZ