Tatrzańskie szczyty głupoty

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

Hannibal pisze:no jak ktoś pija ilości śladowe
Jak ktoś pije żeby się nachlać to proponuję tańszy trunek np. Wódkę Lodową za 12 czy 13 zł :D
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

ostatnio piłem (zostałem wręcz zmuszony ,odmowa groziła smiercią ,a przynajmniej obrazą gospodarza i całego Koła Łowieckiego) ,tzw. PKWN przy myśliwskim ognisku.
nazwę mi przetłumaczono - polski koniak wytwarzany nocą - teraz zresztą chyba nie nocą ,bo można na własne (czyli chyba tego Koła ?) ,potrzeby podobno wytwarzć oficjalnie??
W każdym razie zaświadczam ,że smakowało toto ,jak Ballantine ,a głowa zachowywała czystość dziewicy o poranku
Awatar użytkownika
Olav

Post autor: Olav »

Hannibal do 0,7 na głowę kaca nie uswiadczyłem...no w ostateczności kac_kupę, ale to rachu, ciachu i po strachu ;)
Moje Tatry
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
Awatar użytkownika
Hannibal

Post autor: Hannibal »

Olav pisze:Hannibal do 0,7 na głowę kaca nie uswiadczyłem...no w ostateczności kac_kupę, ale to rachu, ciachu i po strachu ;)
no to zwracam honor :P
"Chwalić możnych tego świata za cechy, których nie posiadają, to tyle co drwić z nich bezkarnie"
Awatar użytkownika
manfred

Post autor: manfred »

Zygmunt Skibicki pisze:Natomiast jest to wystarczający powód, by przy pierwszym potoku zrobić użytek z wody, odrobiny mydła w płynie i kawałka szmatki, co delikatnie bym sugerował wszystkim wkurzającym się na "tabuny niecnie tra(k)towanych przez muchy"
Niektórzy wzięli sobie tę poradę za bardzo do serca. Jeden taki co wczoraj zlazł z Garłucha i go muchy dopadły.

Obrazek
kazik

Post autor: kazik »

Sytuacja ze zdjęcia absolutnie nie pasuje mi do tematu wątku :)
kilkakrotnie w sposób bardzo dyskretny korzystałem z takiego patentu w Tatrach (stawek, potok, wodospadzik) zwłaszcza po noclegach w kolibach,dłuższych nocnych posiadach przy watrze :)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
manfred

Post autor: manfred »

kazik pisze:dyskretny
Uważasz, że to nie jest Tatrzański szczyt głupoty myć się na golasa w Batyżowieckim Stawie :? Ja to jakiś staroświecki jestem
świster

Post autor: świster »

Z tego co Zygmunt pisał wynika, że powinien "działać" teraz w Dolinie Złomisk.
Może zmienił plany :think: ;)
kazik

Post autor: kazik »

Absolutnie nie :) - jeśli robi się to w sposób dyskretny :)
,,dyskretny,, -rozumieć -pierwsze chwile około świtu lub przed zmrokiem ,spokój,pustka dookoła ,turyści jeszcze w piernatach , obok Ciebie kąpieli zażywa pluszcz, ciału przyglądają się wanty do spółki z kosodzrzewiną :)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

kazik pisze:Absolutnie nie :) - jeśli robi się to w sposób dyskretny :)
,,dyskretny,, -rozumieć -pierwsze chwile około świtu lub przed zmrokiem ,spokój,pustka dookoła ,turyści jeszcze w piernatach , obok Ciebie kąpieli zażywa pluszcz, ciału przyglądają się wanty do spółki z kosodzrzewiną :)
pozdrawiam
Czyli jak dyskretnie to ok ? A ze śmieceniem też jest podobnie ? Czyli gdy nikt nie widzi to w porządku ?
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

andy67 pisze:Czyli jak dyskretnie to ok ? A ze śmieceniem też jest podobnie ? Czyli gdy nikt nie widzi to w porządku ?
a co jest złego w kąpieli w stawie?
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

mefistofeles pisze:
andy67 pisze:Czyli jak dyskretnie to ok ? A ze śmieceniem też jest podobnie ? Czyli gdy nikt nie widzi to w porządku ?
a co jest złego w kąpieli w stawie?
A przepisy Parku co o tym mówią ?
Skoro ktoś argumentuje że jak "dyskretnie to można" to coś mi się wydaje że ten ktoś też czuje że nie do końca jest to w porządku ;)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

andy67 pisze: A przepisy Parku co o tym mówią ?
ale nielegalnie nie oznacza zaraz, że głupie.

chodzi o ilośc - jak się jedna osoba na tydzień wykąpie to nic się nikomu nie stanie. Ale jakby to robic publicznie to mogłoby się to zrobić zbyt popularne i wówczas byłoby to dla przyrody szkodliwe.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

mefistofeles pisze:a co jest złego w kąpieli w stawie?
z regulaminu TPN:

używania łodzi motorowych i innego sprzętu motorowego, uprawiania sportów wodnych i motorowych, pływania i żeglowania, z wyjątkiem akwenów lub szlaków wyznaczonych przez dyrektora parku narodowego, a w rezerwacie przyrody - przez organ uznający obszar za rezerwat przyrody;
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Mefi - a może być dwie mniejsze na tydzień? Albo jedna duża i nogi drugiej????
powiem ta:

jedna na tydzień ok
10 dziennie juz nie jest ok.

Granica jest gdzies pomiedzy...
Grzegorz Braun
świster

Janek pisze:
mefistofeles pisze:a co jest złego w kąpieli w stawie?
z regulaminu TPN:
używania łodzi motorowych i innego sprzętu motorowego, uprawiania sportów wodnych i motorowych, pływania i żeglowania, z wyjątkiem akwenów lub szlaków wyznaczonych przez dyrektora parku narodowego, a w rezerwacie przyrody - przez organ uznający obszar za rezerwat przyrody;
Czyli nie ma mowy o samym myciu. Jeśli nie pływa to nie łamie prawa w myśl tego regulaminu. Inna sprawa, że ten czyścioszek myję się na Słowacji, a tam może być na to przepis.
vm2301

Post autor: vm2301 »

W myśl tej myśli, to w sumie można nie pływać tylko...zwiedzać staw, relaksować się, chłodzić ciało, przepłukiwać w celach zdrowotnych naturalne otwory ciała itd.

Możesz spróbować powalczyć o swoją interpretacje w jakimś sądzie grodzkim chyba...powodzenia :D
Awatar użytkownika
Rafał

Post autor: Rafał »

mefistofeles pisze:jedna na tydzień ok
10 dziennie juz nie jest ok.
Granica jest gdzies pomiedzy...
Należałoby ten limit jeszcze uzależnić od wielkości (pojemności) stawu ;)
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

świster pisze:Inna sprawa, że ten czyścioszek myję się na Słowacji, a tam może być na to przepis.
http://www.vysoketatry.org/park/przepisy.html
Zabrania się zanieczyszczania środowiska przez wyrzucanie odpadków, mycie samochodów, wymianę olejów, hałasowanie, rozniecanie ognisk poza wyznaczonymi miejscami, kąpanie się w stawach i potokach, przemieszczanie kamieni, układanie z nich kopców i osłon.
Jak z powyższego wynika zabronione jest również kopczykowanie i "udoskonalanie" koleb (Świster ma przechlapane) :P
Jestem gorszego sortu...
świster

Niestety pudło panie Janie, nie zajmuję się kopczykowanien ani udoskonalaniem koleb, nawet nie myłem się w tatrzańskim potoku czy stawie (nie licząć przemywania twarzy czy rąk), wiec nie masz na mnie haka :D

Mi w tym regulaminie najbardziej się podoba poniższe zdanie.
Życzymy wielu przyjemnie spędzonych chwil i odpoczynku w przyrodzie Tatrzańskiego Parku Narodowego.
ODPOWIEDZ