Tylko, że się nie przyznał od początku do tegohorolezec pisze: A ja tylko tak dodam, że skoro nasz kolega ma zawsze lęk na wysokościach to sugerowałbym nie polecać co niektórych szlaków, o których pisaliście.
tygodniowy wypad
Re: tygodniowy wypad
Czy ktoś może mi polecić jeszcze oprócz w/w miejsc jakies inne, od którcyh powinienem zacząć wędrówki po tatrach??bartek84 pisze:Witam
Ja myślałem o szpiglasowej przełęczy, wołowcu, zawracie (od strony dol 5oczywiście ), czerwone wierchy.....
Re: tygodniowy wypad
Całe otoczenie Doliny Chochołowskiej warto przejść.bartek84 pisze:Czy ktoś może mi polecić jeszcze oprócz w/w miejsc jakies inne, od którcyh powinienem zacząć wędrówki po tatrach??bartek84 pisze:Witam
Ja myślałem o szpiglasowej przełęczy, wołowcu, zawracie (od strony dol 5oczywiście ), czerwone wierchy.....
B.
Przełęcz pod Kopą (Kopske sedlo) + Zielony Staw Kieżmarskibartek84 pisze:Czy ktoś może mi polecić jeszcze oprócz w/w miejsc jakies inne, od którcyh powinienem zacząć wędrówki po tatrach??
Dolina Pięciu Stawów Spiskich
Dolina Staroleśna
Doliną Białej Wody na Polski Grzebień (trasa dość długa, ale bardzo piękna)
na Koprowy Wierch wejście jest w miarę bezproblemowe
tak samo na Sławkowski Szczyt (ale za to mozolnie)
ja w tym roku bylem pierwszy raz w tatrach wiec polecam
-dolina roztoki- swistowka-morskie oko ,piekne widoki ale jezeli masz lek wysokosci nie wchodz mowie to dlategoo ze spotkalem kobiete ktora cienko wygladala wchodzila z dzieckiem ech szkoda gadac momio to polecam
-kuznice- kondracka kopa - ciemniaak --> szlak cudowny polecam
-dolina roztoki- swistowka-morskie oko ,piekne widoki ale jezeli masz lek wysokosci nie wchodz mowie to dlategoo ze spotkalem kobiete ktora cienko wygladala wchodzila z dzieckiem ech szkoda gadac momio to polecam
-kuznice- kondracka kopa - ciemniaak --> szlak cudowny polecam
Za to nie polecam Giewontu. Bardzo dużo ludzi, jak ja tem przyszedłem, to nie było kolejki wcale, więc ja z kumplem czekamy na resztę grupy. Jednak zrezygnowaliśmy, jak zobaczyliśmy jaka się kolejka robi. Ostatecznie czekaliśmy w kolejce 30min, a reszta, jak przyszła 30min później, to stała 1h. Poza tym bardzo wyślizgane to jest.
Don't shit, where you eat
No, i przez tą tabliczkę prawie tam nie poszedłem i do teraz się zastanawiam, czy ona na pewno tam pasuje. Ale ogólnie większego stracha miałem idąc np na Świnice czy nawet przez Szpiglasową. Zależy gdzie kto się lepiej czuje, ja nie przepadam za trawersami, za to lubię iśc w górę po skałach, pomagając sobie przy tym rękoma. Taka mini-wspinaczka 
Właśnie to jest też zajebiaszcze, widok Pośredniego ze Skrajnego:)widok nie może być number one, bo Granaty zasłaniają
Byłem w tamtym roku na giewoncietommer91 pisze:Za to nie polecam Giewontu. Bardzo dużo ludzi, jak ja tem przyszedłem, to nie było kolejki wcale, więc ja z kumplem czekamy na resztę grupy. Jednak zrezygnowaliśmy, jak zobaczyliśmy jaka się kolejka robi. Ostatecznie czekaliśmy w kolejce 30min, a reszta, jak przyszła 30min później, to stała 1h. Poza tym bardzo wyślizgane to jest.
Ja tam łańcucha tak naprawdę to potrzebowałem raz. A poza tym to trochę się bałem bardzo wyślizganej skały. Ja nie lubię łańcuchów na zejściu. Wtedy im nie ufam. Na podejściu się przydają i wtedy się nie boję.bartek84 pisze:Byłem w tamtym roku na giewoncietommer91 pisze:Za to nie polecam Giewontu. Bardzo dużo ludzi, jak ja tem przyszedłem, to nie było kolejki wcale, więc ja z kumplem czekamy na resztę grupy. Jednak zrezygnowaliśmy, jak zobaczyliśmy jaka się kolejka robi. Ostatecznie czekaliśmy w kolejce 30min, a reszta, jak przyszła 30min później, to stała 1h. Poza tym bardzo wyślizgane to jest.u góry troche się bałem :] i przy zejściu również :] ale to może dlatego że pierwszy raz się zetknąłem z łańcuchami itp
Don't shit, where you eat
- mefistofeles
-

- Kontakt: