Wydzielone z 'Przedstaw się nam'

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tommer91

Post autor: tommer91 »

mefistofeles pisze:
Ciekawe jak
dla każdegopostu moge sprawdic IP. Mm tez informacje jacy inni użytkownicy pisali z tego adresu :)
Jak ktoś ma neostradę, to po odłączeniu i podłączeniu ma się inne IP. Wkorzystuje się to np. na Rapidshare, gdzie 1 IP może pobierać 1 plika na chyba 90min. Właśnie w taki sposób można to obejść. Tak samo tutaj, jak są 2 osoby piszące z tego samego kompa mającego neo, to mogą pisać z 2 różnych IP i nie pokazywać Mefisto, że się znają :)
Don't shit, where you eat
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

tommer91 pisze:Tak samo tutaj, jak są 2 osoby piszące z tego samego kompa mającego neo, to mogą pisać z 2 różnych IP i nie pokazywać Mefisto, że się znają
ale komu się chce za każdym razem sie odłaczać ;)
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
sasan

Post autor: sasan »

a po co sie odlaczac ja np pisze teraz z usa bo mi sie kurde chin nie chcialo szukac :D
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Witamy na forum :)
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
tommer91

Gratuluję świetnej galerii :). Witam na forum.
Awatar użytkownika
Krzysztof Kus

Kontakt:

Post autor: Krzysztof Kus »

thx
bike & hike
Awatar użytkownika
tommer91

Czego słuchasz: wszystkiego gdzie IQ wykonawcy dorównuje mojemu:)
A jest gdzieś lista wykonawców i ich IQ? Chętnie zobaczę :)
Awatar użytkownika
dod-ass

Post autor: dod-ass »

na szczęście to słychać czy robi się muzykę bo się to czuje, czy robi się muzykę tylko dla sławy, parcia na szkło czy innych dewiacji. Tak jest we wszystkich gatunkach i tak jest we wszystkim.

nie ten temat, nie rozwijam
Awatar użytkownika
tommer91

dod-ass pisze:na szczęście to słychać czy robi się muzykę bo się to czuje, czy robi się muzykę tylko dla sławy, parcia na szkło czy innych dewiacji. Tak jest we wszystkich gatunkach i tak jest we wszystkim.

nie ten temat, nie rozwijam
Podam przykład Dody. Ona właśnie robi muzykę dla sławy, parcia na szkło i innych dewiacji, a (podobno) ma bardzo duże IQ. Dlatego na podstawie granej muzyki nie da się określić IQ członków zespołu. Oczywiście rozumiem, że dając tamten opis dałeś to jako symbol dobrej muzyki.
Awatar użytkownika
dod-ass

oczywiście oczywiście. A Doda ma podobno wysokie IQ czego nie widać i raczej się nie doczekamy żeby zobaczyć. Powinienem dodać cudzysłów żeby nie było wątpliwości.
Awatar użytkownika
tommer91

Jest całkiem prawdopodobne, że ona tylko taką gra, aby zdobyć większą popularność i oczywiście więcej kasy. Tylko nie wiem, co jest w tym takiego fajnego :think:
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

IQ Dody to ściema - wystarczy posłuchać jej "wypowiedzi".
Każdemu jego Everest...
MiG

Post autor: MiG »

andy67 pisze:IQ Dody to ściema - wystarczy posłuchać jej "wypowiedzi".
I pytanie jak badane.
Bo np. te wszystkie "narodowe testy" i badanie IQ, które kiedyś były popularne w TV to z prawdziwymi, aprobowanymi przez Mensa nie miały wiele wspólnego.
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

Wogóle testy IQ są gówno warte. Jak powiedział mi kiedyś na uczelni pewien sympatyczny doktor człowiek inteligenty to człowiek, który kiedy ma przed sobą problem to potrafi go rozwiązać. I tyle. Może banalnie proste ale jakże prawdziwe.
Awatar użytkownika
dod-ass

to fakt. czasem i na uczelni trafiają się inteligentni ludzie:) co do testów IQ to nie wykazują one żadnych zależności i można je porównać w większości do gier logicznych i krzyżówek, wszystkiego można się nauczyć.

tak czy inaczej chciałem tylko się przedstawić co uczyniłem a IQ do którego nawiązałem w gatunkach muzyki miało raczej wymiar symboliczny:P
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

dod-ass pisze:Czego słuchasz: wszystkiego gdzie IQ wykonawcy dorównuje mojemu:)
No i dołożyłeś jeszcze jedną informację - wysoki poziom własnego ego

Co do Dody - zagra w firmie Zanussiego, podobno mistrz był nią zachwycony.
Zjawisko kultury masowej o nazwie "Doda" świadczy niezbicie, że pani ta reprezentuje wysoki poziom inteligencji (można też powiedzieć, że sprytu). Ta pani bezbłędnie wyczuła to wszystko co podoba się masowej publiczności i za co gotowa jest ona dobrze zapłacić i wykorzystuje swoją wiedzę wsposób perfekcyjny czego są zapewne widome oznaki na jej koncie bankowym.
Publiczności się to podoba a żadnej dziewczynie jeszcze jak dotąd nic nie ubyło z powodu tego, że coś tam pokazała - Bozia dała to i nie ma czego się wstydzić, gorzej jak się pokazuje to czego Bozia poskąpiła.

A teraz trochę w temacie, czy dobre wykonawstwo (wszak dod-assmówił o wykonawcach) w branży muzycznej wymaga inteligencji? Moim zdaniem nie - to raczej kwestia bezbłędnego rzemiosła, o całą tzw. oprawę dbają zupełnie inni ludzie. Ludzie, którzy mogą nawet nie znać nut i nie umieć grać na żadnym instrumencie. No tak, ale te "sztaby" mają tylko zespoły, które już wygrały wyścig do kasy. Początkujące na pewno nie i tu mógłbym się w pewnym stopniu z dod-ass'em zgodzić. Szczególnie na polskim rynku.
A czy sama twórczość muzyczna wymaga inteligencji? Temat - morze. Wystarczy zagłębić się w życiorysy wielu wsławionych muzyków, zarówno tych z tzw. muzyki poważnej jak i tych z tzw. muzyki rozrywkowej, aby dojść do wniosku, że nie. Nie będę podawał nazwisk bo się obawiam z jednej strony zarzutów szargania świętości a z drugiej zwykłego ukamieniowania.

@dod-ass - jako pochodzący z tego samego miasta i absolwent tej samej uczelni (Politechnika Poznańska jak sądzę) witam szczególnie serdecznie.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Chyba czas tu posprzątać co nieco :)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

No wreszcie!!! Witaj.
Jestem gorszego sortu...
vm2301