Kiedy Je wolisz? Latem, czy Zimą??

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
Awatar użytkownika
cyganeria

Post autor: cyganeria »

Ja najbardziej kocham jesień i dla mnie jest bezkonkurencyjna :)
(...) Ku przełęczom, Ku wierchom, Ku graniom...
Ja za nią... (...)
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

arturprzeklasa pisze:Zimą, czy latem .. ?
Odpowiem innaczej - wcześnie rano i poza sezonem.
Dokładnie. Podpisuję się po tym. Byle było pusto...
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Awatar użytkownika
Erynie

Post autor: Erynie »

Agaar pisze:
Byle było pusto
No to Janek dobrze pisze - trzeba przestac chodzić. Od razu zrobi się pięknie. Będziemy siedzieli w dumu i delektowali się świadomością, że "teraz w Tatrach jest pięknie" :D Pozdrawiam - Erynie.
Jeśli nie lubisz morświnów, to nie perforuj wiewiórek
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Erynie pisze:No to Janek dobrze pisze - trzeba przestac chodzić. Od razu zrobi się pięknie. Będziemy siedzieli w dumu i delektowali się świadomością, że "teraz w Tatrach jest pięknie"
:P
Trzeba wiedzieć kiedy i gdzie chodzić.
Pozdrawiam
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
Awatar użytkownika
Olav

Post autor: Olav »

Erynie pisze:seks przebija złotą jesień tatrzańską pod każdym względem.
Zwłaszcza ciepły jesienny dzień w jakimś ustronnym zakątku w Tatrach ;)
Moje Tatry
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
aro

Post autor: aro »

Mam prowizję od właścicieli pensjonatów w Mielnie. Coś kiepsko w tym roku, w Mielnie pustawo. :P
Wcale się nie zdziwię jeśli ta tendencja utrzyma się w kolejnych latach. Za te same pieniądze można spędzić urlop w Chorwacji, za niewiele większe w Tunezji :P Pogoda jakby pewniejsza, morze cieplejsze, a i coś fajnego zwiedzić można. A w Mielnie co?
Awatar użytkownika
Erynie

Post autor: Erynie »

Olav pisze: Zwłaszcza ciepły jesienny dzień w jakimś ustronnym zakątku w Tatrach ;)
Olav - mam nadzieję, że to nie podchodzi pod "wycieczkę osobistą" (dosłownie i w przenośni), ale z wypowiedzi Agaar wywnioskować można, iż wie kiedy i gdzie jest ustronnie, więc musicie się tylko dogadać :D
Pozdrawiam - Erynie.
Jeśli nie lubisz morświnów, to nie perforuj wiewiórek
Awatar użytkownika
Olav

Erynie po zastanowieniu moja odpowiedź brzmi:

;)
Moje Tatry
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Nie mam pojęcia o czym mówicie. :] Na co i gdzie się musimy zgadać?

:P
Awatar użytkownika
manfred

Post autor: manfred »

Janek pisze:w Mielnie pustawo.
Byłem 3 dni temu i jeśli wg Ciebie jest pustawo to ja dziękuję za taki wypoczynek. A ja lubię Tatry wtedy gdy WY nie macie już urlopu i siedzicie w domu oj jak ja to lubię wtedy bardzo :P
Awatar użytkownika
Olav

manfred witam w klubie......

...jak mieszkalem w zakopanem, to moze i wnerwialem sie, ze nie moge przez Krupowki spokojnie przejsc do pracy, ale widzieliście kiedys pusta droge do morskiego oka?
Moje Tatry
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Olav pisze:widzieliście kiedys pusta droge do morskiego oka?
Tak. :) Coś pięknego. Nie jest ona wcale taka długa i męcząca, a nawet ciekawa - jeżeli pogoda pozwala oglądać szczyty.
Awatar użytkownika
manfred

Olav pisze:widzieliście kiedys pusta droge do morskiego oka
Tak nie pamietam kiedy to było ale powystawiali jakieś tablice ALARM LAWINOWY i wtedy pamiętam nie było nikogo
Awatar użytkownika
Olav

Ja miałem przyjemność przejść się tamtędy przy czarnym asfalcie i minąć po drodze kogoś raz lub dwa (nie pamietam dokladnie), cisza, spokoj.....bajka...bez ciśnienia na tempo - palenica - moko, rownym krokiem, bez postoju - 1godz 5 minut.....i ta cisza nad mokiemmmm..........................................
Moje Tatry
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

aro pisze:Wcale się nie zdziwię jeśli ta tendencja utrzyma się w kolejnych latach. Za te same pieniądze można spędzić urlop w Chorwacji
Pełna zgoda! Obudzą się z ręką w nocniku. To są ludzie, którzy sądzą, że w trzy miesiące można zarobić na kolejne 9 leniuchowania.
Mam nadzieję, że nie wziąłeś tej "prowizji" na serio?

manfred pisze:Byłem 3 dni temu i jeśli wg Ciebie jest pustawo to ja dziękuję za taki wypoczynek.
Boś nigdy nie widział Mielna jak jest pełno. To jest dopiero "atrakcja" - te głupie 15 km do Koszalina wleczesz się autem i godzinę. A najlepsza frajda jest jak w wolny dzień gdy pół Koszalina jest w Mielnie, nagle zrobi się burza i wszyscy gonią do aut. Znam takiego co jechał z Mielna do Koszalina 2.5 godziny. Bo wtedy nie trzeba jechać na zachód do drogi kołobrzeskiej ale na wschód do Łaz i stamtąd taką pustawą lokalną dróżką, trochę dalej ale szybciej.

Manfred - trzeba było z centrum Mielna pojechąć wpierw na Unieście a potem dalej na wschód do tzw. kanału (łączy Jamno z morzem), tam jakieś 200 do 300 metrów plaży dla naturystów a potem aż do Łaz dobre kilka kilometrów plaży na której prawie żywej duszy nie ma. Problem tylko z autem - musisz je zostawić na płatnym parkingu przy "kanale" bo jak zostawisz przy drodze to duża szansa, że jak wrócisz to nie będziesz miał lamp kierunkowskazów, bocznych lusterek i wszystkiego co w danym typie wozu da się łatwo odkręcić. W najbliższą sobotę wszystko to będzie na giełdzie w Słupsku (to co jest kradzione w Ustce będzie na giełdzie w Koszalinie).
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
manfred

Janek pisze:Manfred - trzeba było z centrum Mielna pojechąć wpierw na Unieście a potem dalej na wschód do tzw. kanału (łączy Jamno z morzem), tam jakieś 200 do 300 metrów plaży dla naturystów a potem aż do Łaz dobre kilka kilometrów plaży na której prawie żywej duszy nie ma. Problem tylko z autem - musisz je zostawić na płatnym parkingu przy "kanale" bo jak zostawisz przy drodze to duża szansa, że jak wrócisz to nie będziesz miał lamp kierunkowskazów, bocznych lusterek i wszystkiego co w danym typie wozu da się łatwo odkręcić. W najbliższą sobotę wszystko to będzie na giełdzie w Słupsku (to co jest kradzione w Ustce będzie na giełdzie w Koszalinie).
No nieźle he he he

Janek ja Mielno pamiętam sprzed 16 lat i to co zobaczyłem teraz tak mnie zniechęciło że walnąłem browca popatrzyłem chwile na babeczki i uciekłem do chałupy swojej i już chyba tam nigdy nie pojadę.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

manfred pisze:Janek ja Mielno pamiętam sprzed 16 lat i to co zobaczyłem teraz tak mnie zniechęciło że walnąłem browca popatrzyłem chwile na babeczki i uciekłem do chałupy swojej i już chyba tam nigdy nie pojadę.
Bo trzeba być samobójcą aby jechać do takich miejscowości jak Mielno, Ustka, Kołobrzeg czy Międzyzdroje. Jest nad Bałtykiem jeszcze sporo takich niezatkanych choć z roku na rok coraz gorzej. Ale nawet w tych zatkanych w pierwszej połowie czerwca lub września jest cicho i spokojnie a pogoda czasami nawet lepsza niż w lipcu czy sierpniu.
No i teraz pewnie zrozumiesz, dlaczego ja unikam jak ognia Zakopanego i jadę albo do Velkiej Lomnicy albo Pavczinej Lichoty (wlot do Demianovki) gdzie mam gospodarzy znanych od lat i auto stojące za płotem w obejściu). Tyle, że przy obecnych cenach paliwa to trochę podraża dojazdy w góry. Tak nawiasem - po ile teraz w Słowacji 95-a? Pewnie tak samo droga jak u nas.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Olav pisze:Ja miałem przyjemność przejść się tamtędy przy czarnym asfalcie i minąć po drodze kogoś raz lub dwa
Też po czarnym i nie minęłam nikogo. 8)
zbych

Post autor: zbych »

Janek pisze: Tak nawiasem - po ile teraz w Słowacji 95-a? Pewnie tak samo droga jak u nas.
Trochę tańsza. Nie pamiętam dokładnej ceny. Jak będę przejeżdżał koło stacji to sprawdzę
Jaśko

Post autor: Jaśko »

Jak dla mnie Tatry są piękne o każdej porze roku. Ale jednak zimą są zdecydowanie najpiękniejsze.:) Niestety nie miałem jeszcze okazji połazić po nich zimą.
ODPOWIEDZ