Poza zdjęciami zapraszam do zobaczenia filmiku z wypadu(dwie wersje: youtube i lepsza w mpg do pobrania)
Zobacz film: Tatry - Kozi Wierch [film]
Jak i dwóch panoram wirtualnych 360 stopni(do oglądania wymagana jest java, można pobrać z mojej strony)
Panorama 360 Doliny Pięciu Stawów Polskich
Panorama 360 z Koziego Wierchu
To nasz domek w którym nocowaliśmy(teren strażnicy SG). Cieplutko przyjemnie i akurat miejsca tyle co trzeba czyli na 3 osoby. Oczywiście chodzi o miejsc na łóżku

Czas zbierać się, śniadanie i przygotowania przedłużyły się a dzień krótki i jest kawałek do przejścia.

strażnica SG przy Palenicy Białczańskiej

Wodogrzmoty Mickiewicza

Fotografia na klęczkach

Buczynowa Dolinka - zimowa wersja na mnie robi ogromne wrażenie

Panorama 360 Doliny Pięciu Stawów Polskich

Krótka wizyta w schronisku, czas na herbatę, zupkę chińską itp :-)Jak już w innym temacie pisałem przeżyłem szok odwiedzając WC w schronisku. Już nikt więcej nie zatopi butów przy spuszczaniu wody...
Siedząc w schronisku myślami byłem już przy tym co za oknem schroniska. Ile nam to zajmie, jakie będą warunki w drodze na Kozi Wierch

Z daleka wydaje się taki niepozorny, banalny

Taka częściowa panorama zrobiona w drodze na Kozi wierch, potem było już momentami dość stromo więc aparat wylądował w plecaku.

Panorama 360 z Koziego Wierchu

Zejście a raczej zjazd ze szczytu był dość szybki jeszcze tylko trochę podejść i już jesteśmy w schronisku. Załapaliśmy się na dwie ostatnie porcje rosołu i zupy pomidorowej.

Po kolejnym zjeździe na tyłku powrót Doliną Roztoki przy świetle czołówek, choć momentami na odsłoniętym terenie było na tyle jasno za sprawą księżyca że można było je wyłączyć.
Dopiero przy Wodogrzmotach Mickiewicza popsuła się pogoda, niebo zakryła mglista warstwa. Droga do Palenicy szybko zleciała przy przemyśleniach z przebytej drogi.
Tak dobiegł koniec dnia, dla mnie niesamowicie spędzonego.