Ankieta - nowy pokój o innych górach

Pasma górskie w Polsce i na świecie.

Nowy pokój "INNE GÓRY"

Czas głosowania minął pt 28 sty, 2005

Jestem ZA
11
79%
Jestem PRZECIW
2
14%
Wszystko mi jedno
1
7%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
Mariusz

Ankieta - nowy pokój o innych górach

Post autor: Mariusz »

Zgodnie z pomysłem Jacka Venoma oraz sygnałami, które wcześniej pojawiały się na forum - powstała koncepcja utworzenia nowego pokoju w części górskiej, poświeconego innym niż Tatry górom - wysokim, niskim, polskim, zagranicznym, marsjańskim itp. Chyba warto się nad tym zastanowić - zapraszam do ankiety i ew. komentarzy.

P.S. Zastrzegam sobie, że wyniki ankiety będą miały jedynie charakter konsultacyjno-rozpoznawczy dla grupy trzymającej władzę, czyli TWA.
:D:D:D
Ostatnio zmieniony śr 02 lut, 2005 przez Mariusz, łącznie zmieniany 3 razy.
ryb-ka

Post autor: ryb-ka »

Troche się obawiam, że nadmiar pokoi nie bedzie dobry dla forum, ale myślę że warto spróbować. Jak się pomysł nie sprawdzi - to pokój umrze smiercią naturalną.
Awatar użytkownika
Mariusz

Obawiam się o to samo. Chciałbym uniknąć tego co ma miejsce np. na e-tatry, gdzie można zginąć w gąszczu pokoi. Z drugiej strony nie ma sensu, żeby pokój "Inne góry" podzielił los pokoju rowerowego - czyli zamarcie (choć tu głównie powodem jest zima).
Poza tym, otwarcie takiego pokoju spowoduje wątpliwości? Gdzie pisać o nowym plecaku? W Tatrach? Czy w Innych Górach? A przecież nie będziemy tworzyć kolejnych pokoi typu Ekwipunek, Jedzenie, Jaskinie itd...
Ale są pewne plusy - wątki innogórskie nie będą ginąć w gąszczu wątków tatrzańskich. Przecież tematy o innych górach nie są bynajmniej zabronione... :)
Kert1

Post autor: Kert1 »

pewnie, że NIE....
ale zrobicie co chcecie
a uzasadnienie
Miejsce na pisanie o innych górach zawsze się gdzieś na tym forum znajdzie, a zdaje się że "deklaracje" userów są bardziej tatrzańskie.
Nie wspomne już o miejscach w sieci okupowanych przez miłośników Beskidów, Bieszczad, Alp itd - gdzie można do woli pisać i czytać.

Moja propozycje po utworzeniu pokoju Innych Gór:
nowe pokoje Wedkarstwo Górkie, Kajakarstwo Górskie ( moze być tatrzańskie) Ski, Luft, Snow później przyjdzie czas na inne propozycje . Powodzenia ;)
Jacek Venom

Post autor: Jacek Venom »

jak dla mnie to może zostać jeden pokój i tak było by najlepiej ale z uniwersalną nazwą .

Dodane po 26 sekundach:

to tylko formalnośc oczywiscie ale warto jakos inaczej to ująć .
Awatar użytkownika
Mariusz

I tak i tak trzeba coś zmienić. Miałem sygnały, że ktoś np. chciał napisać coś o innych górach, ale nie wiedział:
1. czy w ogóle można?
2. w którym pokoju: w Tatrach? w Hyde Parku?
Jacek Venom

coś napewno ale czy koniecznie nowy pokój? Pierwotnie mysłałem ze tak,nowy pokój ale teraz myśle ze wystarczy ten co był tylko z mniej szowinistyczną nazwą ;-)
Awatar użytkownika
Mariusz

Tymczasem punkt 1. wątku "Informacje i regulamin" mówi:

1. Całe Forum - jako takie - powstało, aby ułatwić kontakt i wymianę doświadczeń oraz poglądów między miłośnikami gór, a w szczególności Tatr. W tym celu założona została grupa dyskusyjna o nazwie "Wszystko o Tatrach".

:)
Jacek Venom

trza wziaść i wprowadzić aneks ;-) Niech juz sobie będzie w szczególności Tatr ale z uwzględnieniem innych chociażby z powodu tego o którym sam pisałeś ż eludzie maja wątpliwości co robić z innymi Górami .
Awatar użytkownika
Mariusz

Jacek, mam wrażenie, że zaczynasz się poddawać... :)
Tymczasem ja uważam, że inne góry mają święte prawo do lepszego traktowania, nawet jeśli forum jest z założenia o Tatrach...!
Jacek Venom

a ja mam wrazenie że przekonałem cię do konieczności utworzenia nowego pokoju a jednocześnie uległem wariantowi zunifikowania w jeden. Powiem ci ze generalnie wolałbym dwa, oddzielne ale mam na względzi e to że jest to kameralne forum i rozdzielenie na dw pokoje może w przypadku kontynuacji jakiegoś wątku doprowadzić do jego zerwania z uwagi ze to nie ten pokój. Niekoniecznie musi to znaczyć ze wątek przeniesie się do innego. O to mi chodzi,o taka logistyke trochę .
Awatar użytkownika
Mariusz

Na razie nie jest tak źle. Tak naprawdę są trzy pokoje okołogórskie - TATRY, FOTO i WYPRAWY. Pierwsze 2 istniały od początku. Wydzielenie wypraw było świetnym pomysłem - tam się koncentrują wątki o planach, opisy wyjazdów, SMSy itd.
Ciekawi mnie, ile jest u nas osób, które tak naprawdę chciałby pogadać o innych górach. Ja pewnie tak, Iwona, Dorian, Czesiek, MiG... mracyś - ale on już tu nie mieszka... ;)
ryb-ka

Mariusz pisze:Ja pewnie tak, Iwona, Dorian, Czesiek, MiG...
ryb-ka...
Awatar użytkownika
Mariusz

ryb-ka pisze:ryb-ka...
Ale gafa...
Obrazek
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Jeden osobny pokój do gór wszelakich-jestem ZA.Przynajmniej moje Dolomity zostaną odgrzebane,ku uciesze Doriana-zapewne ;) Myślę,że może i będzie tam mniej postów (przykład pokoju rowerowego) ale przecież tematem number one są Tatry :D
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
ryb-ka

no problem :)
pawelpp

Post autor: pawelpp »

Ja myślę tak: łatwiej się czyta forum, jak jest jeden pokój, bo szybciej się przełącza. Zróbcie tak, żeby forum w miarę szybko chodziło. Oprogramowanie i serwer są przecież dość wolne. Względy techniczne są ważne.
PS. Nie jestem informatykiem, nawet amatorem. Nie znam się na tym.
Jacek Venom

Mariusz pisze:
ryb-ka pisze:ryb-ka...
Ale gafa...
Obrazek
no ja też....
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

pawelpp pisze:Oprogramowanie i serwer są przecież dość wolne.
powiem tak....Chłopie ;) , ciesz się,że wogóle są!!! :)
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
Czesiek

Kontakt:

Post autor: Czesiek »

Mariusz pisze:... żeby pokój "Inne góry" podzielił los pokoju rowerowego - czyli zamarcie (choć tu głównie powodem jest zima).
Zdecydowanie proponuję utworzyć podforum INNE GÓRY w miejsce pokoju rowerowego. Faktycznie, ten ostatni niezbyt się sprawdził, a Czesiek jak będzie chciał się przechwalać ;-) znajdzie sobie jakiś kącik w Hyde Parku :-).
Mariusz - mówię poważnie.

Ps. Myślę, że zdecydowana większość forumowiczów zgodzi się ze mną.
Do dzieła więc nasz M(i)odzie. :-)
ODPOWIEDZ