Łukasz M pisze:Lekarze w zakopiańskim szpitalu walczą o życie turysty, który koło godz. 18.30 zasłabł podchodząc szlakiem na Halę Gąsienicową w Tatrach.
Niestety. Zmarl.
Czeski taternik odpadł od ściany w czasie wspinaczki w Tatrach Słowackich.
Dwójka czeskich wspinaczy pokonywała skalną ścianę w okolicach Zielonego Stawu Kieżmarskiego. W pewnym momencie od skały odpadł jeden z taterników i spadł 30 metrów w dół.
Mężczyzna stracił przytomność. Jego towarzysz zszedł po pomoc do schroniska nad Zielonym Stawem. Warunki atmosferyczne pozwoliły na lot smigłowca tylko do schroniska. Dalej ratownicy Horskiej Służby musieli dotrzeć do rannego o własnych siłach.
manfred pisze:Turyści znaleźli ciało gostka pod Zawratem prawdopodobnie wiezień który wybrał sie na wycieczkę więcej nic nie wiem.
Znowu cytaty onetowskie- i nie gostek tylko ktoś, kto się wybrał na skitoury, i jeśli już ciało- to już nie więzinia tylko( aż) ciało ludzkie (Czy ktoś może być więziony po śmierci ?)
Mefi-czy moja wypowiedź kwalifikuje się do kosza, a może (aż) do bana ?
manfred pisze:Turyści znaleźli ciało gostka pod Zawratem prawdopodobnie wiezień który wybrał sie na wycieczkę więcej nic nie wiem.
Znowu cytaty onetowskie- i nie gostek tylko ktoś, kto się wybrał na skitoury, i jeśli już ciało- to już nie więzinia tylko( aż) ciało ludzkie (Czy ktoś może być więziony po śmierci ?)
Mefi-czy moja wypowiedź kwalifikuje się do kosza, a może (aż) do bana ?
Już było tu na forum spiecie przez co admin wycioł wszystkie posty i dobrze a ty nagle się ocknołes i zaczynasz od nowa jatke
A moim zdaniem... piąty polski w tym roku. Podam tylko daty: 17.01, 13.02, 22.02, 7.03 i dziś, a 18.2 była jeszcze 15-letnia polska narciarka w Alpach.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek www.turystyka.skibicki.pl
Relacja w Polsat Wydarzenia informacja o tragicznej śmierci i ... zdjęcia z Kasprowego Wierchu może nie ma to żadnego znaczenia ale jakoś mnie to drażni.