Gdzie spędziłaś te 11 lat? W jakich górach? O Orlej poczytaj najpierw na forum (wyszukiwarka) a potem chętnie odpowiemy na dalsze pytaniasylwia 89 pisze:Od 11 lat jezdze w gory,ale niedawno zaczęłam wspinać się nieco wyżej.Nie wiem czy Orla Perć to nie za wysoka poprzeczka dla mnie.Jak myślicie?
Witam :)
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
11 lat w Tatrach i nie trafiłaś jeszcze np na przewodnik Nyki? Jeśli nie to polecam zakup-wartosylwia 89 pisze:Zawsze w wakacje jeżdzę w Tatry czytałam nieco o Orlej Perci,ale chyba nie jest to prosty szlak?
Najpierw to Krupówki potem Gubałówka, następnie Nosal itd.sylwia 89 pisze:@Iwona
Mam przewodnik Nyki.Czytałam troche o Orlej Perci.Ale tak myśle,ze chyba na poczatek powinnam wybrac sie na Rysy a potem na Orla Perć.
Moje wujostwo jeździ w Tatry (do Zakopanego) od trzydziestu kilku lat. Można by sądzić że są oblatani w górach - a oni traktują Zakopane i okolice jak Ciechocinek i co najwyżej na spacery w dolinki chodzą.
To że napisałaś od ilu lat jeździsz nie mówi nic o Twoim doświadczeniu więc trudno cokolwiek poradzić w takiej sytuacji.
Każdemu jego Everest...
Po prostu pójdź, ale w razie czego po prostu nie bój się wycofać. I wybierz się przy pewnej pogodzie.sylwia 89 pisze:Marze o tym,aby ja kiedyś przejść ale z drugiej strony troche sie boje.
Chyba niesylwia 89 pisze:czy Orla Perć jest tak bardzo trudna?
Można, ale zdecydowanie lepiej jest to rozbić na dwie tury. Jeśli startujesz wcześnie rano z Murowańca luz z Doliny Pięciu Stawów, to wtedy spokojnie w jeden dzień.sylwia 89 pisze:Czy można wyrobić sie w czasie jednego dnia na przejście Orlej Perci?
Mam koleżankę, na której Orla Perć nie zrobiła bardzo dużego wrażenia, a nazajutrz na szlaku na Rysy była dośc mocno zeschizowana - tam nie ma takich przepaści, ale jest większa przestrzeń.sylwia 89 pisze:Ale tak myśle,ze chyba na poczatek powinnam wybrac sie na Rysy a potem na Orla Perć.
tu masz co nagrali o Orlej http://www.youtube.com/watch?v=PWjjLrdG ... re=relatedsylwia 89 pisze:I co napisali o Orlej Perci?Czytałeś?
więcej filmików na liście po prawej stronie
Trzeba było najpierw zapytać tutajMariusz pisze:MiG wyluzuj trochę!MiG pisze:Iwona, a myślałem że to ja jestem cierpliwy
(może byłem, robota wykańcza)![]()
Zanim pojechaliśmy w Bieszczady zadałem kilka równie śmiesznych pytań (wynikających z niewiedzy o tamtym rejonie) na jakimś bieszczadzkim forum - i od razu na mnie wsiadła cała starszyzna.
B.