mefistofeles pisze:A co domeritum to akurat ma trochę racji z tym, ze przymusowe leczenie w ten sposób pachnie faszyzmem...
I to jest meritum sprawy. Mefisto wie, że nie mam specjalnego sentymentu do JKM ale w tym przypadku strzelił w dziesiątkę a przede wszystkim straszliwie ośmieszył naszą klasę polityczną i miał rację bo na nic innego ona nie zasługuje.
Takie grzeszki jak pedofilia i temu podobne pięknie się plenią w naszym zatęchłym społeczeństwie. Idę o zakład, że w tej wsi czy miasteczku na Podlasiu to wszyscy wiedzieli co i jak, policja pewnie też. Ale każdy w takim środowisku ma zakodowane głęboko - nic nie widzieć, nic nie słyszeć bo po co mieć kłopoty - moja chata skraja. Mało to razy w przypadku księży ewidentnych pedofili parafianie stawali murem za księdzem.
Doświadczenia wynikające z stosowania psychiatrii jako oręża do walki z przeciwnikiem politycznym w Niemczech za Hitlera, w Rosji za Stalina oraz w Rumunii za Causescu są przerażające a historia lubi się powtarzać. W dodatku podobno ta chemiczna kastracja jest medycznie wątpliwa.
Olav pisze:Jako mieszkaniec Torunia muszę spytać - a może chodziło o inne miejsce na "By" ??
Chodzi oczywiście o Bydgoszcz? Tak? Uważaj Olav - kiedyś bydgoszczanie Cię złapią i.... wykastrują.

Jestem gorszego sortu...