Niefajnie rzeczywiście... sam byłem zaskoczony, że tak tyle potrafiło napadać w jeden dzień. Na szczęście tak głęboko jest w niewielu miejscach, bo tak średnio to jakieś 25 cm... chyba że przez ostatnią dobę zdążyło przybyć. Na razie przewidywane jest systematyczne ocieplenie... http://www.snow-forecast.com/resorts/Ta ... y/6day/top
Martwię się jedynie, że w ocienionych stale miejscach gdzie teraz nawiało śniegu, może się on nie zdążyć całkowicie stopić... No ale taki już urok tatrzańskiego klimatu - 2 miesiące lata, a reszta to zima.
manfred pisze:W sobotę postaram się sprawdzić naocznie warunki panujące w Tatrach
A nie pisałeś przypadkiem niedawno, że w tym roku to już koniec z tatrzańskimi wypadami?
Rafał pisze:Martwię się jedynie, że w ocienionych stale miejscach gdzie teraz nawiało śniegu, może się on nie zdążyć całkowicie stopić... No ale taki już urok tatrzańskiego klimatu - 2 miesiące lata, a reszta to zima.
ale czym tu się martwić... nie rozumiem...
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem
Bardzo dobrze, że już sypie, może w tym roku będą szybciej warunki narciarskie. Chociaż, jak to pisał Mistrz Józio - po pierwszym śniegu nikt nie jeździ...
A takie warunki, żeby jeździć już we wrześniu, to tylko przed wojną były i to przed pierwszą...
dziabka pisze:A takie warunki, żeby jeździć już we wrześniu, to tylko przed wojną były i to przed pierwszą...
A nie było takich przypadkiem około połowy września ubiegłego roku? Niektóre stoki wyglądały wtedy całkiem zimowo (bez wystających kamieni), a i śnieg był już dobrze związany.
hairy pisze:Dobrze że marzenia nie sa karane bo bysmy wszyscy dostali dozywocie
no raczej
a za taką piękną, złotą, polską, tatrzańską jesienią to i ja tęsknię. W zeszłym roku jej doświadczyłam i wspominam to bardzo miło, choć już wtedy trochę śniegu było.
Rafał pisze:A nie pisałeś przypadkiem niedawno, że w tym roku to już koniec z tatrzańskimi wypadami?
"Muszę się zmierzyć ze swoim przeznaczeniem jesli pozostanę w domu w tym roku będę miał żal do siebie że nie spróbowałem" cytat pochodzi z wielu filmów USA z hirołami
ludzie się tej zimy w górach boją - ostatnio sprzedałam dwie pary raków. A praktycznie co drugi klient pyta się o kurtki zimowe i czapki z windstoperem więc sezon zimowy powoli się rozkręca