ferie w Zakopcu

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
kisor

ferie w Zakopcu

Post autor: kisor »

byłem w środę w Tatrach. Łażenie skończyłem na Kasprowym, żeby sobie zjechać nową kolejką. O dziwo nie musiałem długo czekać, ale przysłuchiwałem się bacznie niektórym rozmowom kolejkowym i przyglądałem ciekawym turystom, co to pierwszy raz takie góry widzom i chcom mieć zdjencie z każdom górom w tle... Doprawdy oryginalne egzemplarze... Ale do rzeczy - zainteresowała mnie rodzina Kowalskich (załóżmy, że pan Zdzisław, z żono Heleno, i córeczkami Samantą i Andżeliką... jakoś tak mi pasuje ;) ). Głowa rodziny przez telefon mówił przyjacielowi, że już zjeżdżają , a długo stali w kolejce, żeby wjechać na górę.

I zagadka: ile to Państwo Kowalscy stali w kolejce do kolejki, jeżeli stanęli w niej o godzinie 10. rano? :)
Awatar użytkownika
manfred

Post autor: manfred »

5 godz.
prezes

Kontakt:

Post autor: prezes »

bylem tydzien temu i "na oko" było 2-2,5h stania, chociaż teraz kasa jest niżej, kolejka szybsza i zabiera więcej na raz, więc sam już nie wiem ;)
kisor

gb pisze:45minut
bardzo BARDZO optymistycznie... :)
kszysiek

Re: ferie w Zakopcu

Post autor: kszysiek »

kisor pisze:I zagadka: ile to Państwo Kowalscy stali w kolejce do kolejki, jeżeli stanęli w niej o godzinie 10. rano? :)
3 godziny to typowy czas:

http://atutu.host247.pl/main.php?cmd=im ... jpg&var2=0
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

kszysiek pisze:3 godziny to typowy czas:
Nie lepiej z buta?
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
kisor

mefistofeles pisze: Nie lepiej z buta?
jakbyś widział te buty, to lepiej nie ;)
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

kisor pisze: ciekawym turystom, co to pierwszy raz takie góry widzom i chcom mieć zdjencie z każdom górom w tle...
:)) :)) :))
Faktycznie, na Kasprowym (zresztą - nie tylko..) można zobaczyć i usłyszeć różne ciekawostki...
12 stycznia 2006 chcieliśmy wjechać na Kasprowy, ale koleja była chyba na 3 godz. stania i poszliśmy na Goryczkową "z buta" , a dalej wyciągiem narciarskim. Szlak na Goryczkową przez bajkowo ośnieżony las - bardzo ładny - super wycieczka. Nie warto sterczeć tyle godzin w tłumie ludzi. Ze zjazdem nie było problemów.
W tym roku - 10 stycznia - przed feriami - godz. 10 - przy kasie pusto...wjeżdżało może 20 osób.
Teraz - podczas ferii jest chyba najgorszy okres i dość marne widoki na spokojne wypady w góry...wszędzie pełno ludzi m.in. takich - co to muszom i chcom ... :))
Pozdrawiam. Ala :) .
Zakochani w Tatrach
ODPOWIEDZ