25.VII-27.VII.2008 Tatry - Dolina 5 stawów, Krzyżne

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
ODPOWIEDZ
Max

25.VII-27.VII.2008 Tatry - Dolina 5 stawów, Krzyżne

Post autor: Max »

Witam witam...
kolejna wyprawa w Tatry udana...
Tym razem wybrałem się z grupką znajomych na 3 dni. Ja niestety byłem totalnie bez kondycji, co później zaowocowało mocnymi zakwasami.
Planowaliśmy wjechać kolejką na kasprowy i stamtąd ruszyć w strone Świnicy, Zawratu ... aż do Rys. Jednak juz na wstępie zaczęły się problemy "chwilowa awaria kolejki" więc żeby nie tracić czasu busem pojechaliśmy do Palenicy i stamtąd do Wodogrzmotów aby odbić na Doline 5 stawów. Deszcz lał niesamowicie, przestał dopiero jak dotarlismy na miejsce :) Mgła również się utrzymywała. Kolejnego dnia mogliśmy zadecydowac co dalej dopiero po pogodzie. Mgła się utrzymywała dalej więc raczej nici z Rys, ale że z czasem przechodziła to zdecydowaliśmy się na przejście przełęczą Krzyżne, do Murowańca. Wchodząc na Krzyżne mgła była taka że widzieliśmy się ledwo na 2-3 metry.... Krzyżne zdobyte... Podczas schodzenia dopadł nas znowu mocny deszcz który padał "z góry z dołu i boku" :) a do tego burza się pojawiła... Szybko więc na dół do Murowańca... tam okazało się że mają za mało miejsc na nas więc już nie kombinując zeszliśmy aż do Zakopca... tam znaleźliśmy nocleg, szybko na krupówki coś przekąsić i powrót do domów...

Tutaj 4 galerie z wyprawy: http://tatry.ifwos.home.pl/tatry/ ale jedna galeria jest z zimy z grudnia.
Generalnei galeria jest stworzona w najnowszej wersji flasha więc niektórzy możliwe że będą musieli zainstalować mały dodatek.

Miłego oglądania, Pozdro!
Łukasz M

Post autor: Łukasz M »

Fajna wyprawa i zdjęcia. Szkoda tylko, że pogoda paskudna...
Awatar użytkownika
bartek84

Post autor: bartek84 »

Pogoda paskudna :[:[
HAR..........NAŚ
ODPOWIEDZ